hmmm
Po 1 nie widzę powodu dla którego gracz szkolony na u21 czyli przy założeniu że ma nabite 3 skille, nie może później dostawać treningu kolejnych 3 skilli, mniej istotnych. Tutaj jakoś nie widzę kłopotu. Można przykładowo SG trenować JS/JR/OD a w wieku lat 21 czy 22 wcisnąć DV/P/H czy nawet R. Dla mnie to nei jest żaden kłopot i nie sądzę żeby taki gracz stanowił osłabienie czy jednej czy drugiej reprezentacji. Jeśli nawet nie nadawałby się na NT w wieku lat 22. Można przez sezon podbić mu drugorzędne skille i w wieku lat 23 pewnie już do kadry mógłby pukać.
Po 2 moje stanowisko że allstar to za mało na u21, opiera się tylko na tym, że allstar a nawet parenial allstar dostaje w wieku lat 21, więc nawet kiedy gra w kadrze bloka. Dotyczy to tak C/PF jak i PG/SG z potencjałem allstar. Uwierz mi ten Rosyjski PG który był jaszcze niedawno na TLu nijak nie mógł się dalej rozwijać. Widzę tu pewien margines błędu, który pozwala na "podkręcenie" nieco tych naszych orzełków aby na przyszłość byli jeszcze lepsi.
Natomiast kategorycznie, nie zgadzam się na tworzenie 2 różnych trybów szkolenie. Rozdzielenia graczy pod NT i u21. Dla mnie to u21 powinno być przesiewem dla NT. Po pierwsze trenerzy kadr będą wiedzieli z jakim prezesem zawodnika mają kontakt i na ile moga z jego strony liczyć. Po drugie mając go w kadrze ma się go na oku i łatwiej go kierować. Po trzecie ciężko sobie wyobrazić aby ktoś robił gracza dla NT i nie miał go powołanego do U21. Po 3 sezonach starań i wyrzeczeń, po prostu fair jest pokazać, że powołanie to nei gruszki an wierzbie a coś realnego, namacalnego i ze trening pełen wyrzeczeń ma sens.