O mnieCześć! Mam na imię Karol, mam 24 lata. Pochodzę z Siedlec, a obecnie mieszkam w Warszawie i studiuję automatykę i robotykę na tutejszej Politechnice. Moim największą pasją jest sport. Najbardziej lubię gry zespołowe: koszykówkę, piłkę nożna i piłkę ręczną. Lubię też pływać i jeździć na nartach. Moją ulubioną drużyną w każdej dyscyplinie sportu jest Reprezentacja Polski i to naszym „Orłom” zawsze bardzo wiernie i żywiołowo kibicuję;-)
Moja historia w BBMoja przygoda z BB zaczęła się od końcówki 6 sezonu. Dostałem wówczas V ligową drużynę. W 11 sezonie awansowałem po raz pierwszy do II ligi. Tak naprawdę jednak moja historia w BB wiąże się przede wszystkim z pracą na rzecz Reprezentacji, z którą w roli scauta zacząłem w 8 sezonie, a którą kontynuuję w różnych rolach do dzisiaj. To reprezentacji poświęcam najwięcej czasu i to praca na jej rzecz pochłania mnie w tej grze całkowicie.
Osiągnięcia w BBTak jak pisałem wyżej moje istnienie w BB to przede wszystkim Reprezentacja, dlatego za największe sukcesy uważam te, które osiągnąłem dla niej, a są to przede wszystkim zawodnicy którzy wyrośli pod moim okiem, a więc podkoszowi U-21, którzy przez wiele sezonów stanowili o sile Reprezentacji U-21. Wielu z tych których kiedyś prowadziłem, lub dalej prowadzę gra także już dzisiaj w NT (Zygmuntowski, Perko, Ferkaluk), a już w bezpośrednim zapleczu czekają następni;-)
Dlaczego kandyduję?1. Ciągle mam odpowiednio dużo
CHĘCI i MOTYWACJI by się podjąć zadania bycia selekcjonerem i temu zadaniu oraz oczekiwaniu ludzi względem Reprezentacji sprostać.
2. Od dawna jestem blisko kadry i dobrze ją znam
3. Uważam, że to co jest w tej chwili najbardziej potrzebne NT to
ROZWÓJ. Tak naprawdę to do najlepszych brakuje nam po prostu kilku sezonów treningu. Droga do medalu jest bardzo długa. Bez odpowiedniej kadry zawodników nawet największy taktyk nie ma szans by go zdobyć. O sile drużyn najlepszych drużyn NT decydują zawodnicy w wieku 27-30 lat. Proszę spojrzeć na finał tegorocznych MŚ
(13298) i zwrócić szczególną uwagę na wiek zawodników. U nas najbardziej zdolni zawodnicy mają 24-25 lat. Kadencji m4tiego nie wypadła najlepiej pod względem wyników i organizacji…ale jeżeli chodzi o rozwój zawodników to trzeba przyznać, że wyglądało to obiecująco. Trening zawodników i kontakt z ich właścicielami kojarzy mi się z przede wszystkim z dobrymi wspomnieniami;-), więc wierzę że byłbym odpowiednią osobą żeby dalej to pociągnąć i wytrenować team dla jakiegoś wybitnego taktyka, który miałby już szersze pole popisu za dwa sezony.
4. Jako selekcjoner chciałbym przybliżyć kadrę każdemu użytkownikowi
5. Kadra NT to najwybitniejsi polscy zawodnicy, a więc duże możliwości taktyczne. Jako selekcjoner chciałbym wykorzystać sparingi (biorąc po uwagę sugestie użytkowników) do ciekawych eksperymentów taktycznych. Mam taki zamysł aby później poddać te „eksperymenty” pod publiczną dyskusję i wyciągnąć z nich odpowiednie wnioski. Jestem zdania, że dotycz as springi reprezentacji nie były najlepiej wykorzystywane:/, a przecież sparing to czas na sprawdzanie różnych wariantów gry, ustawień. Chciałbym aby możliwie każdy mecz nie o punkty został wykorzystany do
NAUKI polskiego społeczeństwa BB. Mam taką wizję, że zaprocentuje to w przyszłości;-)
Co chciałbym osiągnąć przez te 2 sezony kadencji?1. Przede wszystkim rozwinąć jak najbardziej się da zawodników i przygotować kadrę dla następnego selekcjonera
2. Doprowadzić do tego by jak najwięcej dobrych, perspektywicznych polskich zawodników trafiło do zespołów z najwyższych klas rozgrywkowych
3. Zrobić
OTOCZKĘ i tak prowadzić reprezentację aby żyli nią wszyscy użytkownicy polskiego BB
4. Celem sportowym numer 1 jest dostanie się do
MŚ.