C:
Smietanka- rzutowo kiepsko, ale duży plus jeśli chodzi o grę w obronie i na tablicach. Wykonał tam kawał świetnej roboty. Razem z Larem mieli najlepszy wpływ na postawę całej ekipy (+9 pkt.) Ocena 8
Piszczek- również bardzo pozytywnie się pokazał. Aktywny w ataku, dołożył kilka zbiórek. Ocena 8
Urugwaj:
Kolejny mecz graliśmy z uczestnikiem baraży do MŚ U-21, który miał nóż na gardle. Musieli to spotkanie wygrać, żeby liczyć się jeszcze w walce o awans do fazy pucharowej PP. Ten fakt nie zwiastował nam łatwej przeprawy. Najlepsi zawodnicy Urugwaju byli w całkiem niezłej formie, poza tym grali u siebie...Zdecydowałem się tym razem na atak bardziej z obwodu, jednocześnie zostawiając na parkiecie zawodników którzy mają niezły rzut z bliska (chodzi o podkoszowych). W ten sposób chciałem jak najbardziej zróżnicować warianty ofensywne. Być może lepiej byłoby nawet spróbować zagrać PtB albo Princeton, ale ostatecznie zdecydowałem się zostać przy Motion. Mecz ułożył się dla nas rewelacyjnie. Od początku zyskaliśmy przewagę, którą z każdą kwartą powiększaliśmy. W ostatnich 12 minutach pozwoliliśmy na nieco więcej gospodarzom, ale ich zryw nie mógł już odmienić losów rywalizacji. Odnieśliśmy kolejne bardzo cenne wyjazdowe zwycięstwo. Przed nami 2 mecze u siebie, które koniecznie trzeba wygrać i an koniec piekielnie ciężki wyjazd do Tajwanu ;)
PG:
Rogus- bardzo dobry występ naszego playmakera. Znowu to powtórzę, od rozgrywających oczekiwałbym więcej asyst, ale jak się nie ma co się lubi...Ocena 8,5
Letkiewicz- występ na pewno pozostawiający sporo do życzenia, ale widać, że poprawił się w stosunku do tego co zaprezentował z Czechami 7,5
SG:
Sytniewskigrał w tym meczu zarówno jako rozgrywający jak i SG. Brał na siebie ciężar zdobywania punktów, z różnym skutkiem. Na pewno bardzo widoczny (asysty, zbiórki), ale do lidera reprezentacji jeszcze mu sporo brakuje. Ocena 8,5
Bugalski ciężko w to uwierzyć, ale kiedy przebywał na parkiecie strata Polaków do Urugwaju to 14 punktów...nie mam pojęcia skąd się to wzięło? Indywidualnie całkiem przyzwoicie. Ocena 7,5
SF:
Kyc- bardzo ważna postać w naszej kadrze. Wszechstronny zawodnik, ale miewa wahania formy. Mam nadzieję jednak że to już historia i będzie pomagał nam w kolejnych spotkaniach. Ocena 8
Salik- grał dosyć krótko i mimo, że sam nie wiele w tym czasie zdziałał, to cała drużyna osiągnęła w tym czasie dobry wynik (+11). Ocena 7
PF:
Goluch - kiepskawo, zwłaszcza jeśli chodzi o jego wpływ na drużynę (-16 pkt.!!!). Naprawdę trudno w to uwierzyć, ale podobno statystyka nie kłamie ;) Ocena 7,5
Reda - tym razem zagrał na PF i w porównaniu do meczu z Czechami słabiej wypadł w ataku, za to sporo wniósł jeśli chodzi o grę na tablicach. Bez rewelacji, ale co najmniej przyzwoicie. Ocena 7,5
Tumidajewicz- nie wiem jak to się wszystko porobiła, ale w czasie gdy Tadek był na parkiecie (ledwie 11 minut) uzyskaliśmy +24 punkty w stosunku do Urugwaju. Naprawdę bardzo dziwnie się to wszystko ułożyło. Ocena 8,5
C:
Smietanka- kiepsko w ataku, i chociaż nie celowaliśmy pod kosz, to jednak po tym graczu oczekuję lepszej skuteczności. poprawnie w obronie, za to niepokojące są aż 4 straty. Ocena 8
Piszczek- podobnie jak kolega 4 straty. W sumie nasi Centrzy zgubili 8 piłek, co jest sporą startą. Oby w następnych meczach sytuacja się nie powtórzyła. Ocena 7,5