Wydaje mi się, że w miarę rozgarnięty kandydat, który nie obudził się nagle z kaprysem, że chciałby sobie zostać selekcjonerem, ale troszkę wcześniej interesował się kadrami, to mniej więcej powinien się orientować jak wygląda Wiśnia ;-) Przecież ten grajek w tym miesiącu co najmniej 3 razy był na TL-u.
A nawet jeśli kandydat nie kojarzy skilli, to przecież zawsze może zapytać.
No cóż, czekam na poważnych kandydatów. Ja nie dam rady drugi raz.
Zastanawia mnie czemu nie ma zgłoszeń. Być może chodzi o to, że poprzeczka poszła trochę wyżej. Ale imo nie ma co się tym przejmować. Coś drgnęło w całym systemie, co widać też chociażby po U21. Wg mnie kadra jest wyraźnie lepsza niż 28 tygodni temu. Ciężko mi powiedzieć czy rozwijaliśmy się szybciej czy wolniej niż konkurencja. Ale mam wrażenie, że szybciej niż Hiszpania i Chile bo te zespoły miały starszych zawodników od nas więc nie mogli tak szybko trenować. Ale nie wiadomo co kryją na zapleczu. Zagadką ciągle będzie dla mnie Litwa, oni wg mnie mieli papiery, żeby być dzisiaj w tym miejscu co my. Pytanie czy będą potrafili to wszystko poukładać. Wyrósł chyba nowy groźny rywal w postaci Czech. Od paru lat ich selecao, poprzedni zwycięzca B3, buduje multiskillową kadrę. I teraz będzie miał HCA. I w dodatku lubi grać dużo razy z rzędu PtB ;-) Więc może być groźny ;-)
Nie mam prawie w ogóle rozeznania co się dzieje u rywali, z którymi nie graliśmy (Francja, Szwajcaria, Węgry). Co do drużyn, które zajęły miejsca 7-12 na poprzednich ME, to uważam, że mogą być groźne, ale jednak chyba bardziej się powinny nas obawiać niż my ich.
Last edited by B.B.King at 7/28/2011 6:40:00 AM