Първата (българската) мисъл ще ви е сигурно, че сега, принуден от другите, съм решил да се представя. Не е така, но всеки може да си прецени. Повечето сме сериозни хора и може да разберете, че човек се съгласява, че е допуснал някои грешки и пропуски се стреми да ги поправи. Освен това, никога не е късно да станеш за резил ;)
Да преминем по същество. Казвам се Борислав. Играя тази игра от 3-и сезон. За някои това не е критерий за натрупан опит, но аз сигурен, че имам не малко такъв. Видял съм не малко неща и съм попадал в не малко ситуации, което ми помага да реагирам бързо и да намеря решение на проблемите. Също съм видял и някои неща, докато бях национален треньор през 3 и 4 сезон, колкото и отдавна да ви се струва (да имало е и такова време). Освен моите знания за играта, ще разчитам и на малък екип от хора, които умишлено няма да спомена сега, но ако някой ме попита ще ги кажа. Те ще помагат със скаутинга, както и с идеи за мачовете. Все пак 2 глави мислят по-добре от една. Но в крайна сметка - всичката отговорност си я нося аз.
Относно играчи и постове, развитие и тактики. Написах го в другата тема, но ще си позволя да го спомена и тук и да го дпълня. Относно силните и слабите страни - засилваме се в гардовата позиция: Александър Горанов, Евгени Акбаров, Сакин Йорнек и Петър Байков са в подем и се развиват добре. От към центрове нямаме особен повод за радост. Ламов няма място в отбора, а повечето от другите са поостарели. За жалост не могат да бъдат толкова страшни за другите отбори. Има съответно и младежи, но за тях има време. За съжаление нямам толкова обстоен и подробен поглед върху националите като качества. Но мисля че това е лесно поправимо и с моя екип ще се справим бързо. А и освен това смятам да съм доста отдаден на отбора, така че ще му отделя предостатачно време. Не само за играчите, но и за противниците ни, за тренировките и всичко необходимо. В тази група с това което разполагаме нямаме какво да губим, но също и не може да се очаква много. Но трябва да се опитаме, иначе няма как да спечелим. За уменията на играчите какво да кажа. Смятам, че повечето хора знаят за кой пост какво трябва, включително и аз. Все пак това си и индивидуално за всеки мач и в зависимост от противника.
Относно тактиките за мачовете не мисля че има особено какво да коментирам. Също всеки мач си е индивидуален и тактиката зависи от много неща. В последно време има тенденция към "Гледай отвътре"(както е преведена). Има си някои предимства тази тактика. Аз принципно не съм и особен фен, поне до този момент. Но това по никакъв начин няма да ми попречи да я използрам. Отборите имат сериозни натренирани вътрешни играчи, което си е доста голямо предимство за тях, тъй като за нашите вече споменах. Това разбира се може да се поправи с просперирането на млади играчи на тези позиции, но за съжаление поради малкия брой потребители в България, излизат малко качествени играчи с потенциал за трениране. А и хората, които иамт желание да тренират такива са малко.
Толкова за сега. Отворен съм за всякакви сериозни въпроси и няма да се скрия от тях. И стига с лошо вече. Надявам се от тук нататък да е по цивилизовано.
Лично аз се чувствам удовлетворен от това, че все пак си написах кандидатурата. Останалото вие може да прецените и да направите своя избор.