Ете ја ќе го скршам мразот и ќе напишам некој збор за мојата кандидатура. Нешто за мене и моето ББ искуство. Значи моето ББ искуство започнува од далечната 5та сезона кога настапував со тимот Пелистер ми се чини беше. Тогаш немаше голема конкуренција така да до 8та сезона стигнав и до ББ елитата меѓутоа поради некој банални причини бев баниран од играта (царот знај најточно, со него беа конфликтите :) ). Тогаш бев скаут за младинската репрезентација и десна рака на селекторот така да имам некое искуство со репрезентацијата, не се сеќавам сега кој беше селекторот, можно е со баниран да соработував. Од 8та сезона напрајв гоооолема пауза се до последното коло на 17тата сезона и со воскреснатиот тим на КК Пелистер Спорт во 18тата сезона експресно влегов во 2.II. Лига. Е сега планот за водењето на репрезентација:
- Имам мој тим од останати 2 прволигашки менаџери кои се спремни да ми помагаат во секој момент
- Ќе се обидам да го извадам максимумот од оваа генерација на мак репрезентативци, горе долу ги знам нивните квалитети
- Мислам дека сум спремен да ја однесам репрезентацијата на едно повисоко скалило, да бидам во првите 2 во групата и да го постигнам најголемиот успех на репрезентацијата
- Последно што ќе кажам е дека треба да имаме нов селектор, а не старо-нов бидејќи сите знаеме како завршивме на натреварите во претходната сезона и јас сум спремен да одговорам на предизвикот.
Ви благодарам за издвоените 5 минути да го сослушате мојот говор. :)