BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
77
224258.2 in reply to 224258.1
Date: 8/21/2012 8:10:11 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Pozdrav kolege.

- Doslo je vrijeme izbora za Selektora NT-a i kao sto sam rekao, opet sam tu, na raspolaganju zajednici i ponosu nase drzave.
- Mnogi me vec znate, ali ukratko za one koji me ne poznaju, zovem se Haris, u narodu poznat kao Pita (mora da je do prezimena), menadjer sam dvostrukog prvaka BiH kao i osvajaca kupa nase zemlje, te vlasnik nekih lijepih rekorda u Prvoj Ligi BiH.
- Imam dosta klubskog iskustva, kao sto je i 3 sezone uzastopnog igranja BBB-a, ove sezone se opet takmicim u ovom prestiznom takmicenju. U svim sezonama prolazio sam prvi krug takmicenja, a nekada i vise.
- Sto se tice Reprezentacije imam dosta iskustva, istu sam vodio 6 sezona, dakle 3 mandata, tako da vrlo dobro znam sta i kako raditi dalje.
- Napravio sam solidne temelje za nastavak, kao sto ste i samo mogli vidjeti predhodne dvije sezone nasa Reprezentacija je napravila znacajan napredak, i imala odicne, pa mogu reci i fenomenalne, rezultate.
- Pored iskustva i taktickog dijela upoznat sam sa sastavom i nekim igracima koji tek dolaze u NT, kao i treningom istih.
- Kao i uvijek Ja snosim odgovornost za svaki potez u NT-u, za svaku pobjedu, poraz, taktiku i sl.
- Moram navesti cinjenicu da smo ove sezone odigrali sve prijateljske utakmice, nismo to izostavljali kao i uvijek.
- U utjesnom turniru smo iznenadjujuce prosli 2 kruga i ostavili dosta jace Reprezentacije iza nas, napravili solidan uspjeh.
- U prijateljskim utakmicama izdominirali vecinom jace Reprezentacije od nas.
- Na forumu ste bili obavjesteni o svim utakmicama naseg tima, bilo najavama za prijatelsjke, bilo za komentar i analizu poslije svakog meca nase Reprezentacije.
- Prijavio sam se opet jer i dalje imam istu zelju za vodjenjem NT-a, jednostavno volim taj posao i cast mi je biti Selektor svoje zemlje, te znam da rezultati ne izostaju, naravno shodni nasim mogucnostima i granicama.
- Okrecemo se buducnosti, napredku, i dobrim rezultatima, o svemu cete biti obavjesteni kao do sada, necete biti uskracni za meceve nase Reprezentacije, podijelite svoju radost sa nama, sa svojom domovinom, jer zajedno smo jaci.
- Pozdrav za sve moje prijatelje i one koji su me podrzavali tokom mog dosadasnjeg rada, zaista od mene jedno veliko Hvala.

Mi to mozemo, naprijed BiH!

Ako imate neka pitanja, neki komentar i slicno, molim vas da to pisete na temi za Debatu

(224259.1)

This is where we hold them!
This Post:
88
224258.3 in reply to 224258.2
Date: 8/22/2012 9:23:39 AM
Overall Posts Rated:
613613
Pozdrav :).

Mislim da me vec svi dovoljno dobro poznajete, tako da nema potrebe da se ponovo predstavljam.

U vremenu turbulencija , teskim za svakog clana nase zajednice,u trenuntku kada svi zelimo da ostanemo sami sa sobom i u cosku lizemo rane, na red dolaze izbori za selektora nase reprezentacije...I bude u svakom od nas osjecaj privrzenosti nekom od kandidata, osjecaj pripadnosti reprezentaciji, osjecaj pobjede, duh zajednistva i nepobjedivosti naseg nacionalnog tima.

Dosao sam sad i ovde da srcem svojim kidam oluju, a vi vidite sta cete i gdje cete...
Dosam sam sad i ovde da se prepustim istoriji i da istoriju prepustim sebi i vama...
Dosao sam sad i ovde da bi o meni "deda" pricao "unuku"- Bio jednom jedan selektor...
Dosao sam sad i ovde da napravim sutra kojem se od juce vise ne nadamo...
Dosao sam po sve te darove sudbine i nemam nameru bez njih kuci da se vracam...

Vi imate hiljadu izbora, a ja samo jedan...Da vodim nasu reprezentaciju do pobjeda, do novih uspjeha, do medalja...da radujem zajednicu i svu naciju iz ponedeljka u ponedeljak, da podignemo kvalitet nase reprezentacije na jedan do sada nedostignut nivo, da uvedem nasu reprezentaciju u top25 reprezentacija bb-a.

Zato je vazno u subotu biti tamo, na selektorskom mjestu…tamo, tada, pisace se bitan dio istorije reprezentacije BiH…tada, tamo, se mora pokazati da nismo malodusni, da u nama ima zelje za lijepim, gospodskim, da u nama ima prkosa, ponosa…tada, tamo, se odrzavaju izbori kakve dugo nemamo na ovim prostorima, pravi, posteni, narodski…bez skrivanja, muljanja, potkupljivanja…ako posle te veceri, druzina sadasnjeg selektora nastavi da stanuje na istoj adresi, onda smo sami krivi i nista bolje i lepse ni ne zasluzujemo…

Vodjenje reprezentacije, kao i njen igracki kadar mi svakako nece biti nepoznati. Donedavno jos mladi, neposlusni klinci koji su se ranijih sezona skolovali i trenirali pod mojom palicom sada su opet tu, ali ovaj put u mnogo ozbiljnijem dresu, sa mnogo ozbiljnijim ciljevima i protivnicima.

Potpisujem, a vi kako hocete :).

Message deleted