BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
256481.2 in reply to 256481.1
Date: 4/1/2014 3:42:05 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
To: maxson
Jsem ráda, že ses přihlásil do voleb a doufám, že tentokrát v nich vytrváš až do konce. Zajímal by mě tvůj pohled na spoustu věcí, nechci klást úplně konkrétní otázky, ale nadhodím témata a nechám na každém z kandidátů, co nám k dané oblasti napíše:
1. spolupráce prvoligových klubů a NT
2. spolupráce druholigových/třetilogových klubů a NT
3. češi v českých klubech vs. v zahraničí
4. přestupy NT hráčů/nadějí a role NT trenéra
5. přestupový trh a NT trenér
6. hráči z draftu a hráči v nově přidělených týmech, botování týmů
7. NT a nálada, dohody o přístupu k zápasu
8. kandidatura na jedno/více období, dlouhodobé cíle s NT
9. role Utopie pro český NT
10. taktické varianty pro NT
11. výchova hráčů pro NT, tréninkový proces dle věku hráče
12. databáze hráčů, způsob aktualizace databáze, předání po ukončení působení u NT

Na závěr jedna konkrétní otázka: externí forum, které zmiňuješ nemá s někdejším externím forem nic společného?

This Post:
00
256481.3 in reply to 256481.2
Date: 4/1/2014 4:22:17 AM
Overall Posts Rated:
7979
Jsem rád, že jsem ti udělal radost. :-) Slibuji, že tentokrát vydržím až dokonce a také doufám ve svůj úspěch. Děkuji za sérii otázek a teď už se na ně pojďme podívat...

1. Spolupráce s prvoligovými kluby je klíčová z pohledu hlavních opor NT týmu, které by měli hlavně působit v těchto týmech. Osobně mám, ale spíše konkrétní jména manažerů, kteří by mohli být ochotni mít tyto hráče v týmech než abych se díval jakou ligu kdo hraje.

2. Spolupráce týmů z nižších lig by měla být založena hlavně na tréninku budoucích opor NT týmu a také bude důležité podpořit manažery v tomto tréninku a ukázat na pár případech také dobrý progres s týmem díky takové strategii.

3. Nemám problém pokud sem tam někdo přestoupí do zahraničí jako hotový hráč, ale neměli by to být hráči v tréninkovém procesu, protože domluva o tréninku bývá se zahraničními manažery složitá. Prioritou pro mě bude aby hráči zůstávali doma!

4. Přestupy by měly jít přes NT trenéra, který by měl mít včasné informace. Pokud budou přestupy domluvené měl a by být o tomto zmínka, aby ostatní věděli co se děje...

5. Přestupový trh musí mít NT trenér jednoznačně pod úplnou kontrolou a včasně reagovat na překvapivé a nečekané akce.

6. Vhodných hráčů pro NT z draftu a z nově přidělených týmů je jako šafránu, tady musí být rychlé a jednoznačné jednání s manažery, kteří hráče vlastní. Osobně bych preferoval co nejrychlejší přestupy do vhodných týmů.

7. Nevím jak to probíhalo v poslední době, nemám informace. Já jsem dohodám v NT otevřený a beru to jako důležitou součást pro závěrečné boje v turnajích. Jen tak bokem v osobním klubu tyto kroky odmítám...

8.Kandidatury by měly být směřovány na více období, krátkodobá kandidatura není pro NT vhodná.

9. Od týmů v Utopii si velmi slibuji. Do těchto týmů by měli alespoň v začátcích směřovat přestupy hráčů z draftu a nových týmů, které nebudou mít zájem o trénink.

10. To je pro mě zatím velká neznámá, nevím kam jsou hráči momentálně směřováni. Osobně bych se chtěl střepat nutnosti hrát LI a najít jinou vhodnou taktiku pro NT. Ideální by bylo mít tým, kde budeme schopni zahrát kvalitně dvě různé taktiky, ale to je v momentální situaci asi nereálné.

11. Tréninkový proces bych chtěl co nejvíce prodiskutovat s celou komunitou a najít nejvhodnější koncept. Věřím, že má spousta manažerů k tomuto tématu co říci.

12. Databáze by měla být a aktualizace je jasná věc, kterou by měl mít pod svými křídly trenér NT. Netuším jaký je nynější stav databáze. Kdysi to velmi dobře fungovalo a nevidím problém proč by zase nemělo.

Odpověď na závěrečnou otázku je jednoduchá. S dřívějším externím fórem to nové nemá vůbec nic společného. Sám jsem nové fórum založil a jsem v něm osobně administrátor.

Last edited by Maxson at 4/1/2014 4:23:48 AM

This Post:
00
256481.4 in reply to 256481.3
Date: 4/1/2014 9:46:23 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Chápu, že máš nějaký okruh manažerů, kterým důvěřuješ, ale myslím, že práci NT trenéra by mělo být i oslovit další manažery a rozšiřovat tento okruh. Ekonomika zde, je dělaná tak, že prvoligové týmy mají největší možnosti. Nabízí teda motivovat ke spolupráci stávající prvoligisty nebo manažery již spolupracující dostat do první ligy. Myslím, že za poslední sezony výrazně klesl počet reprezentantů v první lize a chtělo by to tento trend zvrátit a vrátit reprezentanty do první ligy.
Je dobře, že preferuješ české manažery, já si osobně myslím, viz. případ Zita, že i u skoro hotového hráče je to problém, protože jde taky o formu nebo třeba o dotrénování kondice a trestňáků. Taky tady v posledních sezonách je vidět negativní trend, který obvykle dříve či později končí vypadnutím hráče z reprezentace.
Na 6. otázku si reagoval jen na část témat, konkrétně na draftované hráče. V posledních sezonách jsem měla dojem, že nikdo nesleduje hráče v nových týmech přidělených novým manažerům během sezony. A úplně bych ruku do ohně nedala taky za to, že nám nějaký talent neumřel zbytečným zbotováním.
Ještě k Utopii, zrovna jsem si založila tým, do začátku mám 300 tis., nevím, jaký zisk budu ze začátku mít týdně. Jak rychle myslíš, že bude reálně pořídit si mladého hráče s NT perpektivou a k tomu ještě trenéra. Jakou úroveň trenéra považuješ za dostatečnou pro tyto účely?
U databáze by mě zajímal spíše způsob, pokud vím, u nás se to dlouho vedlo v excelu, některé jiné země, myslím, že i Slovensko, mají nějaké webové aplikace, kde mohou majitelé hráče aktualizovat sami bez přeposílání poštou nebo nabírání do NT.

From: rwystyrk

This Post:
00
256481.5 in reply to 256481.3
Date: 4/1/2014 10:31:29 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11891189
Second Team:
Jirkov
Já žádné otázky nemám. Jen se chci vzhledem k dlouholetým zkušenostem u NT nabídnout, ať vyhraje kdokoli, že se může na mne kdykoli obrátit, kdyby si nebyl některými specifiky NT týmů jistý nebo chtěl cokoli prokonzultovat.

This Post:
00
256481.6 in reply to 256481.5
Date: 4/1/2014 10:40:07 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Poznámka k databázi, ta je stále ve formě excelu, který vítězi voleb pokud bdue mít zájem poskytnu. A druhá poznámka k Maxsonovi, rád bych ti poradil ke zvážení to, že povedeš celou reprezentaci sám, nejprve jsem měl podobný názor, ale z nynější pozice bych to dělal už jinak...

This Post:
00
256481.7 in reply to 256481.4
Date: 4/1/2014 4:52:44 PM
Overall Posts Rated:
7979
Ano, mám docela velký okruh, který bych chtěl zapojit do NT tréninku, ale to neznamená, že se nebudu snažit oslovit i další manažery. Určitě se pokusím postupně oslovit každý tým v první i druhé lize, ale nikoho nebudu nutit.
Pokles reprezentantů je také zaviněn tím, že spoustu týmů ,kteří pro NT žili z první ligy odešli. Já osobně jsem se snažil a to jsem chtěl do týmu ještě přivést Zitu... Souhlasím, že by to chtělo na tomto zapracovat a budu snažit o nápravu.
Problémy s formou můžou nastat i v českém týmu. to je složité, tady bych až takový problém zatím neviděl, ale jak jsem psal chtěl bych mít reprezentaci doma.
Nové týmy budu sledovat, nemám informaci že by se nově založené týmy nesledovaly...
Předpokládám, že pořízení alespoň jednoho mladého hráče do Utopie nebude zase tak složité, příští sezonu by mohl tým mít připravenou dobrou půdu pro nákup hráče (hráčů), při zvolení dobré strategie. Chtěl bych aby týmy měly trenéra lvl6 (exceptional), nevím jak je to česky, na tom musím zapracovat!
Jak už víme excel databáze stále existuje, já tuto databázi znám velmi dobře pokud je to stále ten stejný dokument co používal Radim. Pokusím se oslovit NT manažera Slovenska zda existuje nějaká webová aplikace, předpokládám, že to bude opět zajino a případně to rozjet tímto způsobem.

From: Maxson

This Post:
00
256481.8 in reply to 256481.5
Date: 4/1/2014 4:53:56 PM
Overall Posts Rated:
7979
Ahoj, já děkuji za tvou nabídku pomoci. Já osobně určitě rád využiji tvých zkušeností...

From: Maxson

This Post:
00
256481.9 in reply to 256481.6
Date: 4/1/2014 4:56:24 PM
Overall Posts Rated:
7979
Děkuji za info o databázi. Neboj mám to promyšlené, jinak bych do voleb nešel. Nemám strach, že bych to nedával, přeci jen to budu dělat docela jinak než ty.
Otázečka na tebe, nepůjdeš do voleb, nebo to necháváš na poslední chvíli?

This Post:
00
256481.10 in reply to 256481.2
Date: 4/2/2014 1:39:51 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
1. Spolupráce s první ligou je pro reprezentaci nezbytná, ale bohužel někteří tými mají plné týmy cizinců, ačkoliv je vidět, že se reprezentantem/reprezentanty není problém být v první lize konkurenceschopný.
2. Spolápraci vidím především v trénovaní hráčů maldšího a středního věku, ikdyž druholigový tým je dle mého názoru schopen dlouhodobě držet reprezentanta.
3. Snažím se preferovat hráče v českých týmech, ale například v případě Zity se jedná o tak kvalitního hráče, že i přes to byl pravidelně nominovanán.
4. Trenér reprezentace by měl mít přehled o zájemcích a případné zájemce odkázal ke konkrétnímu majiteli, vím, že za tuhle otázkz schytám kritiku, ale opravdu není lehké najít nového majitele, když v dnešní situaci trénují především matodaři, kteří mají plno, nebo by nebyli schopni sladit trénink apod.
5. Zde jsem měl výpadky, v současné době je na trhu následující hráč: 33093703 - 19 let, pot10, 500k.
6. Většina draftovaných nadějí je u méně zkušených hráčů, ale i tak se snažím vždy zeptal, zdali chce majitel hráče trénovat, nebo ho prodat a v druhém případě je ideální aby hráč přestoupil ke zkušenému majiteli.
7. Zástávám starategii držení co nejvyšší nálady do "nejzazší situace", dohody jsem se snažel i aktivně nabízet a ve většině případů jsem je i přijal.
8. Preferuji dlouhodou práci, ale v novém systému vidím výhodu, že by do aktivního dění bylo zapojeno více manažerů, takže případný nástupce by měl více zkušenosti a lepší přehled, takže by mohlo docházet i ke střídání.
9. Velká šance pro reprezentaci, již v první sezoně by jsme tím mohli získat několik tréninkových míst pro mladé hráče, navíc je pěkný pohled na týmy co se přihlásili (bylo by fajn, kdyby se ve vláknu "utopie" udělal seznam hráčů, osobně se také do Utopie chystám-
10. základem zůstává LI, případně Low post s Princetonem, v přátelském zápase bych rád ještě vyzkoušel použití Patientu (přepozicovaného)
11. zde myslím, že můžeme pokračovat v dosavadní práci (například, že nekladu důraz na to jestli hráč nejprve trénuje vnitřní nebo vnější skilly apod), ale mám v plánu aktualizovat a doplnit Rady k tréninku.
12. To jsem již napsal ve volební řeči.

This Post:
00
256481.11 in reply to 256481.10
Date: 4/2/2014 1:12:53 PM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11891189
Second Team:
Jirkov
Diskuze nám moc nežije, tak přece jen se lehce zapojím :-) Požádal bych oba kandidáty o zhodnocení losu základní skupiny ME.

This Post:
00
256481.12 in reply to 256481.11
Date: 4/2/2014 2:08:05 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Rumunsko - schůdný soupeř na první zápas, myslím, že snažší soupeř než třeba bylo Nizozemsko v první zápase minulého ME.
Moldávie - podobný tým jako Rumunsko
Ázerbájdžán - překvapivě platově nevypadají špatně, ale rozložení skillů by nemělo být závratné, takže snadný zápas.
Dánsko - také patří do slabší poloviny skupiny.
Švýcarsko - na Turnaji útšchy vypadli v prvním kole play-off, Švýcaři by měli porazil všechny čtyři předešlé týmy, ale proti trojici ČR, Rusko, Finsko by hrozit neměli.
Rusko - semifinále Turnaje útěchy, nejtěžší soupeř, měl by společně s námi postoupit.
Finsko - čtvrtfinále Turnaje útěchy, mělo by se jednat o něco slabší tým než má Rusko a očekávám, že před posledním zápasem by jsme mohli mít jistotu postupu.

Advertisement