Pa evo onda jedno moje istraživanje od prošle sezone za stručnu diskusiju. Nek se ne uvrijede oni koji su ovo već znali, ali ja konj već godinama imam defaultnog PR-ovaca jer nisam vjerovao u njegov učinak. I onda sam uočio da u cijeloj mojoj 2.ligi Zagreb Hell Patrol se ističe odličnom posjetom i zaradom. Naravno, dio je zbog optimalno određene cijene ulaznica i izgrađenosti dvorane.
Uglavnom The Sentinel je podijelio samnom info da mu je PR levela 3. Nabavio sam ga I ja, isto taj lev3 za cijenu 12k, plaća 7k tjedno.
Prihod prije PR-a:
$ 280 364
$ 254 852
$ 285 100
$ 267 848
$ 302 632
$ 273 048
tad je bilo ispadanje u polufinalu kupa.
Poslije PR-a:
$ 354 204
$ 330 426
$ 347 972
U prosjeku porast sa 277 -->344k! 67k dobiti ili 24% vise u prosjeku. Cijelo to vrijeme sam nizao pobjede u prvenstvu pa možemo reći da bi nekakav prirodni prirast također postojao.
E sad da bude još malo zanimjivije - sličnu stvar sam napravio u svojoj utopijskoj ekipi u 4.ligi, ali sam nabavio PR lev5 za cijenu od 5k i place tjedno od 22k i to uz specijalnost crowd involvement. A rezultati vrlo slični kao i za PR-a 3!
Porast prihoda za 32k ili 25% (sa 127k --> 159k). Također, i tamo sam imao jednako niz bez ijednog poraza pa je tu isto tako generički prirast sakriven.
Slijedeći korak mi je, kad se stabilizira posjeta zbog početka sezone i promocije, promijeniti ovog PR huškača u Utopiji sa lev 5 na 3 i eventualno u prvoj ligi uzeti lev 3 sa specijalitetom za crowd...
Ako ovo ne dobije bar 4 tuća, onda prestajem sa zamaranjem publike o:)