BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
283238.2 in reply to 283238.1
Date: 12/7/2016 2:35:12 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Ráda bych někomu dala hlas, ale tak nějak zatím není komu. Že by se nenašel žádný zájemce?

This Post:
00
283238.3 in reply to 283238.2
Date: 12/7/2016 3:00:20 AM
Dynamo J. Hradec
První liga
Overall Posts Rated:
493493
Zajímalo by mě, zda by to pošťouchlo někoho rozumného, kdyby se přihlásil naprosto nevhodný kandidát:)

This Post:
00
283238.4 in reply to 283238.3
Date: 12/7/2016 5:12:23 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Myslím si, že ano. Zrovna jsme se o nečem takovém bavili s rwystyrkem. Dělal jsem si legraci, že pokud se nikdo nepřihlásí, chtě nechtě budu muset pokračovat (když není kandidát, pokračuje stávající kouč, i kdyby sám nekandidoval). No jenže nějaký "vykouk" by se mohl přihlásit tzv. za 5 minut 12 a byli bychom všichni namydlení :D

This Post:
11
283238.5 in reply to 283238.4
Date: 12/7/2016 1:16:46 PM
Nový Jičín - Planá
II.4
Overall Posts Rated:
6161
Musím říci,že tento stav pro NT není moc dobrý když nikdo nemá zájem vést NT a mě se to nelíbí !
Rozhodnutí jít do toho na poslední chvíli není moc dobrá a nemusí to pak dopadnout dobře.

This Post:
00
283238.6 in reply to 283238.5
Date: 12/7/2016 2:43:57 PM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Vajns dával vědět, že nebude pokračovat už před sezonou, všichni měli dost času, aby si rozmysleli, jestli by do toho mohli jít. Já o sobě uvažoval jako záchranné variantě, ale když jsem zvážil své časové možnosti hlavně v druhé půlce volebního období, tak jsem taky pár týdnů předem oznámil, že do toho nepůjdu.
V posledních dnech se objevil bigfive jako kandidát, který může NT ale převzít až za 2 sezony v příštích volbách. Nyní je nutné najít řešení, které by nás alespoň překlenulo do těch dalších voleb. A zde se vajns nabízí, jak jsem to pochopil, že by případně tenhle oslí můstek odřídil. Může už to být samozřejmě v kooperaci s bigfivem, aby se nastolila nějaká dlouhodobá koncepce.

This Post:
11
283238.7 in reply to 283238.6
Date: 12/7/2016 5:28:08 PM
Overall Posts Rated:
913913
Když se tady rozhořel spor o tom, jak přistupovat k NT a obecně komunitě, tak jsem nadhodil, že snad budu i kandidovat. Bohužel to bylo v době, kdy malá chodila spát brzy a ne jak ted, že po mně skáče ještě v deset a nejde jí uspat:) = nemám skoro volný čas na nic.

Navíc jsem avizoval, že bych to bral jako kooperaci více lidí a já bych se staral o komunikaci s komunitou a otevřeně bysme dávali dohromady strategii.

Tzn. ted prostě nemám co nabídnout.

Ještě k seznamu hráčů - mně se jeví, že je tady hodně manažerů, kteří trénují docela precizně a tedy budoucnost by měla být dobrá. Vajns se rozhodl skončit, že nevidí světlo na konci tunelu. Moc tomu nerozumím a tyto dvě věci si odporují...jak to tedy je? Končíš, protože jako malý stát máme slabý draft a tebe to prostě nebaví, nebo ti manažeři nakonec tak dobře netrénují?

This Post:
00
283238.8 in reply to 283238.7
Date: 12/7/2016 5:58:02 PM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Mně třeba přijde, že po tomto draftu jediný, kdo projevil zájem o nějakého hráče je Casy, když pominu třeba sebe, že se nebrání koupit toho potenciála 11 a jednu slabší 10 pustit.
Už máme hodně zaplněných tréninkových míst a těžko se pro další talenty hledají kupci.

From: vajns

This Post:
00
283238.9 in reply to 283238.7
Date: 12/7/2016 6:19:30 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Měl jsem připravený takový hezký hodně dlouhý post, který jsem napsal. Jenže než jsem ho odeslal, tak mě BB odhlásil, takže to vezmu stručně.

S odstupem času hodnotím generaci hráčů 28 let a mladší jako hodně nadějnou, která by nám mohla vybojovat nějaký úspěch. Se skautingem je to složitější. Jak psal rwystyrk, když máš z půlky naplněnou sklenici, můžeš ji vnímat buď poloprázdnou nebo poloplnou. Já jsem jí vnímal jako poloprázdnou. Byl jsem situací kolem NT a skautingu hodně frustrovaný. Asi jsem chtěl mít všechno perfektní. Když draftujeme cca 10 hráčů pot 10, tak se člověk musí smířit s tím, že slušně trénovat bude jenom polovina. Druhou polovinu manažeři zazdí, i když budu dělat psí kusy.

Na vysvětlenou, já nemám problém s vedením NT. Baví mě spolupracovat s manažery, kteří chtějí (zdůrazňuji chtějí) spolupracovat. Ale co mě fakt nebaví někomu psát několikrát, doprošovat se, buzerovat (každý ať si to nazve jak chce) manažery, jestli teda toho hráče budou stavět, budou ho trénovat nebo ho aspoň laskavě prodají, když už u nich vůbec netrénuje.

Co mě mrzí nejvíc je, jak se setkal s nepochopením můj sezónu dopředu ohlášený konec u NT. Udělal jsem tak jenom proto, aby případný seriózní zájemce měl dost času se na vše připravit a pokud by se jednalo o "méně zkušeného manažera", abych ho mohl do všeho zasvětit. Neměl jsem žádný jiný důvod, proč tak činit.

Vypadá to, že nakonec chtě nechtě budu muset pokračovat.

From: rwystyrk

This Post:
00
283238.10 in reply to 283238.9
Date: 12/8/2016 2:11:16 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
To si myslím, že je pro každého, kdo se pustí do řízení NT nebo skautingu pro NT nejtěžší, srovnat se s tím, že ne každého hráče se podaří roztrénovat. Někdy to draftne manažer, který hráče trénuje max. trenérem 5, někdy někdo, kdo mu není schopný ani pořádně nastavit trénink a dodržovat tréninkové minuty a to i přes veškerou snahu skautu mu v tom pomoct, poradit. Zde zbývá jediné, pokud manažer není rovnou nakloněný prodeji, pokusit se ho vykoupit i za cenu přeplacení, ale problém je zase sehnat kupce pro tyhle účely, je to začarovaný kruh. Ale na slušnou nabídku většinou slyší i manažeři, kteří nejprve na dotaz bez ceny reagují, že hráče nemíní prodat.
Na druhou stranu, měli bychom i mezi těmi potenciály 10 třídit. Není potřeba, když máme cca 10 draftů pot 10, roztrénovat všechny. Letos teda 13, včetně jednoho pot 11, z toho 3 jsou 18 letí. Je potřeba z nich roztrénovat ty nejlepší, když se povede roztrénovat 5-7 z těch nejlepších, je to podle mne dost, když se k tomu přidají nějací pot 9 trénovaní pro SF. Jak už jsem zmiňoval, na NT soupisce je 18 míst, kdy si vezmeme, že hráči jsou plus mínus hotoví pro NT obvykle v 28 a vydrží v ní do 33, tak stačí v průměru mít z každého ročníku 3 hráče, ale musí to dát dohromady mozaiku, ideálně 7-4-7, tzn. 7 guardů, 4 SF a 7 podkošáků. A v tuhle chvíli asi pod košem je nejvíce zakopaný pes. Z draftu nám leze málo vysokých hráčů, nad 210 cm je to bída, i když k nim přidáme nad 205, není to pořád žádný zázrak. Ale prostě asi nezbývá, než hráče nad 205 cm směřovat na PF/C, hráče 200-205, možná 195-205 na SF a nižší na guardy.

From: vajns
This Post:
11
283238.11 in reply to 283238.10
Date: 12/8/2016 2:19:50 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Máme čvrtek, je po 20. hodině večer, do konce uzávěrky přihlášek zbývá necelých 10h. Není už na co čekat. Klikl jsem tlačítko zaregistrovat. Nehodlám hrát ruskou ruletu, že se někdo přihlásí za 5 minut 6 hodin ráno.

This Post:
00
283238.12 in reply to 283238.11
Date: 12/9/2016 4:55:40 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Jsem rád, že jsi se přihlásil. Měl bych na tebe jediný dotaz. Když vyhraješ volby, budeš se dál starat o naší DB, kterou jsme vytvořili na google disku? Aktualizujeme tam hráče, hlavně skilly hráčů. Pokud jsme v kontaktu s majitelem, tak zapisujeme i co trénuje, jaký má level trenéra apod.

Obnáší to taky, že NT trenér jako jediný na konci sezóny "musí" projet všechny hráče přes soupisku NT a změny zanést do DB + naládovat hráče z draftu. Když vypadneme brzy, je možné samozřejmě hráče projet přes NT soupisku i dříve než na konci sezóny.

Jinak na vrub lidí co tě neznají, tak musím uvést, že několik sezón spolehlivě spolupracuješ s NT, ve smyslu, že poctivě trénuješ svoje hráče. Začalo to Veselým, minulou sezónu jsi koupil Schiestla a Společníka. Navíc jsi i kvůli nim pořídil trenéra 6.

Doufám, že se nám trochu rozjede diskuze, aby byly volby zajímavější :)

Advertisement