BuzzerBeater Forums

BB Nederland > NT: training en skills

NT: training en skills

Set priority
Show messages by
This Post:
33
284293.2 in reply to 284293.1
Date: 1/1/2017 4:13:27 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
Er zijn verschillende manier hoe je speler te trainen. Ik leg hier een methode uit waarbij je zoveel mogelijk gebruik gaat maken van het elastisch effect. Wat concreet inhoudt dat bepaalde skills sneller/langzamer trainen als gerelateerde skills relatief hoger/lager zijn. Als de gerelateerde skills weer meer bij elkaar in de buurt liggen neemt de snelheid af. Skills waarvan vaststaat dat er een elastisch effect is waarbij de impact op snelheid materieel is:

- HA en OD. Relatief hoog HA (en dus lager OD) zorgt ervoor dat je OD sneller traint
- OD en JR. Relatief hoof OD zorgt ervoor dat je JR sneller traint
- HA en PA. Relatief hoog HA zorgt ervoor dat je PA sneller traint

Van de inside skills weet ik minder over het bestaan van elastisch effect. Ik lees wel eea qua elasticiteit tussen IS en REB en IS en ID (Bron: Rhyminsimon's training simulator), maar het effect is mij niet geheel duidelijk. Of het elastisch effect ook andersom werkt (dus bijv. hoog OD zorgt ervoor dat je HA sneller traint) is niet geheel duidelijk. Dit zou kunnen maar is bij mijn weten niet vastgesteld.

Naast het elastisch effect zijn ook de leeftijd en lengte van een speler van invloed op de trainingssnelheid. Hoe jonger hoe sneller je traint. Hoe langer een speler is hoe sneller hij de inside skills traint en hoe langzamer de outside skills. Voor kleine spelers geldt dit dus andersom (outside snel, inside langzaam). Kleinere spelers zijn dus meer geschikt voor de guard posities en lange spelers voor de PF en C positie. SF kan gemiddeld zijn qua lengte. Bij de verschillende trainingsvormen kan je kiezen op welke positie je dat wil trainen. Voor het trainen van een toekomstig NT speler kies je altijd voor die training waar je 100% traint (dus bijv. OD trainen op PG positie (100%) en niet op C positie (60%)).

De verschillende trainingsvormen trainen nooit 1 skill tegelijk maar je traint ook altijd een 2e en soms 3e en/of 4e skill mee. Het is slim om hiermee rekening te houden met het bepalen van de volgorde van training. Kies altijd een training uit onderstaande tabel waarbij vermeld staat voor welke posities (bron: Rhyminsimon's training simulator waarmee je een indicatie krijgt van de snelheid in relatie tot lengte en leeftijd (http://www2.buzzerbeater.com/community/Forum/read.aspx?th...))



- 1v1 guards traint vooral HA en DR en in iets mindere mate JS
- 1v1 forwards traint vooral HA en DR, daarna IS en daarna JS.
Verschil tussen 1v1 guards vs forwards is dat je bij guards meer JS traint dan bij forwards maar je traint dan niet IS mee. Bij 1v1 forwards train je dus iets minder JS maar je traint wel IS.
- OD traint vooral OD, daarna ID en in mindere mate HA en DR
- JR traint vooral JR, daarna JS en in mindere mate HA en DR
- PA traint vooral PA, daarna HA en DR
- Verschil tussen JS (SF/PF) vs (SG/SF) is dat je bij SF/PF vooral JS en IS (in bijna dezelfde mate) traint en nog heel licht JR. Bij SG/SF traint je vooral JS (meer dan bij SF/PF) en in mindere mate JR (meer dan bij SF/PF) en nog heel licht HA en DR.
- Ha traint vooral HA en DR en heel licht OD.
- ID traint vooral ID, in lichtere mate SB en in nog lichtere mate IS
- IS traint vooral IS en in hele lichte mate ID en JS
- REB traint vooral REB en in hele lichte mate ID
- SB traint vooral SB, in mindere mate ID en in nog mindere mate REB.

Last edited by Cowstreet at 1/2/2017 5:30:37 AM

This Post:
00
284293.3 in reply to 284293.2
Date: 1/1/2017 4:13:36 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
Uit deze trainingsvormen kan het volgende geconcludeerd worden: (Bron: (http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...))
- Je hoeft bijna nooit HA te trainen als trainingsvorm. Als je nl. 1v1 traint train je deze skills maar heel iets langzamer dan HA. Je traint er echter tegelijkertijd IS (bij forwards) en JS bij. 1v1 is de meest populaire trainingsvorm omdat het snel en veel skills traint.
- Jumpshot hoef je om dezelfde reden niet vaak als trainingsvorm te kiezen. 1v1 traint JS ook behoorlijk mee en ook JR traint JS mee. Je zou dus JS als trainingsvorm kunnen kiezen nadat je 1v1 en JR getraind hebt en JS nog niet op het gewenste niveau is.
- IS als trainingsvorm kun je vaak beter pas trainen nadat je 1v1 forwards hebt getraind omdat IS dan ook al aardig meegetraind wordt.

- Voor het trainen van inside skills wordt de volgende volgorde geadviseerd: BL, REB, ID. Je traint bij BL namelijk al REB en ID mee. Na SB train je REB wat inmiddels al een stuk is meegtraind toen je SB trainde en met REB train je ook ID mee. En als je daarna ID gaat trainen heb je ID al stuk meegetraind met zowel SB als REB. Daarmee train je dus efficiënter in die zin dat je niet met subniveaus blijft zitten. Bron: (http://www2.buzzerbeater.com/community/Forum/read.aspx?th...)

Als je dit combineert met de kennis die er rondom het elastisch effect en de verschillende trainingsvormen is, zou dit tot de volgende trainingsvolgorde kunnen leiden:

1. 1v1 forwards traint HA, DR, IS, JS
2. OD. Omdat HA hoog is traint OD sneller
3. JR. Omdat OD hoog is traint JR sneller
4. PA. Omdat HA hoog is traint PA sneller (evt 3 en 4 omdraaien)
5. Evt. JS, maar let op als je ook nog IS gaat trainen later want dan traint JS ook nog mee.
6. BL
7. REB
8. ID
9. IS. IS kan evt ook eerder of tussen 6 t/m 8 getraind worden.

Waar je verder nog rekening mee moet houden, en dat is niet onbelangrijk, is het “uit positie trainen”. Dit houdt in dat als je een PG wilt bouwen/trainen dan zullen zijn guard skills het hoogst zijn/worden. Je zal echter ook secundaire skills moeten trainen en de vraag is wanneer ga je dat doen? Pas (A) nadat je de primaire skills getraind hebt, (B) voordat je de primaire skills gaat trainen of (C) ergens halverwege?

A. Nadeel is dat je speler dan al prima guard kan spelen en je team beter presteert als hij guard speelt, maar je zal hem dan inside moeten gaan trainen wat je teamprestaties beïnvloedt en waarbij je waarschijnlijk ook een inmiddels al aardig salaris moet betalen. Die 2 factoren (teamprestatie en salaris) zijn de belangrijkste reden om deze volgorde niet te hanteren. Je moet behoorlijk veel discipline hebben als manager om deze methode vol te houden. Ik lees en zie veel voorbeelden van spelers die goede primaire skills hebben maar die niet secundair getraind worden. Het voordeel van deze methode is dat het U21 waarschijnlijk veel baat heeft bij deze methode want zijn primaire skills zijn op niveau!

B. Voordeel is dat je speler nog weinig salaris krijgt en hij op zijn straks goede positie (bijv weer guard) nu ook nog niet goed speelt. Nadeel is dat je hem langzamer op gang ziet komen qua skillhoogte

C. Combinatie ergens tussen A en B in. Voordeel is dat het salaris van de speler nog niet te hoog wordt tussentijds en hij toch al wat toevoegt aan de teamprestaties. Bijkomend voordeel is dat het U21 hier meer aan heeft dan optie B.

Last edited by Cowstreet at 1/2/2017 3:32:45 AM

This Post:
00
284293.4 in reply to 284293.3
Date: 1/1/2017 4:13:45 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
Voor mijn eigen trainees (guards en SF positie)houd ik optie C aan. Ik begin met de guard skills en ga ongeveer halverwege over op de inside skills die ik dan in 1 keer naar het gewenste eindniveau train. Als de speler dan inside klaar is ga ik hem outside verder trainen en speelt hij vanaf dan altijd op zijn sterkste positie.

Ik ken echter ook managers die voor optie B zijn gegaan (volgens mij Primoss momenteel) of voor optie A (zie bijv. deze post van manager Nachtmahr over een Duits U21 en NT speler in een overigens overall zeer interessant topic: (http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)

Skillsets
Er zijn talloze skillsets per positie te bedenken. Ik heb niet het doel om volledig te zijn maar zal een aantal type spelers toelichten waarbij ik aangeef welke skills belangrijk zijn voor dat type speler. Wees vooral ook zelf creatief want dat kan je speler onderscheidend maken van de rest. Zo kan je ervoor kiezen om bij een SG een hoog niveau IS te geven, zodat je hem specialiseert voor een inside aanval. Dat zal dan wellicht ten koste gaan van een andere skill maar dat zorgt er wel voor dat we niet allemaal dezelfde type spelers hebben.

Je moet bij het bepalen van een gewenste skillset rekening houden met het potentieel van de speler. Simpelweg omdat niet bepaalde skillsets niet getraind kunnen worden bij een bepaald potentieel. Als minimum vereiste voor het NT geldt MVP potentieel. En voor een MVP geldt dat je die speler gebalanceerder moet trainen dan een speler met legende of beste ooit potentieel. Over het algemeen kun je stellen dat hoe hoger de skills die je wil trainen, hoe hoger potentieel speler je nodig hebt. Dus een specialist zal een hoger potentieel nodig hebben dan een allrounder. Een SF kan prima een MVP potentieel hebben want die wil je gebalanceerd/allround hebben terwijl dat bij bijv. een C met 17 op alle 4 de inside skills of een SG met JS en JR 17, OD 18 en Reb 8 niet mogelijk is. De speler loopt dan op een bepaald moment tegen zijn cap/limiet aan waarna hij niet meer zal poppen in skills. Daar wil je niet pas achter komen als het te laat is. Via de site www.buzzer-manager.com kan je met skillsets spelen in relatie tot het potentieel. Daarmee krijg je een behoorlijk goed beeld welke skillsets mogelijk zijn bij een bepaald potentieel. Aanmelden bij die site is heel eenvoudig met je BB login en BB-sleutel (beveiligingscode). Je BB-sleutel kun je via het instellingen menu op de buzzerbeater website opvragen/aanmaken.

Hieronder vind je een overzicht per positie. Overal een minimum niveau aangeven is best lastig. Ik merk dat ik graag zoveel mogelijk skills zie op een speler, maar het moet ook haalbaar blijven voor iedereen. Ik heb geprobeerd daar een balans in te vinden. Maar laat je niet afschrikken en zie het als een richtlijn zodat je beter beeld krijgt wat de range ongeveer is.

PG
OD minimaal 17 maar zou eigenlijk gewoon 20 (maximaal) moeten zijn. OD is een relatief goedkope skill qua salaris en erg belangrijk in het spel. PA minimaal 14. Wil je een echte passende PG dan zal PA nog wat hoger kunnen en hoger moeten zijn dan DR. Als DR > PA gaat je PG meer voor zijn eigen kansen dan dat hij zal passen. Houd ongeveer als minimumniveau voor DR niveau 14/15 aan. Houd voor HA minimaal 16 aan. Bij een passende point guard is JR minder belangrijk, maar een minimum niveau van 12 is wenselijk. Zorg er verder voor dat JS minimaal gelijk is aan JR en bij een laag JR mag JS iets hoger zijn.

Last edited by Cowstreet at 1/1/2017 4:25:45 PM

This Post:
00
284293.5 in reply to 284293.4
Date: 1/1/2017 4:13:57 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
ID en IS vind ik de belangrijkste secundaire skills voor een PG. Huidige niveau ID in het NT ligt op 7. Ik zou dat zelf liever hoger willen zien (9-10 of beter). Als je een scorende PG hebt dan is een hoog IS ook aan te raden, denk aan 11 of meer. Ik zou zelf altijd minimaal dit niveau op een PG willen zien. REB en BL is mooi meegenomen, alles vanaf 6 vind ik prima. Als je secundaire skills iets minder zijn dan is dat op zich niet erg en kan hij nog steeds in het NT spelen. Laat je dus niet direct afschrikken.

SG
OD zie PG, JR minimaal 16 en liefst 17, JS gelijk aan JR, Passing minimaal 12. Ik ben zelf fan van veel passing op alle spelers dus hoe meer hoe beter. HA en DR minimaal 15.

ID minimaal 8-9, meer is uiteraard beter. IS minimaal 10 maar het is een meerwaarde als een SG een stuk hoger IS heeft (denk aan >15) zodat hij in een inside aanval zeer lastig te verdedigen valt. Heb je een echte outside SG dan zal IS wat lager zijn. Rebounding vind ik belangrijk maar zit niet op heel veel SG. Als je REB>8 ben je onderscheidend tov anderen. Hetzelfde geldt voor Blokken als het groter is dan 6.

SF
Hier zijn meerdere varianten mogelijk. Dit is de positie waarbij de speler het meest allround moet zijn van alle posities.

OD gelijk aan ID. Als je een outside SF wil kies je voor OD minimaal 16 en ID minimaal 13 en bij een inside SF andersom. Liefst zie ik het OD minimaal op 16 en ID minimaal op 15 maar dat is wel ambitieus. Passing minimaal 12-13, maar hangt ook weer van het type SF af. Als het een echte scorer/aanvaller is kan passing wat lager en moet DR wat hoger zijn. DR en HA minimaal 15. Ik zie graag veel REB op een SF (ongeveer 12). IS voor alle SF is minimaal 13. Outside SF zal meer JR hebben dan een inside SF. Voor outside SF denk aan JR 14 (en JS ongeveer gelijk aan JR). Voor een inside SF denk aan JR minimaal 9 (JS wel >14). Een inside SF zal IS >17 hebben

PF
ID minimaal 16, IS minimaal 17, REB minimaal 16, BL minimaal 12. Wil je een verdedigende PF hebben zorg dat voor BL ongeveer gelijk aan ID (bijv. beiden 17). Zorg dat je verdedigende PF ook goed kan passen (>12) zodat hij geen slechte opties gaat nemen en de vrije man kan vinden. Ook voor een verdedigende PF zou ik minimaal 13 als IS willen zien. Wil je een aanvallende inside PF hebben zorg dan voor IS minimaal 18. DR helpt bij een aanvallende inside PF dus dat mag ook richting niveau van IS gaan. Passen kan in dat geval wat lager zijn. OD minimaal 11 (liever hoger) en JS minimaal 14. HA ongeveer 10-13. Bij een outside PF moet JR hoger zijn en ongeveer gelijk aan JS. Als vuistregel kun je aanhouden: minimaal 60 TSP inside skills. We zitten momenteel helaas erg krap in onze bigs.

C
Ook hier weer de vraag of je een aanvallende of een verdedigende C wil. Bij verdedigend denk dan aan ID en BL minimaal 17. IS moet wel minimaal 14-15 zijn. En wederom goed niveau passen zodat hij geen slechte opties neemt. Aanvallende C zal IS minimaal 18 zijn. REB in alle gevallen minimaal 17. Als vuistregel kun je aanhouden: minimaal 60 TSP inside skills. HA en DR in de range 10-14. OD minimaal 9. JS in de range 11-13. JR is niet/minder relevant. Ook dit is een wensenlijstje want niet alle bigs die nu in het NT spelen voldoen hieraan.

Last edited by Cowstreet at 1/1/2017 4:27:13 PM

This Post:
00
284293.6 in reply to 284293.5
Date: 1/1/2017 4:14:07 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
Welke startskills?
Je hebt hopelijk besloten om een speler voor het NT te gaan trainen. Hij voldoet aan het gewenste aantal start TSP van ca. 50 als hij 18 is (of 60 op 19 jarige leeftijd). Om te bepalen wat voor type speler je wilt gaan maken op basis van al deze informatie is het goed om ook te kijken naar de verdeling van de startskills. Bijv.:

- Heeft een lange man heel laag OD maar wel behoorlijk passen? Dan zou je hem als verdedigende big kunnen trainen gespecialiseerd in een 3-2 zone. In een 3-2 zone is OD minder relevant voor een big. En als hij goed kan passen helpt dat hem om de vrije man te vinden i.p.v. dat hij zelf een slecht schot neemt (een verdedigende big heeft een relatief laag IS).

- Heeft een lange man juist wel al een behoorlijk startniveau aan OD en juist minder passen? Dan zou je van hem een aanvallende PF kunnen maken (passing is dan minder belangrijk omdat hij de vaardigheden heeft om zelf voor het schot te gaan).

Dus op deze manier kan je op voorhand al wel een beetje een beeld krijgen welke richting je een speler op kunt trainen.

Last edited by Cowstreet at 1/1/2017 4:27:53 PM

This Post:
00
284293.7 in reply to 284293.6
Date: 1/1/2017 4:14:16 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
gereserveerd

This Post:
00
284293.8 in reply to 284293.7
Date: 1/1/2017 4:14:27 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
ger

This Post:
00
284293.9 in reply to 284293.8
Date: 1/1/2017 4:14:32 PM
South Dragons
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
South Dragons II
ger

This Post:
00
284293.10 in reply to 284293.6
Date: 1/2/2017 5:49:08 AM
Overall Posts Rated:
408408
Mijn complimenten voor je zeer uitgebreide trainingsadviezen!!
Ziet er goed uit verwacht dat beginnende en gevorderde managers hiermee heel goed uit de voeten kunnen.
Er zijn wel een paar kleine dingen waar ik wat anders over denk,maar is verder niet belangrijk omdat hier te benoemen omdat het elke manager zijn eigen idee heeft over bepaalde tactische zaken.
Maar al met al ben ik het in zeer grote lijnen helemaal met je eens.

Wat kleine dingen waar ik op wil reageren , er word in deze tijd veel gesproken over het totaal aantal van skillpunten die een speler moet hebben.
En dan lijkt het erop dat aantal van 130 tegenwoordig de norm is,maar laten we niet vergeten dat dit aantal SP gewoon heel veel is .
Kijk naar het NT van het nu en het verleden,dan zijn er niet zo gek veel spelers die het aantal van 130 hebben gehaald.
De afgelopen paar weken heb ik ook wat spelers voorbij zien komen op de TL die 135 + TSP hebben maar toch geen NT speler zijn waren geloof ik een Chinees en een Turk.
En ik begreep ook waarom het geen NT spelers zijn,dan zou ik liever opteren voor een speler met 130 TSP maar dan wel op de goede plek. Het aantal TSP zegt niet altijd wat.

En wil ik ga reageren op dit gedeelte van je post: Ik ken echter ook managers die voor optie B zijn gegaan (volgens mij Primoss momenteel)

Ik zit denk ik meer tussen B en C in,maar dat ik deze richting heb gekozen is alleen maar afhankelijk van de lengte van mijn 2 main trainees Damstra 1,88 cm en Yayla 1,93.
Vrij klein en wilde daarom zoveel mogelijk de inside skilss klaar hebben op een jongere leeftijd ,omdat outside training bij hun wat sneller gaat.
De meeste spelers die als specifieke SF word getraind zijn vaak iets van 2 meter,en dan begin je idd meestal met de outside skills.

From: Tesse

This Post:
00
284293.11 in reply to 284293.10
Date: 1/2/2017 1:53:02 PM
Cruesli
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
525525
Second Team:
The Milk
Supergoed overzicht voor beginners en daarnaast ook voor ervaren managers die zich gewoon afvragen wat er ongeveer nodig is voor het NT qua spelers. Zoals primoss aangeeft zal elke manager sommige accenten net wat anders leggen maar grote lijnen inderdaad zeer mee eens.

Zelf merkte ik bij spelers die tekort kwamen dat het vaak aan de defense ontbrak. Als je als guard te weinig OD hebt bijvoorbeeld kan je je positie gewoon niet verdedigen en wordt het heel lastig je op te stellen. Als je daarentegen minder JS/JR hebt kan dat opgevangen worden door IS of Passen, of juist andersom. Daar zit wat flexibiliteit in. Naar mijn idee moest OD minimaal 18 zijn om in de basis te kunnen starten.

Zelfde inside. Een Center met 14 ID of 14 RB lukt gewoon niet in het NT, onafhankelijk van de andere skills. Terwijl 14 IS mogelijk is (niet ideaal) zolang je het opvangt door hem een outside build te geven en goed laat passen. Waar ik 14 schrijf kan je ook 15 schrijven maar we hebben wel spelers met 15 ID / RB gehad die bij gebrek aan concurrentie soms toch de beste optie waren.




Crunchy! If you eat fast enough
This Post:
00
284293.12 in reply to 284293.11
Date: 1/2/2017 2:13:51 PM
Woodbridge Wreckers
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
13931393
Goede toevoeging, helemaal mee eens. Er zijn verschillende skills die je offense helpen maar OD en ID/RB (en SB) zijn wel echt een noodzaak.

Advertisement