"אנחנו במפה, ואנחנו נשארים במפה לא רק בספורט, בהכל!"
(http://www.youtube.com/watch?v=vFUfPYRk7u8)מי שלא מכיר, מהצעירים כאן, המצוטט הוא טל ברודי אחרי הניצחון ההיסטורי על צסק"א מוסקבה בגביע אירופה, יריבה שנואה ואלופה נצחית. משחק זה לא היה הגמר של אותה שנה בה מכבי לקחו את גביע אירופה ראשון מבין רבים שיבואו, אך משחק זה נשאר חרוט בראשם של אלפי ישראלים.
כל הכבוד לניסן, לכל הסקאוטים, לכל המאמנים, התומכים וכל הקהילה הישראלית בבאזר. מדהים הניצחון הזה!
אך עם השמחה צריך להירגע ולהסתכל על הטבלה, יש עוד שלושה משחקים מאוד חשובים בדרך ליעד הנכסף. אנחנו במצב מאוד מעניין לקראת מחזור הסיום נגד צרפת ואני אשמח להסביר, כי אני אובססיבי לגבי סטטיסטיקות (אני גם חפרן, אז מי שרוצה את עיקר העניינים, שיקרא את מה שמודגש)
כתוצאה מצבירת ההתלהבות שעשינו במהלך העונה לעומת צרפת שבמספר משחקים באליפות נתנה יותר מהיריבות שלה נוצר מצב שהם ביתרון עלינו בהפרש הסלים:
1. ישראל 6-0 +88
2. צרפת 5-1 +120 הפלוס כמובן מייצג הפרש סלים שהוא הקובע במקרה ולשתי הקבוצות אותו מאזן ניצחונות הפסדים.
מה שמשתמע מכך:
אם ננצח את צרפת, אנחנו מלכי הבית ונפגוש את המקום הרביעי. אם אנחנו מפסידים במחזור הקרוב לצרפת אנחנו בוודאות מוחלטת במקום השני, גם אם ההפסד הוא בנקודה בודדה. אני לא חושב שזה מצב טוב או רע, אני רק מציין עובדות. בשביל להבין איך המיקום משפיע עלינו צריך להסתכל טיפה למטה בטבלה:
3. איטליה 4-2 +55
4. פיליפינים 3-3 +20
5. סין 3-3 +11איטליה פוגשת את הפיליפינים (שהפסידו לנו ולצרפת) וסין פוגשת את צ'ילה (הקבוצה היחידה ללא ניצחון בבית הגמר). האינסטינקט אומר שמהמקום הראשון נפגוש את סין שתנצח את צ'ילה, ומהמקום השני נפגוש את איטליה שתנצח את הפיליפינים. אם איטליה וסין יינצחו, לא משנה ההפרש, זה באמת יהיה המצב.
אבלללללל ויש פה אבל גדול כמו שאתם רואים:
גם זה לא בטוח - אם לפיליפינים יש מאמן נורמלי, הוא מבין את מצבו הבעייתי, וכמו שניסן חזר ואמר, כדי להגיע למקום ה-4 צריך לבזבז קצת התלהבות, כך שלא מן הנמנע שהפיליפינים יעלו כסאח קראנץ' מול איטליה. אם הפיליפינים יתעלו על עצמם ויינצחו את האיטלקים, ולא סתם יינצחו, אלא ב-18 הפרש ולא פחות, הם יעקפו את האיטלקים, ניצחון ב-17 נקודות בלבד ישאיר את איטליה מעליהם. אך יש להכניס את סין לתמונה - אם סין תנצח את צ'ילה החלשה ב-10 הפרש יותר ממה שהפיליפינים יינצחו את האיטלקים, הסינים יעקפו את הפיליפינים.אם באמת זה יקרה - פיליפ' מנצחים ב-18 הפרש את איטלי וסין מנצחת ב-28 הפרש את צ'ילה - איטליה האלופה הנצחית במקום החמישי מחוץ לחצי גמר!! ואתם מבולבלים? גם אנחנו. אבהיר הכל בקצרה.
איטליה צריכה להפסיד בפחות מ-18 הפרש כדי להיות מעל הפיליפינים ולהבטיח מקום בחצי גמר
סין חייבת לנצח את צ'ילה ובנוסף שהפיליפינים יפסידו לאיטליה או לחילופין שהפיליפינים יינצחו אבל סין תנצח בהפרש גדול ב-9 יותר מההפרש בו ניצחו הפיליפינים.
אם סין תנצח בהפרש 30+ ואיטליה תפסיד בהפרש 15 יש אפשרות שסין 3 ואיטליה 4. בקיצור הכל אפשרי
ההימור שלי הוא שאיטליה תפסיד אבל לא בהפרש גדול, וסין תצליח לעקוף את הפיליפינים למרות הניצחון היפה שלהם. למרות החולשה של צ'ילה אני לא מאמין שהם יפסידו בהפרש כזה גדול שיגרום לסין לעקוף את האיטלקים. מה שאומר שכמו שאמרתי בהתחלה מהמקום הראשון נקבל את סין, מהמקום השני נקבל את איטליה.
בסופו של דבר הכל תלוי במאמנים שיחליטו, ואנחנו צריכים לעשות את שלנו ולנצח את צרפת על רגוע. ממשחק למשחק הקהילה פה מקבלת ביטחון בנבחרת, וזה פשוט נהדר