BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Dymisja

[NT] Dymisja

Set priority
Show messages by
From: Jax

This Post:
00
151427.20 in reply to 151427.19
Date: 7/12/2010 9:12:45 AM
Overall Posts Rated:
773773
poczekamy zobaczymy co na to Panowie GM-owie i BBcy .

From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
151427.21 in reply to 151427.20
Date: 7/12/2010 9:17:58 AM
Overall Posts Rated:
179179
To prawda, my tu możemy paplać, a decyzja i tak ponad nami.

From: majkel

This Post:
00
151427.23 in reply to 151427.2
Date: 7/12/2010 10:44:00 AM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898

Zrezygnuje z gry i poświęcam ponad 2 lata gry(jak nie wiecej) aby reperezntacjia miala managera takiego na jakiego zasługuje. Ja jestem zbyt ambitny aby prowadzić kadrę w taki sposób jak przez ostatni tydzień. Sami pewnie jeteście tym poirytowani. Ja tez, bo to nie tak miało być. Miałem w głowie dziesiątki pomysłów. Sztab był juz skompletowany. Brakowało tylko 2 osób i było by wszystko. Mialem pomysł na nowy konkurs. Mogło byc pieknie ale nie będzie. Moje problemy z netem uspokoja się gdzies tak na początku sierpnia ale to juz zaległości będą tak poważne ze nie będzie co nadrabiać a nasza NT nie może sobie na to pozwolic. Ona musi się rozwijać a przy mnie to nie jest taki pewne.

Za szybko się poddajesz. Miałeś wpadkę na samym początku ale przed Tobą jest jeszcze cała kadencja. Bez przesady ale do tego początku sierpnia dasz radę prowadzić NT o czym świadczy nawet to, że powołałeś kadrę na dzisiejszy mecz z ciekawym opisem poszczególnych graczy. Z tego co widziałem to logujesz się tak więc nie gadaj, że problemy z netem są głównym powodem Twojej dymisji bo przynajmniej ja tak zrozumiałem.A konkursy to mogą poczekać ;)
M4ti nie głosowałem na Ciebie ale jednak to Ty uzyskałeś najwięcej głosów i powinieneś zostać menagerem NT do samego końca kadencji a rozliczymy Cię z wyników dopiero po jej zakończeniu. Niech jeden nieważny mecz towarzyski nie zepsuje Twoich marzeń i ambicji.
Życzę wygranej w dzisiejszym meczu i mam nadzieję, że emocje opadną i dokładnie przemyślisz swoją zbyt pochopną decyzję :)

From: B.B.King

This Post:
00
151427.24 in reply to 151427.1
Date: 7/12/2010 11:06:25 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Marna kuć

Przeca żyjemy w XXI pierwszym wieku w środku Europy. W Afryce potrafią zrobić już Mundial, drugą największą imprezę na świecie. Co prawda Polska podobno potrafi zrobić tylke pół Euro, i to dwa lata później, no ale chyba nie jesteśmy sto lat za Murzynami, najwyżej dwa.
Tak więc dostęp do neta nie powinien być jakimś wielkim problemem, na kilka różnych sposobów. Komórki z gprs-em i javą to były sprzedawane za złotówkę chyba 8 lat temu. Miniopera i skład spokojnie przez to można ustawić.
Jeśli nie, to zawsze można się awaryjnie wdzwonić przez modem, jeśli masz telefon stacjonarny. Jeśli nie, to może gdzieś obok jest radiówka, do której można się podczepić. Jeśli nie, to zawsze można wziąć internet mobilny - w play za 30 zeta masz 2GB na miesiąc.

Ale jeśli mimo wszystko chcesz oddać guziczki to też są lepsze sposoby niż botować się. Na stronie reprezentacji jest ten barometr poparcia. Już i tak w tej chwili masz ledwo ponad 50%, więc wystarczy tylko się sprężyć i zjechać z tym poparciem w dół, wtedy podobno można jakoś selekcjonera strącić ze stołka. Nie tracisz klubu, jest jakoś tam już rozwinięty, zamiast startować od zera to możesz sprzedać zawodników i zrobić coś pożytecznego dla reprezentacji - np. wytrenować kilku odwróconych.

This Post:
00
151427.25 in reply to 151427.17
Date: 7/12/2010 11:17:41 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
W HT w takiej sytuacji, posadę obejmował kandydat, który w głosowaniu zajął drugie miejsce. Dla mnie to logiczne i dobrze, ze szanse Kong dostanie...no chyba że także zrezygnuje;/

Według mnie najbardziej logiczne jest rozpisanie nowych wyborów. Inaczej byłoby to mało demokratyczne. W każdym bądź razie jeśli BB King zostanie selekcjonerem to niewątpliwie będzie to paradoks i nie będzie to wiadomość dobra. Uważam tak niezależnie od tego, czy startowałbym w wyborach, czy nie i niezależnie od tego, które miejsce zająłem. Przecież w polskiej reprezentacji nie ma żadnego "odwróconego". Jak reprezentację może prowadzić ktoś, kto jest zwolennikiem zawodników, których jeszcze nie ma i nawet nie wiemy czy kiedykolwiek będą?:D Jak ocenimy jego pracę po 2 sezonach? Przecież odwróconych trzeba trenować dużo dużo dłużej...Czy nie powinno być tak, że najpierw dajemy mu szansę stworzenia zawodników, a dopiero później jeśli mu się to uda dajemy mu prowadzić reprezentację, którą sam stworzył??? Nie wiem jakiej magi używa BB King ale faktycznie niektórych chyba oczarował;-)

Last edited by kozlik4 at 7/12/2010 11:18:07 AM

This Post:
00
151427.26 in reply to 151427.19
Date: 7/12/2010 11:21:14 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
M4atiemu, chciało się pisać mw, ale teraz się nic chce. Faceta poznaje się po tym jak kończy.
Wydaje mi się, że bardzo chce...tylko nie może bo mu internet odcięli

From: kozlik4

This Post:
00
151427.27 in reply to 151427.24
Date: 7/12/2010 11:29:13 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
zamiast startować od zera to możesz sprzedać zawodników i zrobić coś pożytecznego dla reprezentacji - np. wytrenować kilku odwróconych.

Ta...Minimum 8 sezonów treningu, a później sprzedasz zawodnika za 1,5mln i zaczynasz praktycznie od zera. Ciekawa perspektywa;-)

Last edited by kozlik4 at 7/12/2010 11:29:31 AM

This Post:
00
151427.28 in reply to 151427.25
Date: 7/12/2010 11:34:12 AM
Overall Posts Rated:
179179
Na mnie żadna magia nie działa;), uważam że teraz BB King powinien dostać szansę na prowadzenie NT bo zajął w wyborach drugie miejsce, tuż za M4tim. Gdybyś Ty był drugi, uważałbym tak samo - nie chodzi tu o personalia. Nie sadzę, żeby BBcu zgodzili się na powtórzenie wyborów.

From: mucha8

This Post:
00
151427.29 in reply to 151427.27
Date: 7/12/2010 11:38:45 AM
Overall Posts Rated:
1919
Wiesz nie ma żadnego odwróconego... ale patrz wątek rewolucyjny model treningowy i pomału można zacząć wprowadzać ten życie w pomysł... Powiedzmy najpierw BB King później Hawkeyed itd.
tak tylko mówię ;))
Pozdrawiam

From: kozlik4

This Post:
00
151427.30 in reply to 151427.29
Date: 7/12/2010 12:20:15 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Wiesz nie ma żadnego odwróconego... ale patrz wątek rewolucyjny model treningowy i pomału można zacząć wprowadzać ten życie w pomysł... Powiedzmy najpierw BB King później Hawkeyed itd.
tak tylko mówię ;))
Pozdrawiam

No to 4 bardzo chude sezony Nas czekają;-)

Mówiąc całkiem serio...Ja nie mam nic przeciwko BB Kingowi, czy Hawkeyedowi, czy nawet arsenalbartkowi. Niech startują, niech nawet wygrywają. Tylko niech wcześniej zrobią coś dla kadry, wejdą w nią, poznają np. będąc scautami, czy realizując jakieś fajne pomysły treningowe. Niech coś zrobią! Kadra to nie zabawka i też nie poligon doświadczalny. Podejrzewam, że Mr.President miał dużo większe doświadczenie zostając selekcjonerem niż wspomniani wyżej Panowie, a mimo to nie ustrzegł się poważnego, słynnego już błędu. Zobaczcie przed jakimi decyzjami stawał vinni_jones w tym sezonie. Jak z takimi decyzjami poradziłby sobie ktoś, kto nawet nie śledzi meczów reprezentacji?
Sam z resztą również nie uważam się za idealnego kandydata bo mógłbym mieć np. więcej doświadczenia w grze na najwyższych szczeblach rozrywkowych...ale obiecałem w kilku rozmowach, że jak nie wystartuje kandydat na którego będę chciał zagłosować to sam się zgłoszę i to zrobiłem. W kadrę angażuję się bardzo mocno przez 4 sezony i znam ją jak własną kieszeń. Do tego byłem scautem i doskonale wiem jakie są realia treningu. Mam też wiele przemyśleń na temat realnego treningu i rozwoju zawodników. To już bardzo wiele. Nie może być tak, że selekcjonerem zostaje ktoś kto ma np. średnie pojęcie na temat treningu i zaczyna wprowadzać jakieś rewolucyjne zmiany. Jakie mamy gwarancje, że to zda egzamin? Owszem można dać komuś guziki i niech się bawi...ale ja się na to nie godzę!!!:) Jeśli kiedykolwiek wystartuje ktoś, kto ma pojęcie o kadrze, doświadczenie i dużo chęci do zrobienia czegoś dla kadry to ma moje poparcie;-)

Last edited by kozlik4 at 7/12/2010 12:22:37 PM

Advertisement