Eto, mala digresija (a mozda i nije)...prodjose juce jedni degenerici gradom, ovi drugi degenerici ga polupase, 150 ljudi - Srba sa razbijenim lobanjama i drugim organima, milionska steta koju cemo sami da placamo, sveopsta osuda svetske javnosti koja nam je to pomodarstvo nametnula kao uslov za integraciju u njihovo "moderno" drustvo - znajuci pri tome da za tako nesto nismo spremni i da nikada necemo ni biti i znajuci da ce ishod biti ovakav.
Postujem svacije ubedjenje ali imam pravo da jasno iznesem svoj stav - ovi prvi, takodje znajuci kakav ce ishod biti tvrdoglavo su insistirali na svojoj paradi sramote, a oni drugi, huligani, gde je velika vecina bez kuceta i maceta, gle cuda - postase zastitnici porodice (!?!) tako sto polupase nas Beograd i glave drugih ljudi!
I ko je tu pobedio? Niko! Ste rece Djilas - homofobija ce biti jos veca posle ovoga a ostade samo krv po ulici i steta u sirotinjskom dzepu!
I upravo ta obostrana krivica je dokaz propalog, nesloznog, deformisanog drustva u koje smo se pretvorili.
Svako gleda licni, najcesce jednokratni interes, zrtvovao bi 100% opsteg interesa za 5% svog "progresa" ili samopomocije. Imali smo i ovde u BB-u koliko "juce" takav primer i pitanje je da li smo izvukli pouke.
Iz licnih kompleksa nesposobni smo da se okupimo oko jedne ideje - bila to skupina nacionalnih interesa u stvarnom zivotu ili telo koje ce voditi reprezentacije u online igrici, i da svi zajedno radimo na realizaciji te ideje.
Svi koji su to uspeli - krenuli su napred! A mi? Mi smo u sve brojnijim i ostrijim podelama - ko je ciganin a ko grobar, ko je demokrata a ko komunjara, ko je gej a ko je huligan, ko je za EU a ko je "kafanski patriota"...
Tako polarizovani mi stojimo u mestu jer obe strane misle da upravo one treba da vuku napred.
Tesko nama sa nama samima...i gde nam deca rastu...
"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos