PS. @BBking, może zmienisz ustawienia swojego programu i w opcji pensja wpiszesz przynajmniej +50k? oszczędzi Ci to trochę pracy i będziesz mógł się skupić na ważniejszych sprawach..
Nie, nie zmienię. Da się to zmienić, ale nie zmienię.
To jest półfinał poprzednich mistrzostw świata seniorów sprzed niecałych trzech tygodni:
(13244)A to jest jeden z zawodników, który wyszedł w podstawowym składzie Chile w owym półfinale:
(8171575)Chilę kilka dni temu zdobyło mistrzostwo świata a ten zawodnik regularnie grał w tym turnieju. Jego aktualna pensja to 27k...
Uczmy się od najlepszych. Skoro tytuł można zdobyć wykorzystując takich zawodników, a my odpadamy w eliminacjach mając zawodników z pensją ponad pół miliona, to może to jest sygnał, że trochę trzeba zmienić podejście.
Niestety pensje jest bardzo słabym wyznacznikiem umiejętności zawodnika. Parę postów wyżej chwalił się user, który ma zawodnika z trzycyfrową sumą, a jego pensja trzydzieści kilka tysięcy. Takich zawodników jest więcej.
Zastanawiałem się do jakiego progu sprawdzać zawodników. Pobawiłem się trochę kalkulatorem pensji (starym - obecnie pensję są 10% niższe). Wg niego zawodnik z wszystkimi skillami równymi 10 (SS=100) powinien mieć pensję 30k. Z samymi dziewiątkami miałby pensję 19k (a gdyby trochę zróżnicować skille, to można by wycisnąć nawet pensję jeszcze odrobinę niższą). Taki zawodnik w wieku 22-23 lata to byłby fajny materiał na reprezentanta w przyszłości, przecież ma jeszcze dużo lat treningu przed sobą i można by go pięknie ukształtować w dowolnym kierunku.
Dlatego postanowiłem zrobić dokładny przegląd. I nawet sprawdzić o kilkudziesięciu zawodników za dużo niepotrzebnie, niż o jednego za mało.