BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: honzaa

This Post:
00
243053.20 in reply to 243053.12
Date: 6/11/2013 2:59:33 PM
Overall Posts Rated:
99

2) pořád jsem uvažoval, jak se trochu více dovědět o té koncepci tréninku a na něco už jsem přišel, představte si následující situaci, jsem majitel hráče, který se vám ozval, že bude trénovat plně pro potřeby U21, nemá žádnou vlastní představu a nastaví prostě to, co mu řeknete, takže bych požádal o doporučení tréninku na příští 3 sezony, pokud by šlo o tyhle hráče (jsou na trhu, takže nedávám odkaz, abych neporušil pravidla, ale stačí si filtrovat 18 leté čechy, pot 6+) - pro každého zvlášť tréninkový plán, jako bych vždy měl jen 1 z nich:
Ivan Lášek
František Pustějovský
Ladislav Foldyna
Miroslav Machovčák
Miroslav Smejkal (skilly najdete tady (224089.204)

Ivan Lášek - směřoval bych ho k SF, začal bych 1na1 pro PG/SG s cílem vytáhnout JS aspoň na 4, pak bych přešel na ID, dotáhl ji aspoň na úroveň IS, poté bych se pár téninků věnoval presinku a na konci sezony, bych se vrátil zpět k 1na1 pro PG/SG. Další sezonu bych to točil podobně, jako v té první, přičemž zhruba od poloviny bych začal trénovat více i JR, IS, a ID. Záleželo by samozřejmě na konkrétních hodnotách daných skilů. Třetí sezona opět podobný průběh a více zaměření se na skilly , které je nutné více dotrénovat.

František Pustějovský - směřován na PG/SG. Vzhledem k odstrašujícímu presinku a solidním (7) hodnotám drivingu, JS a PAS bych začal tréninkem OD, kterému bych se věnoval téměř celou sezonu. V závislosti na rychlosti tréninku, bych zvolil max. 2-3 tréninky na 1na1. V další sezoně po dotrénování OD bych přešel na 1na1 PG/SG a v druhé polovině sezony na PAS JR. Třetí sezona opět dle potřeby a zamýšleného využití hráče.

Ladislav Foldyna - opět směřován na PG/SG, začal bych 1na1, PG/SG, abych vytáhl handling alespoň na úroveň 4, pak bych přešel na OD, kterou bych vytáhl tak na 9-10, pak bych se vrátil zpět k 1na1. V druhé sezoně bych začal JR, následně PAS a OD. Pokud by vyzbyl čas, věnoval bych několik tréninků 1na1. Třetí sezonu bych věnoval tomu, kde je třeba přitlačit a vylepšovat.

Miroslav Machovčák - zaměření na C, začal bych IS, dojel bych ji na úroveň ID, případně něco přes a střídal bych tréninky pro IS/ID, poté bych zapojil doskoky a pokud by vyzbyl čas, dal bych 1na1 pro SF/PF. Trénink v dalších sezonách obdobný, to znamená primárně IS/ID, Rebounds, 1na1 pro SF/PF, v řípadě potřeby a času v další sezoně PAS.

Miroslav Smejkal - ideální pro SF, začal bych s 1na1 pro PG/SG, dotáhl bych handling alespoň na 6, pak bych přešel na OD, tu bych potrénoval na 10-11 a vzhledem k nízké hodnotě PAS bych se věnoval několik tréninků i této dovednosti. V druhé sezoně bych se začal více věnovat i vnitřním skilům ID/IS a REB, přičemž v 2.polovině sezony bych se opět více zaměřil na vnější skilly. Třetí sezona opět dle předchozích výsledků a potřeb.

U21 coach
From: rwystyrk

This Post:
00
243053.21 in reply to 243053.15
Date: 6/11/2013 3:18:01 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Zase pár komentářů:
2) sleduješ, jak funguje LI v přátelácích, které už využívají nový engine? Já to nějak extra moc nezkoumal, ale rozhodně jsem tam viděl minimálně několik zápasů, kdy proti LI byl brutální nárůst bloků. Já si naopak myslím, že tahle sezona bude v U21/NT a nejen tam hodně divoká a že bude ten pravý prostor i v soutěžních zápasech spíše vsadit na vnější taktiky než to rvát bezhlavě klasicky přes LI.
4) uvedu jen jeden příklad, jak se "nedá" dlouhodobě trénovat hráč pro NT ve III. lize (21235222). Majitel, který ho teda šťastně draftoval, se ho ani po 7 sezonách tréninku nechce vzdát (součet 130), i když pravděpodobnost, že nová sezona bude pro něj u něj poslední je vysoká. A to ani nemá dobře připravený stadion jako třeba by dva.
6) s tím externím forem se můžu zkusit pomoci, pokud vyhraješ, snad ještě někde link vyhrabu a login mi bude fungovat
8) tak tady bych byl rád, kdyby si změnil názor. S tímhle přístupem nevyhraješ v U21 nikdy nic, byť by si měl sebelépe vytrénované hráče. V pravé chvíli se s rovnocennýma soupeřema dohodnout na TIE-TIE a šetřit náladu je klíčové a dlouhodobě se to vyplatí i s tím rizikem, že občas to někdo poruší.

This Post:
00
243053.22 in reply to 243053.12
Date: 6/11/2013 3:18:06 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
1) Myslím, že se v ní může urodit několik překvapení.
Ukrajina - pořadatelé ME, budou hrát doma, vyhráli teď Turnaj útěchy, uvidíme jaký budou mít tento ročník, hrajeme s nimi poslední zápas, který může být klíčový pro oba týmy
Slovensko - na slovenském fóru psala jejich trenérka, že už kandidovat nebude kandidovat, tak uvidíme kdo ji nahradí, hráli jsme s nimi přátelák, ale tam měli starší hráče
Švýcarsko - měli jsme ho i minule na ME ve skupině, tam jsme ho porazili, v minulé sezóně na nás vytáhl jejich manažer CT, takže je to nepředvídatelný soupeř a těžko říct co od něho očekávat
Gruzie - youpeř, který může překvapit, minulou sezónu jsme s nimi hráli vyrovnaný zápas
Island, Kypr, Ázerbajdžán - měli bychom si na nich nahnat náladu

2)
Ivan Lášek - trénuj jeden na jednoho pro PG/SG zhruba do hodnoty 10 nájezdy, pak přejdi na presig pro PG (to dáme vnější obrana na 12-13), potom uvidíme jak bude skákat střelba při tréninku 1-1 a buď bychom dali pár tréninků samotné střelby nebo dáme přímo dostřel a ten vytáhneme tak na 10, potom bychom dali tak 2-3 skoky v přihrávkách a potom znovu trénink 1-1 G (tak 3-4 týdny) a pak znovu dostřel tak 2 skoky
František Pustějovský - presing pro PG (vnější obrana do úrovně 10), potom 1na1 pro PG/SG (nájezdy zhruba 11-12), pak dostřel do úrovně 10, potom presing a vyjet vnejší obranu na 13, pak přihrávky tak na 10 a potom dostřel na 13 a 1na1
Ladislav Foldyna - trénuj jeden na jednoho pro PG/SG zhruba do hodnoty 10 nájezdy, pak přejdi na presig pro PG (to dáme vnější obrana na 12-13), potom přihrávky tak na 8-9, pak 1na1 pro PG/SG a nakonec dostřel na 12-13
Miroslav Machovčák - jeden na jednoho pro SF/PF tak do hodnoty podkošové střelby 9-10, potom podkošovou obranu pro C tak na úroveň 12, potom doskoky tak na 11-12 a pak podkošovou střelbu vytáhnout na 12, potom podkošovou obranu na 14
Miroslav Smejkal - trénuj jeden na jednoho pro PG/SG zhruba do hodnoty 10 nájezdy, pak přejdi na presig pro PG (to dáme vnější obrana na 12-13), potom přihrávky tak na 8-9, pak 1na1 pro PG/SG a nakonec dostřel na 12-13

Nicolò Bencivenghi - trénuj jeden na jednoho pro PG/SG zhruba do hodnoty 10 nájezdy, pak přejdi na presig pro PG (to dáme vnější obrana na 12-13), potom dostřel tak na 10, pak 1na1 pro PG/SG , přihrávky na 10 a pak znovu dostřel na 13
Birnas Tupanjac - trénuj jeden na jednoho pro PG/SG zhruba do hodnoty 10 nájezdy, pak přejdi na presig pro PG (to dáme vnější obrana na 12-13), potom přihrávky tak na 10, pak 1na1 pro SF/PF ať trošku vyjedeme tu podkošovou střelbu a zároveň dotáhneme nájezdy, dostřel na 13
Kerehi Scully - jeden na jednoho pro SF/PF tak do hodnoty podkošové střelby 9-10, potom podkošovou obranu pro C tak na úroveň 12, potom doskoky tak na 11-12 a pak podkošovou střelbu vytáhnout na 12, potom podkošovou obranu na 14
Bryan Burchett - jeden na jednoho pro PG/SG zhruba do hodnoty 10 nájezdy, pak přejdi na presig pro PG (to dáme vnější obrana na 12-13), potom přihrávky tak na 8, pak 1na1 dotáhneme nájezdy, dostřel na 13 a pak přihrávky na 10
Zdzisław Schultz - jeden na jednoho pro SF/PF tak do hodnoty podkošové střelby 9-10, potom podkošovou obranu pro C tak na úroveň 12, potom doskoky tak na 11-12 a pak podkošovou střelbu vytáhnout na 12, potom podkošovou obranu na 14
Vasfi Özçinar - jeden na jednoho pro SF/PF tak do hodnoty podkošové střelby 9-10, potom podkošovou obranu pro C tak na úroveň 12, potom doskoky tak na 11-12 a pak podkošovou střelbu vytáhnout na 12, potom podkošovou obranu na 14

Je to jak bych si to představoval, aby hráč trénoval zrhuba do těch 21. Vše je samozřejmě jen zhruba (hráč může skákat rychleji/ pomaleji, může se zranit) a kdykoliv se trénink může přizpůsobit a změnit pokud budeme v pravidelném kontaktu. Není podmínkou, že hráč bude nutně trénovat přihrávky a potom dostřel (může trénovat na střídačku po skoku třeba).

This Post:
00
243053.23 in reply to 243053.18
Date: 6/11/2013 3:20:30 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Samozřejmě, že soupisky nejsou zdaleka definitivní a to mimo jiné proto, že v každé zemi nakonec může být jiný trenér než ten současný. Spíše jsem to bral jen prvotní dojem na základě toho, jak se ty země projevují třeba dlouhodobě na poli U21.

This Post:
00
243053.24 in reply to 243053.12
Date: 6/11/2013 3:40:28 PM
Overall Posts Rated:
99
a pak si dejte filtrovat celosvětově 18 leté hráče, potenciál 7+, plat 5000+, představte si, že to jsou Češi a doporučte mi tréninkový program pro hráče:
Nicolò Bencivenghi
Birnas Tupanjac
Kerehi Scully
Bryan Burchett
Zdzisław Schultz
Vasfi Özçinar

Nicolo Bencivenghi - pozice SG, začal bych 1na1 pro PG/SG ideálně v poměru 11+7(8), pak bych přešel na OD tak na 11. Ve druhé sezoně bych začal PAS na hodnotu 9-10, přešel bych na JR na 10-11 a vrátil bych se k 1na1. Dál bych dotrénoval OD na 13 a dále dle potřeby. V době U21 ideálně hodnoty JS 14, JR 11-12, OD 12-13, PAS 9-10, DRIV 13-14.

Birnas Tupanjac - také pozice SG, podstatnou část první sezony bych věnoval 1na1 pro PG/SG pro dosažení driving+handling na přijatelnou úroveň (10+9), zbytek bych věnoval OD. Druhou sezonu bych začal tréninkem PAS, následovaný opět 1na1 a OD, v případě času JR. Třetí sezona, dotrénovat JR, příp. JS a PAS.

Kerehi Scully - ideálně PF, NT naděje, začal bych 1na1 pro SF/PF, sekundárně by se měla zvyšovat IS, po dotrénování DRIV na 5-6, bych přešel na ID a REB. Ve 2.sezoně rotace IS/ID/REB + 1na1 pro SF/PF. Třetí sezona dotrénování dle představ pro U21. Poté další trénink již pro NT potřeby.

Bryan Burchett - pozice PG, výborný základ v podkoši - výhoda i pro PG! Začal bych 1na1 pro PG/SG, dojet HAN na 5-6, přejít na OD na 11. Druhá sezona začít PAS, pak znovu přejet na 1na1 a OD + JR. Ve třetí sezoně dotrénovat především PAS a dále dle potřeby.

Zdislav Schultz - pozice PF, začal bych 1na1 pro SF/PF, pak bych přešel na rotaci ID,REB,IS. Ve druhé sezoně opět podobný scénář jako v té první, v případě času se pokusit trochu zvednout PAS. Třetí sezona opět dotrénování individuálních potřeb.

Vasfi Özcinar - opět PF, podkošový základ výborný, začátek 1na1 SF/PF poté opět rotace IS/ID/REB. Totéž i v následujících 2 sezonách zhruba do úrovně IS 12-13, ID 14 a REB 12-13. K těmto hodnotám přibližně +/- by se měl hráč v době U21 blížit.

U21 coach
This Post:
00
243053.25 in reply to 243053.19
Date: 6/11/2013 4:30:43 PM
Overall Posts Rated:
99
Děkuji za kladnou reakci! Mám pocit, že U21 potřebuje nový impuls, směr vedení a rád bych se o toto společně se svým skautem pokusil.

Odpovědi na Tvé otázky:

-pokud nevyhraju volby, budu dál trénovat své 3 hráče z nichž 2 mají šanci na U21, v 21letech je odstavím a přiberu na trénink nové, už s vyšším potenciálem, samozřejmě bych mohl být nápomocen i jinak, např. z hlediska skautingu, v případě vítězství současného trenéra předpokládám, že by si svůj realizační tým ponechal

-v případě neúspěchu v těchto volbách bych určitě nekandidoval na pozici NT z důvodů, že od NT trenéra se očekává, že bude mít v týmu NT hráče, což bych si já, ani lukaspp (tím odpovídám i na Tvoji další otázku) nemohli dovolit, oba jsme ve 3.ligách a těžko bychom živili hráče s platem přes 100K. Tedy, ne, v případě mého vítězství by lukaspp nekandidoval v příští sezoně na trenéra NT. Chceme se spíše soustředit na U21 a to z dlouhodobějšího hlediska.

-již jsem odpověděl - ekonomické důvody, navíc si myslím, že NT trenér by si měl nejdřívé projít U21, snad jednou to vyjde, až budu ve 1.-2. lize, pak kandidaturu na NT možná zvážím!

Děkuju za doporučení, ono je dost těžký v čase, kdy se komunita zmenšuje, najít schopné a ochotné trenéry. Máš pravdu v tom, že s pot. 6 jsou to výjimky a spíše se koncentrovat od pot. 7, ale pokud má hráč s pot. 6 kvalitní součet a dostane se mu intenzivního tréninku, ta šance tady je.

U21 coach
Message deleted

This Post:
00
243053.27 in reply to 243053.21
Date: 6/12/2013 12:35:30 AM
Overall Posts Rated:
99
2) Toho nárustu bloků jsem si u přáteláků všimnul, i když to konkrétně nebylo proti LI ale základní útok. Určitě by pro mě nebyla taktika LI, jako výchozí. Jak jsem několikrát uvedl, snažil bych se prosazovat vnější taktiky. Předpokládám, že před prvním soutěžním zápasem bude ještě PU, takže tam bych případně vyzkoušel taktiku, kterou bych si představoval

4) Samozřejmě se dá i ve třetí lize trénovat hráč pro NT, ale pouze do určitého bodu, a pak následně ho prodat týmu, který si může dovolit vyšší plat, a také dokáže zajistit kvalitní trénink. Konkrétně tento případ, co uvádíš - myslím si, že pokud ten tým nebude chtít zbankrotovat, že zcela jistě bude bude muset Hurdu v nejbližší době prodat. Výdaje na další hráče sice nemá velké, ale když se dívám na jeho arénu + náklady na trenéra, v porovnání s tím, jaké jsou ve 3.ligách peníze za smlouvy s TV si nedovedu představit, že by tohoto hráče mohl udržet celou sezonu, pokud tedy nemá velký "polštář" z předchozích sezon...

8) To co říkáš, je pravda a dává to smysl. Jen vím, že se několikrát stalo, že něco bylo dohodnuto a druhý manažer tuto dohodu nedodržel. Samozřejmě je mi jasné, že ve vyrovnaných zápasech ve skupině je dobré domluvit se na vzájemném TIE-TIE a šetřit tak náladu do další fáze turnaje, otázkou je, jak se k tomu postaví další týmy. Popravdě, ze začátku bych k tomu přistupoval trochu s obavami, ale pokud by to měl porušit někdo jen 1-2, je to jak říkáš riziko, se kterým se musí počítat, ale důležité je, aby i ostatní manažeři takto mysleli, a pokud se dohodneme, aby dohodu dodrželi.

U21 coach
This Post:
00
243053.28 in reply to 243053.25
Date: 6/12/2013 2:18:00 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Nevím, jestli mám mít z těch odpovědí radost nebo ne. Možná si pochopil, že mi je U21 ukradená a líbil by ses mi u kormidla NT.
Ale možná máš pravdu, že by si nejprve mohl ukázat svoje schopnosti u U21 a k NT se posunout později. Každopádně mně současný trenér NT není příliš po chuti. Sice jsme vybojovali na ME stříbro, ale podle mne to bude setrvačností a jsem moc zvědavá, jak mu to půjde dále.
Nemyslím si, že trenér NT musí mít hráče, kteří jsou aktuálně v NT. Stačilo by, kdyby si nabral 2 osmáctileté hráče s potenciálem 10 a věnoval se jejich tréninku. Přesně by to i zapadalo do tvých klubových cílů. Za 2-3 sezony by měli výkonnost, že by už ti pomohli v druhé lize, kam směřuješ. A za dalších pár sezon by ses třeba posunul do první a oni už by zase byli vytrénovaní tak, že by zvládali i tu nejvyšší ligu.

Dám ti hlas, ale pokud se osvědčíte, tak očekávám, že za 2 sezony to po tobě převezme lukaspp a ty za 3 sezony budeš kandiovat na NT. A samozřejmě byste si mezitím měli do tréninku pořídit hráče s potenciálem 10.

Edit: Ostatním je U21 taky ukradená, že se nikdo na nic neptá? Za mne je to všechno, já už jsme rozhodnutá a nebudu mít další otázky na kandidáty, pokud se neobjeví nějaký další.

Last edited by flumpinka at 6/12/2013 2:20:23 AM

This Post:
00
243053.29 in reply to 243053.27
Date: 6/12/2013 2:54:37 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
2) za jeden zápas toho moc nevyzkoušíš, zvlášť když ráno budeš zvolený a večer bude zápas. Takže jsme to pochopil tak, že budeš spíše sázet na klasiku LI a zkoušet budeš spíše až po ME, což bude cca. v půlce sezony, pokud nepostoupíme ze základní skupiny
Já si prošel jen svoje přáteláky a můžu dát pár statistik jako nějaký základ a můžete zkoumat dále.
- já Motion, soupeř 7 bloků, soupeř LI já19 bloků
- oba Base Offense, já 18, on 13 bloků
- já Princeton, soupeř 12 bloků, soupeř Patient, já 16 bloků
- já LI, soupeř 6 bloků, soupeř Base Offense, já 11 bloků
- já Patient, soupeř 17 bloků, soupeř Push, já 13 bloků
- já Patient, soupeř 15 bloků, soupeř LI, já 8 bloků
Takže to možná opravdu nebude až tak horké s omezení efektivity LI, uvidíme.

4) tak ten klub nebyl a stále není připravený (stadion apod.) a i tak toho hráče drží už 8. sezonu, je to spíše o něm, že se ještě nedokázal posunout do 2. ligy. Myslím, že to přesně popsala flumpinka, v tvém případě by neměl být problém pořídit osmáctiletého hráče s NT ambicemi tak, aby rostl s klubem

8) myslím, že U21 je v porušování dohod o něco divočejší než NT, ale i tak si myslím, že to vychází tak na jedno porušení proti nám cca. za 2 sezony ... ale to by museli potvrdit spíše kluci od U21 ... navíc ne vždycky to porušení znamenalo naší prohru, protože jsme zápas dokázali vyhrát i na nižší nasazení

This Post:
00
243053.30 in reply to 243053.14
Date: 6/12/2013 3:07:13 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
2) já to u sebe promazávám průběžně, ale jak jsem psal tohle byl ročník skautů a ti si to tam nechávali - možná, aby měli přehled kolik hráčů zbotovalo - mají je oddělené bokem na konci, tak pokud jim to nevadí mně taky ne

3) no perimetr 9 je málo jenže problém je, že pokud budeme chtít vyjižfět JR, tak víc jak 10 nedáme a
13 9 14 15 15 11
14 10 14 15 16 10
14 8 14 16 16 10
13 9 13 13 15 6
14 7 13 14 13 10
14 10 14 13 14 10
15 8 14 14 14 9
13 7 14 13 13 12
dal jsem tam některé hráče i z první sezóny

8) tam jsem to blbě napsal, tam to bylo pořád myšleno na JR u perimetr, o podkošácích bylo jen to v té závorce, že vyjíždíme rovnoměrně

Advertisement