BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 reprezentacija - sezona 29

U21 reprezentacija - sezona 29 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
00
264846.20 in reply to 264846.1
Date: 12/8/2014 1:23:16 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
609609
Second Team:
Trbonje
Igramo utakmicu poslednjeg kola prve faze na SP. Protivnik je Italija. Ta reprezentacija ima 19 trofeja, od cega 7 zlata.

Nama potpuno nebitna utakmica, opet se ocekuje gladak poraz. Forma je krs, povredjeno prvo krilo, a napredak igraca gotovo nepostojeci. Generalno je slab potencijal tih igraca pa i slabo napreduju, a i menadzeri nemaju preteranu volju da se bakcu sa njima toliko, razumljivo. U svakom slucaju, cekamo drugu fazu pa da pokusamo jos neku pobedu tamo da upisemo.

Do tada, 19:30 h sa zabarima.

This Post:
11
264846.22 in reply to 264846.1
Date: 1/5/2015 12:56:16 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
609609
Second Team:
Trbonje
Da se javim posle nekog vremena. Uskoro igramo poslednju utakmicu na SP protiv Filipina. Oni su vec obezebedili plasman u 1/2 finale, a mi smo vec izgubili sansu za to.

Dakle utakmica bez rezultatskog znacaja, trebalo bi ide nas CT na njihov TIE. Mi smo i protiv Rusa igrali CT. Uspeli smo tu da ostvarimo pobedu, eto bar jedna da je tu u ovoj drugoj fazi Protiv Filipina cemo isto pokusati ali bez entuzijazma...veliko pitanje. Ako bi pobedili i tu, to bi po meni bilo apsolutno i vise od maksimuma koji se mogao ocekivati od ove generacije. O netalentu iste, iznecu samo jos podatak da su svi ovi nasi centri u poslednjih recimo 7-8 treninga napredovali ukupno mozda 2 skila

Cucemo se jos jednom i ja zavrsavam svoje ''foteljisanje'' u reprezentaciji. Nisam mnogo ni pisao u prethodnom periodu. Imao sam i malo slobodnog vremena za igricu, a i stvarno ova sezona nije toliko interesantna jer dosta zaostajemo u kvalitetu za ostalim reprezentacijama. Takodje, ni zajednica iz tog razloga nije bila zainteresovana za rezultate pa onda logicno i manji motiv za pisanjem nekih romana ovde.

Ako nista, meni je bio cilj da nekako ostavim reprezentaciju u vrhu na rang listi u ovoj sezoni, da sledecem selektoru bude mnogo lakse. Trenutno smo treci na svetu, to je najbolji plasman od kad sam ja selektor. Bicemo u prvom sesiru pri zrebanju za EP i to je najbitnije.

Utakmica je u 19:30 h.

From: Lale

This Post:
22
264846.23 in reply to 264846.22
Date: 1/5/2015 1:21:33 PM
Overall Posts Rated:
136136
Kao sto su imao super rezultate sa prethodne 2 i na tome treba da ti se cestita (kao sto se i cestitalo), tako sada treba da prihvas svaku mogucu kritiku. Nebitno za ovu generaciju, ali je ona od 20 unistena. Ja sam se trudio da imamo opet tim za medalju i zato sam ispizdeo. Dao sam ti sjajne centre, a ti si upisao desetak skilova UKUPNO SVIM CENTRIMA za celu sezonu...toliko o saradnji sa menadzerima. Dobio si 2 pf-a kakve ce malo ko imati (Andjelinovica i Jozica) klasicne centre Radovica, Sakotu, centre sa JS, neke sa PA itd.

Jednostavno nije fer prema nama koji smo se 2 sezone trudili i smarali ljude.

To: Lale
This Post:
00
264846.24 in reply to 264846.23
Date: 1/5/2015 1:49:21 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
609609
Second Team:
Trbonje
Ne bezim od kritika, stvarno priznajem da se nisam ni blizu angazovao kao prethodne 3 sezone. Na to je uticalo dosta stvari, mnoooogo manje vremena za igricu, imao sam i neke zdravstvene probleme u par navrata itd itd. Jednostavno tako se poklopilo. Ima tu jos jedna stvar koja je uticala na smanjenje motiva. Posle 2 savrsene sezone u kojima sam se ja, budimo realni, ubio od posla i osvojena 2 takmicenja, prvi put kad se primetilo na 2-3 nedelje slabije angazovanje, odmah se krenulo u napad. Ljudi stvarno ponekad ne znaju da cene neke stvari.

Sto se tice te U20 generacije, stvarno je jesam zapostavio. Javljao sam se samo do pre nekog vremena onim najbitnijima, osim ovih za koje je zaduzen burazer. Neki od njih mi nisu ni odgovarali, ovim ostalima sam dao instrukcije. Posle nekih dve trecine sezone sam skapirao da nema poente sad tu da krecem da se ganjam sa njima nego da pricekam da se zavrsi ovo SP za nas, pa cu da ih pozovem sve da vidim kolika je steta.

Izvinjavam se sto sam zabrljao vas trud, neki igraci ce verovatno ipak biti ok. Sto se tice vas skauta, ni blizu da ste se svi trudili. Sem tebe, manje vise svi ostali su konstantno zabusavali i nisu se angazovali ni blizu koliko treba. Morao sam da ih podsticem, menjam, a onda sam i to prestao kad sam vise izgubio zivce. Za ovu sad generaciju koja je meni dosla recimo nemate nikakvih opravdanja, pogotovo za centre. Totalna katastrofa!

Dakle valjda je jasno da apsolutno prihvatam odgovornost i priznajem da angazovanost nije bila na nivou ali sve cinjenice moraju da se znaju. Samo pogledaj spiskove nekih ostalih skauta i sve ce ti biti jasno.

From: Lale

This Post:
00
264846.25 in reply to 264846.24
Date: 1/5/2015 2:14:29 PM
Overall Posts Rated:
136136
Dobro, ipak je ovo samo igrica i ne treba zbog nje da trpi RL, ali si trebao postaviti nekog za te od 20 ako nisi imao vremena i gotovo. No dobro, verujem da su vecina dobro trenirana jer su kod dobrih menadzera koji konstantno daju igrace za u21 (bar ovi sa kojima sam ja saradjivao).

From: Balada

This Post:
11
264846.26 in reply to 264846.24
Date: 1/5/2015 3:40:39 PM
Overall Posts Rated:
154154
Ne bezis od kritika, ali cek da se opravdas i da nam objasnis.
Nema sta da nam objasnjavas, za sve si ti kriv i niko drugi.
To sto se nerada skauta tice, i to si ti kriv, ti si nas birao, a ne neko drugi.
Nema starih zasluga, i trofeje cemo da ti uzmemo, tacka.

This Post:
66
264846.27 in reply to 264846.24
Date: 1/5/2015 6:41:01 PM
KK Losers
II.3
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
DZASK United
Ljudi stvarno ponekad ne znaju da cene neke stvari.
Sto se tice vas skauta, ni blizu da ste se svi trudili. Sem tebe, manje vise svi ostali su konstantno zabusavali i nisu se angazovali ni blizu koliko treba. Morao sam da ih podsticem, menjam, a onda sam i to prestao kad sam vise izgubio zivce. Za ovu sad generaciju koja je meni dosla recimo nemate nikakvih opravdanja, pogotovo za centre. Totalna katastrofa!

Za ovo prvo se slazem, apsolutno.
Mi skauti smo najvece zlo nase zajednice, to je odavno jasno. Kada se uzme medalja to je iskljuciva zasluga selektora, a kada ne ide tako dobro zli skauti su svirali k....Ne znam ko ih bira i po kom kljucu, ali ocigledno da tu nisu cista posla. Ministarske plate, a ne radU nista.
Skaut je ili dobar ili los, nema tu mnogo filozofije. Nismo mi svemocni. Da li ce reprezentacija biti dobra ili losa, ne zavisi previse od nas. Ima tu milion faktora. Sta da radis ti kad naidjes na odlicnog klinca, kad mu vlasnik nema trenera, nema para da ga kupi, a nece da proda igraca? Sta da radis kad ti se javi lik, sve prihvati, kupi trenera i obeca pratiti trening plan, a onda ti se vise ne javi? Sta da radis kad covek trenira dobrog igraca na pravi nacin sezonu ipo, a onda prestane i da ga stavlja u roster i da ti odgovara, a onda ti se javi posle mesec-dva i kaze da je imao privatne obaveze? Sta da radis kad ima klinca od 18 pot6-7 i jednog od 20+ koji se radi za A tim, a klinca nece da prodaje? Sve dok nam mlada reprezentacija bude zavisila iskljucivo od treceligasa i cetvrtoligasa i dok nama iz visih liga bude ispod casti da, onako usput, istreniramo klinca za mladu, za ocekivati je da se ovakve stvari desavaju. Jednostavno vecina od tih menadzera nije naprzena na igru kao mi, za ocekivati je da zaborave na igru 10 ili 15 dana, ili da ih neki poraz iznervira toliko da batale igru.
Sta se tice trenutne generacije...Imam ceo spisak od Trbe, dobio sam spisak od 59 igraca. Kasnije kada si ga nasledio, redukovali smo te spiskove i stigli do 15-ak igraca, koliko vec. Tu smo imali nekoliko izuzetnih talenata (prvobitni spisak od 59 imena), pre svih (32158354) , (32159357). Sta se ovde moglo uraditi? Druga dvojica dobrih bili su (32159599) i (32159002), cim su otisli napolje upropasceni su.
Na kraju nam ostaju Nikacev (2 povrede od po 2 nedelje u periodu od 18-20g), nas najbolji igrac Vujic (povreda tokom ove sezone), Bogdanovic koji je od pocetka napolju i lose je treniran, isao je samo 1 na 1, ali vlasnik nije hteo da menja svoj trening plan zbog mojih zahteva, kasnije vidim da je i radio OD i sluzi nam spolja. I naravno veliki Ismar Tafro, stigao sa drafta sa 19 godina i dogurao do U21! Koristim priliku da se jos jednom zahvalim Matyi, Muflonu, Dildu, kao i mnogim drugima, koje sam vec pomalo i zaboravio.
Sto se tice mog trenutnog posla..2 najperspektivnija klinca su nam pot5 i sa njima se zaista odlicno radi. Obzirom da uskoro zavrsavam svoj posao skauta, zelim da se zahvalim vlasnicima Djindjica, Merdzana, Kirina, Kovacevica, Bokana, Zalana, Koraca na izuzetnoj posvecenosti i sjajnoj saradnji. Samo tako nastavite, momci.

This Post:
00
264846.29 in reply to 264846.28
Date: 1/7/2015 10:28:21 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
609609
Second Team:
Trbonje
Evo da iskoristim i ja priliku da se izjasnim iako je mozda bolje da ne jer nisam ni ja odradio posao do kraja dobro kao sto sam krenuo.Od sledece sezone necu vise biti skaut jer nisam po meni dobro odradio zadnju polovinu ove sezone.Imao sam dosta privatnih problema i obaveza sto poslovnih sto porodicnih tako da sam malo stizao na BB to je jedan od razloga.A drugi je i zasicenje tim poslom i gubitkom motiva da dalje to radim.
Po meni je razumljivo i logicno da je do toga doslo i kod selektora.Naidju obaveze i problemi a verujem i zasicenje ovom igricom kod svih menadzera.Neki odustanu skroz a neki se malo povuku pa kasnije opet kad naidju neke zanimljivosti ponovo se aktiviraju.
Mislim da je selektor jako dobro odradio selektorski deo posla.Doneo je te medalje kada se moglo.Sto se tice posla oko stvaranja igraca tu je u ovom drugom delu svog mandata posvetio dosta manje paznje nego u prvom i nije pratio to sve kako treba.
Ali moram da kazem i ovo da su se nasi menadzeri dosta i zasitili rada na igracima za mladu nakon svih ovih uspeha i velikog truda i rada sto je doprinelo tim uspesima.A tu je sada i veliki rad na ovim igracima sto se stvaraju za A reprezentaciju.Imamo jako talentovanu nadolazecu garnituru igraca koji se uglavnom treniraju kod nasih klubova.Naravno da sada ti menadzeri ne mogu da stvaraju igrace za mladu jer su fokusirani na ove igrace.Tako da uglavnom ostaju ti timovi iz 3 i 4 lige da treniraju za mladu.

Imali smo dva sjajna perioda sa mladom repkom za vreme Ivka i Krmelja i ne treba sada praviti dramu normalno je da ne moze uvek sve da se uzme.Sada mislim da je u fokusu A tim i tako i treba da bude da tu probamo sada uzeti bas nesto veliko ako ikako mozemo.Posle cemo opet verovatno se vise posvecivati mladoj.
Ja sam iskreno prezadvoljan svim nasim reprezentativnm rezultatima u zadnjih nekoliko sezona.To je sjajno za ovako manju BB zajednicu kao nasa i to je dokaz velikog truda i zalaganja veceg broja ljudi jer to ne moze slucajno da se desi !!!
Eto ovoliko od mene nadam se da vas nisam smorio.:D:D

Ovim tekstom si apsolutno sve objasnio, i sto se tice sebe i mene. Nemam sta da dodam. Takodje, Markovic je u svemu potpuno u pravu, Laletove konstatacije su na mestu.

Srecan Bozic svima i ovde.

This Post:
22
264846.30 in reply to 264846.27
Date: 1/10/2015 6:05:49 PM
KK Zekica
Prva Liga
Overall Posts Rated:
397397
Second Team:
Rabbit Hole
Ne zelim da se mesam u vase rasprave ali kuglice pokazuju kako stvari stoje

Iskreno bih zeleo da kazem, sto ja sto neki od mnogih menadzera sa kojima je Markovic radio i svi oni imaju samo reci hvale za tog momka. Uvek se javljao, odgovarao na poruke u rekordnom vremenu, savetovao i govorio kako i sta a da nije bilo vezano za treninge i ostale zaebancije. Mislim, ne znam sta da jos kazem a da ne preteram posto je to nemoguce kada je u pitanju Markovic(Legenda).

Steta(ako je istina) da BB Srbija izgubi jednog skauta takvog kalibra. Neverovatno da se niko nije potrudio da ga zadrzi??? Ali dobro, covek se mozda zasitio tog posla pa je vreme da krene dalje u ostvarenje narednih ciljeva a to je osvajanje lige ili kupa

Brate( Markovicu ) zelim ti sve najbolje!

Last edited by Frankie Theildo at 1/14/2015 3:13:34 PM

Advertisement