BuzzerBeater Forums

Poland - III.3 > Sezon 65

Sezon 65

Set priority
Show messages by
This Post:
00
324111.20 in reply to 324111.19
Date: 6/18/2024 2:57:09 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Jak ja kocham tę grę... 23 punkty w łeb, z czego 17 to rzuty osobiste, Madox klasycznie przepchnięty przez sędziego ;-) Na serio, już nie wiem, co mam zrobić, jak gra po prostu mnie przestała lubić. Za jakie grzechy ja się pytam? Ja nawet nie miałem wiele fauli więcej, 19 do 14... Proszę Cię, Wojciech, jeśli to czytasz, rozłóż go na łopatki, zabierz go do szkoły, pokaż mu, jak piłeczka chodzi, czy coś, bo czuję się bezsilny w tym momencie.

This Post:
00
324111.21 in reply to 324111.20
Date: 6/18/2024 3:41:23 PM
Browar United
IV.4
Overall Posts Rated:
88
Second Team:
Browar United II
z tymi faulami to jakiś dramat się zrobił, czuje , że coś zmienili o jest ich więcej

This Post:
11
324111.22 in reply to 324111.20
Date: 6/18/2024 3:43:23 PM
Glonojad Bydgoszcz
III.3
Overall Posts Rated:
2525
Moi chłopcy dostali krótki przekaz - bez porażki w tym sezonie, wliczając w to play-offy, także bądź dobrej myśli 🙂

This Post:
00
324111.23 in reply to 324111.1
Date: 6/18/2024 8:43:27 PM
Starogard Elite Basket
III.3
Overall Posts Rated:
33
Second Team:
Art Brut
Czesc. Fajnie widzieć w końcu aktywne forum. Powróciłem do gry po około 30 sezonowej przerwie (znudziło mi się). Swój finał playoff przegrałem w trzecim meczu, rzutem równo z syrena w dogrywce. Także walczyłem dzielnie Mam nadzieje, ze tutaj tez powalcze i utrzymam sie w środku tabeli. Wole skupic sie na PP i poprawie wyniku z zeszlego sezonu(7 runda).

This Post:
00
324111.24 in reply to 324111.20
Date: 6/19/2024 5:21:23 PM
Gruźlica 2000
III.3
Overall Posts Rated:
2626
Ale jak chcesz to ja wygram z Maddoxem w piątej kolejce pod warunkiem że mi się podłożysz w czwartej
Deal?
;p

This Post:
00
324111.25 in reply to 324111.24
Date: 6/23/2024 2:10:47 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Chyba i tak będę musiał to zrobić, bo zapomniałem z Żaglem na luzie zagrać ;-P

This Post:
11
324111.26 in reply to 324111.24
Date: 6/25/2024 3:21:45 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Yyy... Co ja zrobiłem? Jeszcze chyba nie dotarło do mnie, że wygrałem z Tobą, Olafie, jeszcze na luzie zagrałem i byłem gotowy na "spotkanie gołej d... z batem", a dostałem:
Boską I kwartę - w pewnym momencie meczu prowadziłem chyba 23 punktami (wow), totalnego busa postawiłem we własnym paincie i tylko podstawowy SG Olafa - Staniaszek - potrafił zdobywać punkty, toteż na niego wszystkie piłki szły ;-) i ostatecznie sporo spudłował. A u Kawiowatych - WSZYSCY WIELCY! Już tu zarysował się obraz meczu - bezbarwny Nicola Marescotti na SG, potężny SF Bebacz, Teruyoshi Kubota nie punktuje, ale ładnie zbiera,
Wirtuoza Janusza Bebacza - który robił wszystko - zbierał, punktował, asystował... A te popisy wynikały z faktu, że podstawowy SF Olafa niestety zaraził się gruźlicą i nie mógł grać, a jego zmiennik ma pensję... 16 tysięcy hehe. Jak go kupiłem pod koniec poprzedniego sezonu, to po playoffach nie byłem zbytnio przekonany co do swojego ruchu, ale wystarczyło mu dać czas i zrobić mu formę. Double-double 11 asyst i 17 punktów, chapeau bas!
Game changera Jamricha - Czech jest moim najnowszym nabytkiem - kupiony w przerwie międzysezonowej. Ponieważ forma po treningu mu nie wzrosłą, to postanowiłem powrócić nieśmiertelnego Dalibora Gregovicia do pierwszej piątki, a Jamrich miał być superzmiennikiem. To on w IV kwarcie zdecydował o mojej wygranej - w 18 minut zaliczył: 6 punktów, 13 zbiórek (!) i 4 bloki (!!). Gdy drżałem o zwycięstwo w ostatnich 5 minutach meczu, on nie zawiódł.
Starego dobrego Marina - Rumun ma pensję około 11 kilodolarów tygodniowo, ale robi potężną różnicę, gdy ma pełną formę. Gdy wszedłem do III ligi 2 sezony temu, musiał zastąpić kontuzjowanego Vorobjovsa - w jednym z meczów rzucił 22 punkty. Przez cały sezon demolował "napoczętych" przeciwników, wchodząc z ławki na pozycję SG. Dziś wrócił stary Marin i w 11 minut zdobył 15 punktów, czym również dobił zespół jednego z faworytów do mistrzostwa.

Zasadniczo mecz przebiegł tak: fenomenalna I kwarta, a od II kwarty mecz w trybie obrony klasztoru na Jasnej Górze - sensacyjne zwycięstwo, które mam nadzieję, że zmotywuje moich graczy do gry bez litości w ostatnim trudnym meczu w tej tercji sezonu - TV z Jędrzychowianką, na wyjeździe. Nie oszukujmy się, Wracamy do gry to aktualnie zespół w rozsypce, a Browar United chyba wybrał proces. Jedyna obawa taka, żeby moi gracze nie urządzili sobie libacji w razie wysokiej wygranej z tym przeciwnikiem ;-) Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że ja ten mecz wygrałem na wyjeździe - większość zwycięstw underdogów odbywa się w ich halach, a ja tego dokonałem, mając przeciwko sobie przewagę własnego parkietu przeciwnika. W dodatku, zostałem trafiony w przewidywaniu, zagrałem na luzie (a Olaf normalnie), i nie wygrałem rzutami wolnymi - stanowiły one jedynie 7 z 14 punktów mojej przewagi. Olaf, wiem co możesz teraz czuć, dopiero co w głupi sposób przegrałem półfinał z Madoxem (faule i rzuty wolne), nie wiem, ilu z Panów się piłką nożną interesuje, ale pozwolę sobie na taki żart - Twoi koszykarze zagrali dziś jak Bayern Monachium w tym sezonie ;-) Zero ochoty do gry, zero motywacji i woli walki, mocniejszy skład, ale i tak wstydliwa wpadka...

This Post:
00
324111.27 in reply to 324111.26
Date: 6/25/2024 4:26:43 PM
Gruźlica 2000
III.3
Overall Posts Rated:
2626
No to jak tak sobie pogrywasz i mi się nie podłożyłeś to ja w następnęj kolejce przegrywam z Madoxem!
I co mi teraz zrobisz?
he? I kto jest debeściak?
Pan Wąski jest debeściak! (BTW miałem sezonów SF Wąskiego - który teraz by się przydał bo faktycznie jedyny SF jak wyleci to jest okrutna dziura)

Z racji tego, że jestem z Lublina to bardziej interesowałem się naszą polską Championship czyli kopaniną pierwszoligową więc liczę na to, że będę bardziej jak Motor (może i chimeryczny i szalony ale na koniec skuteczny) niż jak Wisła (przepłacony papierowy tygrys) albo co gorsza AGKŚ (fajnie grająca cały sezon, żeby na koniec rozbić sobie ryja) ;)

This Post:
00
324111.28 in reply to 324111.27
Date: 6/27/2024 3:01:52 AM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
*Wchodzi w tryb złoczyńcy z bajki* BUAHAHA rozegrałem Cię tak jak chciałem! Zobacz, jaka to strategia (na pewno to tak miało być i na 100% nie zakładałem porażki z Tobą): ja wygrywam we wtorek, teraz Ty w ramach zemsty na mnie podkładasz się Madoxowi, żeby miał 5-0 i żebym nie mógł go dogonić, a ja w międzyczasie wygrywam z Jędrzychowianką (mam nadzieję) i wskakuję na 2 miejsce z bilansem 4-1... A debeściakiem jest Pan Szmyt ;-)

This Post:
22
324111.29 in reply to 324111.28
Date: 7/8/2024 1:01:15 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878

Forum przycichło w ostatnich dniach, a tymczasem skończyła się pierwsza tercja sezonu. Czas sprawdzić, jak radzą sobie aktualnie wskazani przeze mnie na początku sezonu:
madox888 - Tu dotychczas wszystko idzie zgodnie z planem - 7-0, bilans +209 (!), ale następne 8 spotkań może nie być łatwizną - koszykarze są zmęczeni z powodu wysokiej intensywności, jakiej wymaga od nich Prezes, co widać w spadkach formy oraz trudnościach w pokonaniu elitarnego beniaminka ze Starogardu. We wtorek zagra z nieobliczalnym zespołem Olix, mecz ten będzie z pewnością świetnym widowiskiem
Glonojad Bydgoszcz - Przepraszam, ale muszę to zrobić - Wiesz co Wojtek, pisałeś chyba coś o oczekiwaniach na ten sezon, mógłbyś mi przypomnieć co, bo zdaje się, że kurczę zapomniałem, coś, że "bez porażki"? ;-) A na serio to chyba po prostu duży pech - Glonojady były lepsze we wszystkich aspektach gry, a i tak uległy Bykom. W każdym razie sezon 21-1 jest nadal nie tylko możliwy, ale też wysoce prawdopodobny, a tym meczem chyba Prezes wyczerpał limit pecha na ten sezon. Najbliższy mecz gra z Jędrzychowianką, gdzie będzie zdecydowanym faworytem
KKS Brda - "Matko Bosko, co to się stanęło?" Trzeci sezon z rzędu Prezes, który trafia tu w charakterze spadochroniarza z II ligi rezygnuje z BB. Ta liga jest przeklęta ja się pytam? Chyba trzeba te paranormalne zjawiska zgłosić do najwyższych instancji BB, żeby nie przysyłali nam tu wypalonych prezesów zwijających swoje kluby ;-) 2 sezony temu było to Natolin Grizzlies (botyfikacja umożliwiła Olixowi utrzymanie) sezon temu Orzeł Cesarski (botyfikacja mocno ułatwiła Yaneahonenowi utrzymanie), teraz Brda...
Lipno Bulls - Drużyna jak zwykle grająca dość chimerycznie, wygrane z Gorzowem i Glonojadem na wyjazdach, ale również porażki z Olixem u siebie i z Zielonkami (ała), ale zasadniczo moje przewidywania się tu sprawdziły - nadal rozważałbym ten klub wśród pretendentów do awansu, przygotowanie fizyczne graczy z Lipna ciągle wymaga korekt, ale wiadomo, że w jego graczach są jeszcze rezerwy i miejsca do poprawy, które można wykorzystać. Być może Prezes szykuje mocne wejście w walkę z "czerwonymi" przeciwko Browarinho
Jagiellonia Włocławek - Tutaj zacznę takim sarkastycznym akcentem - Prezes tego klubu to chyba kawał chama ;-) Kupił mojego Kyuchukova za 40 kilodolarów, a po aktualizacji LeBrona (spadki umiejętności dopiero od 35 lat wzwyż) chce go opchnąć za 75 tysięcy, JAK TAK MOŻNA Z MOIM BYŁYM GRACZEM POGRYWAĆ!!!11! Ze zmiennymi skutkami próbuje sprzedać graczy po (moim zdaniem) zawyżonych cenach i nie wiem, co chce z tymi pieniędzmi zrobić - albo tank season i szybki spadek, albo gruntowna przebudowa (być może pod majstra?). Drugą tercję zaczyna od meczu z Wracającymi do gry, który może być problematyczny z powodu sprzedaży kluczowych graczy i procesu
Gruźlica 2000 - Okazało się, że jestem więcej niż gotowy na "ten skład" :-) Najbardziej medialny Prezes w naszej lidze, po mocnym wejściu w sezon zaliczył kompromitację we własnej piwnicy przeciwko Kawiowatym, co podcięło jego zawodnikom skrzydła, albowiem po tym meczu w ramach "zemsty" na mnie podłożył się Madoxowi i osunął się na 3 miejsce w czerwonej tabeli. W każdym razie Olafa na pewno nie można wykreślać z walki o najwyższe cele, a teraz uskrzydlić może go mecz otwarcia z Yelonkami, które zapewne nie postawią zbyt dużego oporu (Prezes od 2 sezonów pogodzony ze spadkiem).

Jutro szykuje się też potężny szlagier - BC Beko Odeabank Gorzów Wielkopolski @ The Cavy Squad. Moim zdaniem szanse są 80:20 na korzyść Gorzowa. Obym się mylił, na pewno muszę wykorzystać kontuzję podstawowego SF. Jaki wynik typujecie? Ja takie 93:82 dla beniaminka.

This Post:
00
324111.30 in reply to 324111.29
Date: 7/8/2024 1:47:21 PM
Glonojad Bydgoszcz
III.3
Overall Posts Rated:
2525
Bardzo celne uwagi i ciekawa, okraszona ciętym humorem analiza. Szczerze mówiąc, nie wiem jak przegraliśmy ten mecz. Może trochę za dużo luzu weszło w grze na luzie 😉 Odbyliśmy męską rozmowę w szatni, także jestem dobrej myśli, aczkolwiek trochę obawiam się, że jeszcze jakieś porażki wpadną. Chłopcy są dość wiekowi, muszę rozsądnie ich poukładać. A tu nikt podkładać się nie będzie.

Advertisement