BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: Tarikz
This Post:
33
306450.200 in reply to 306450.199
Date: 7/19/2021 10:28:05 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

Za nekih petminuta ce nasa reprezentacija u Latviji odigrati svoj susret drugog kola Utjesnog turnira protiv reprezentacije domacina.
Kao sto sam vec spomenuo, Latvijci nisu najbolje usli u Utjesni Turnir jer su zabiljezili iznenadjujuci poraz od Tajlanda u proslom kolu, te ce mozda protiv nas traziti sansu za iskupljenje. S druge strane, nasa najbolja selekcija je protiv Maroka ostvarila izuzetno ubjedljivu pobjedu za otvaranje turnira i tako trazi priliku da poboljsa skor i ostvari dobru poziciju pred pocetak druge faze.

Forme u nasem timu su prilicno bolje u odnosu na naseg protivnika i tu cemo imati odredjenu prednost, pored razlike u kvaliteti. Na raspolaganju za ovaj mec necemo imati Fahru Suljagica zbog nezadovoljavajuce forme, ali su zato ostali igraci u konkurenciji.

Sto se trening vijesti tice, treba istaci da je Milan Stekic postao prvi igrac u nasoj historiji sa 150 skillova. Velike cestitke za ovaj uspjeh idu Saudinu i Goxyju, a nadamo se da ce jos nekoliko igraca u nasem timu uskoro uspjeti da stignu i prestignu Stekica.

Nadam se da se vidimo na chatu danas i da cemo zajedno bodriti nas tim.

LP

This Post:
00
306450.201 in reply to 306450.200
Date: 7/19/2021 10:38:29 AM
Crvena Romanija
III.1
Overall Posts Rated:
152152
Da stignu, možda....

Da prestignu, nema šanse! :D

This Post:
11
306450.202 in reply to 306450.200
Date: 7/19/2021 2:19:52 PM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
591591
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Cestitke,tvrda tekma ali bitna je pobjeda

Sretno u nastavku, vidjecemo sta nas ceka

idemo dalje...
This Post:
11
306450.203 in reply to 306450.202
Date: 7/26/2021 11:24:47 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala puno!

Pred pocetak utakmice sam ocekivao GDP i vece zalaganje Latvijaca, ali sam se ipak odlucio da napadnem unutra jer su nam forme vani bile prilicno lose za vanjski napad. Na nasu srecu, pobjeda je ostvarena i nas napredak na putu ka maksimalnom ucinku je nastavljen.

Pobjeda protiv Latvije nam je donijela novih sest protivnika na ovom Utjesnom Turniru, a redom cemo se sastajati sa Islandom, Grckom, Hrvatskom, Andorom, Moldavijom i Panamom.

Mislim da je jasno da smo u danasnjem susretu na domacem terenu sa Islandom veliki favoriti, i da pravi ispiti tek slijede protiv Grcke u gostima i Hrvatske kuci.

U nasem timu za mec danas nece konkurisati Hastor i Batur s obzirom na slabiju formu, a ostatak tima ce sa nestrpljenjem ocekivati konacnu prozivku za nesto manje od sat vremena.

Trening u petak je prosao sa vrlo finim rezultatima. Fahro Suljagic je nastavio sa munjevitim napretkom otkako je prvi put pozvan u reprezentaciju, jer su nasi treneri zabiljezili poboljsanje u njegovom snalazenju pod kosem. Pored njega, istaci cemo i Suvada Gazica koji je popravio dodavanje i tako obogatio svoj vrlo opsiran napadacki repertoar.

Nazalost necu biti u mogucnosti da ispratim utakmicu od samog pocetka, ali svakako ocekujem da se na chatu prikljucim nekad oko pauze za poluvrijeme.

LP!

This Post:
11
306450.204 in reply to 306450.203
Date: 8/2/2021 10:26:04 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

Nakon vrlo lagodne pobjede protiv Islanda u prvom kolu od +67: (61034), nas tim danas ocekuje prvi od dva velika izazova u ovom dijelu baraza i to susret sa Grckom u Atini.

Grcka u ovo kolo ulazi sa maksimalnim ucinkom i trenutno zauzimaju solidnu dvanaestu poziciju na Utjesnom Turniru. Redom su protiv njih padale selekcije Jamajke, Libana i Irske, te je i za njih ovo prvi ozbiljniji izazov u ovom dijelu turnira.
Grci su poput nas proslu sezonu zavrsili u drugoj grupnoj fazi Evropskog Prvenstva jer su u grupi sa Izraelom, Spanijom, Poljskom, Turskom i Rumunijom zauzeli peto mjesto.
Sto se njihove cjelokupne povijesti tice, najveci rezultat grcke BB kosarke je stigao na prvom Eurobasketu, kada su osvojili odlicnu bronzanu medalju.
Sa danasnjim rivalom se ne susrecemo cesto, a u proteklih 10 sezona smo se susreli samo dva puta uz po jednu pobjedu obje ekipe. U sezoni 46 smo na Svjetskom Prvenstvu pobijedili, a u sezoni nakon toga smo na Evropskom Prvenstvu dozivjeli tijesan poraz, oba puta pod vodjstvom GM-Kyvea.

Danas nam se na konferenciji na stampu obratio jedan od najmladjih igraca u reprezentaciji, Matija Vican. Matija je zapoceo:

Zdravo svima koji su se okupili ovdje, kao i fanovima koji nas prate putem malih ekrana. Danas nas od 17.30 ocekuje mec koji ce umnogome odrediti sudbinu naseg tima u ovom turniru. Nazalost, voljom zrijeba smo vec ovako rano spojeni sa jakim rivalima poput Grcke i Hrvatske, ali ako pretendujemo na osvajanje ovakvi se mecevi moraju dobijati.
Ovom prilikom bih se zelio zahvaliti svom treneru na mukotrpnom radu na gradjenju skoka proteklih nekoliko sedmica, i ponosan sam sto sam tu osjetio veliko poboljsanje u prosli petak.
Da radost bude jos veca, lijepe vijesti ima i Amer Kulidzan, koji je potpuno nenadano napredovao u odbrani na perimetru i tako dao dodatni doprinos u razvijanju bodljikave zice ispred naseg reketa.
Zelio bih pozvati sve nase navijace koji su u mogucnosti da isprate ovaj susret putem malih ekrana i budu nas sesti igrac u pohodu na novu pobjedu.

Sto se naseg danasnjeg sastava tice, necemo moci racunati na Batura, Tepavca i Bagaru koji kubure sa formama uprkos odlicnoj minutazi, a ostali igraci ce sa nestrpljenjem cekati 17.15 i prozivku za mec.
Kao sto je Matija vec spomenuo, mnogo dobijamo danasnjom pobjedom, dok bi poraz vjerovatno znacio da brzo prelazimo na gostujuci teren u KO fazi Utjesnog Turnira.

Pozelimo srecu nasim momcima i zazelimo im da se sa odlicnim vijestima vrate iz Grcke!

LP!

This Post:
11
306450.205 in reply to 306450.204
Date: 8/2/2021 4:24:59 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Steta, sa ovim porazom smo vjerovatno zavrsili ozbiljno takmicenje za domacinstvo iduce sezone.

Glavu gore i idemo ozbiljno do kraja pa da mozda probamo iznenaditi kada se najmanje ocekuje od nas.

This is where we hold them!
This Post:
11
306450.206 in reply to 306450.205
Date: 8/9/2021 7:33:10 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Steta, ali eto - nismo imali srece da ovako rano u goste idemo jednoj izuzetno kvalitetnoj evropskoj reprezentaciji, a o njihovoj snazi dovoljno govori cinjenica da su nas uzeli onako lagano uprkos nasem vecem zalaganju: (61108)

Na nasu zalost, i ja sam napravio gresku kad sam bukvalno minut prije zatvaranja postavki maknuo Inside GDP, vidjevsi da je selektor Grcke u posljednji trenutak pozvao beka sutera specijalistu. Ispade da je taj potez bio odlican blef, a mi smo platili cijenu.

Nakon izjednacenog prvog poluvremena i velikog broja licnih gresaka Grcke tokom citavog meca, ocekivao sam potpuni preokret nase selekcije u nastavku. Nakon -7 po zavrsetku trece cetvrtine, furiozno smo usli u cetvrtu cetvrtinu - krenuli smo da pogadjamo trice i odlicno branimo Grke na drugoj strani parketa. I bas kada je doslo vrijeme da preuzmemo vodjstvo i iskoristimo odlican momentum u odbrani, napad je zastekao i Grci su preuzeli kontrolu u svoje ruke. Sa losim sutevima su prednjacili Agbaba i Stekic, a vrlo je ruzno bilo vidjeti kako je Djurisic imao izuzetno mali broj suteva iako je bio nasa glavna uzdanica u ovoj taktici.
Grcka tako uspijeva da vrati ugodnu prednost na svoju stranu a na kraju je slobodnim bacanjima i poveca na 8 razlike i time vjerovatno zatvori vrata svim nasim nadama u ovom Utjesnom Turniru.

Ipak, nastavljamo svom snagom nas put do kraja ovog Utjesnog Turnira a vec danas nas ocekuje izuzetno tezak rival u vidu Hrvatske, ovaj put na nasem terenu.
Hrvatska je vjerovatno glavni razlog zasto nemamo medalju sa proslog Evropskog Prvenstva, jer su nas u vrlo iznenadjujucem raspletu za nas pobijedili na vrlo komforan nacin u okrsaju PTBa sa nase i RNG napada sa njihove strane:
(60186).

Hrvatski tim poznajemo vrlo dobro i svakako da veceras ocekujemo revans za navedeni mec. U nasem timu na raspolaganju necemo imati Batura, Tepavca, Gazica i Matanovica zbog neadekvatnih formi, a ostatak sastava ce biti u konkurenciji. Zbog vaznosti ovog meca nasi reprezentativci su u karantinu gdje ocekuju prozivku za susret i finaliziraju takticke dogovore te zbog toga nismo imali priliku da uzmemo izjavu od igraca.

Utakmica se igra sa pocetkom u 18.40 te vas pozivam da navratite ako imate priliku.

LP!

This Post:
00
306450.207 in reply to 306450.206
Date: 8/9/2021 5:45:02 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ovo veceras je bila vrhunska tekma, ovog puta se nismo dali iznenaditi, cestitke!

This is where we hold them!
This Post:
00
306450.208 in reply to 306450.206
Date: 8/10/2021 12:05:50 PM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
591591
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Extra pobjeda u pravom trenutku, bravo

idemo dalje...
This Post:
00
306450.209 in reply to 306450.207
Date: 8/13/2021 7:35:41 AM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
Razbijanje pravo
Idemo tako do kraja, sve mi se čini

This Post:
11
306450.210 in reply to 306450.209
Date: 8/16/2021 1:11:19 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala svima na cestitkama!

Uspjeli smo donekle da se iskupimo za poraz od Grcke, a i na neki nacin da se revansiramo Hrvatima za onaj tezak poraz sa EPa.

S obzirom na godisnji odmor nesto sam manje aktivan na forumu u proteklih par sedmica, ali ocekujem da se stvari vrate u normalu od sljedece sedmice.

Da ne zaboravim spomenuti, veceras od 20:00 ce nasa reprezentacija odmjeriti snage sa domacom Andorom. Imamo odlicne forme i kvalitet na nasoj strani tako da je sve osim nase ubjedljive pobjede ogromno iznenadjenje.

Naprijed BiH!

Advertisement