BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
22
313374.202 in reply to 313374.201
Date: 5/24/2023 7:56:39 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Da se zahvalim samo dragi ljudi sto ste glasali u ovolikom broju. Pocinjemo da radimo. Ovih dana ce biti nesto vise sadrzaja o igracima, ambicijama i protivnicima na EP. Sada moraju neke prece stvari da se odrade do vikenda. Toliko za pocetak.

This Post:
11
313374.203 in reply to 313374.192
Date: 5/29/2023 3:57:18 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Krecemo!
Sezona 61, Evropsko prvenstvo u Turskoj, termin utakmica: 17:00h.

Zrebovani smo u grupu F, iz cetvrtog sesira, a protivnici su, po sesirima:
1)Holandija
2)Grcka
3)Bugarska
5)Danska
6)Slovacka
7)Island
8)Vels

Grupa je igriva. Izrazitog favorita nema, ujednaceni su timovi. S obzirom da smo izvuceni iz cetvrtog sesira, ne mozemo da konstatujemo da smo favoriti u grupi. Ipak, sa svima mozemo da igramo i da idemo na pobedu. Raspored nam je dosta neugodan u prvih par kola i tu ce se verovatno resiti dosta toga. Svi najjaci rivali nas cekaju prakticno u prve cetiri utakmice, izuzev Danske, koja nam je rival na kraju. Idemo korak po korak, a ambicije su jasne, plasman u drugi krug.

Startujemo protiv reprezentacije Slovacke. Nekada su bili BB sila, osvajaci dve zlatne medalje, poslednji put pre skoro 30 sezona, kada su upravo nas pobedili u finalu. Sada su u blagom padu i nema ih dugo u zavrsnicama takmicenja. Protivnik su ipak za respekt i sigurno ce traziti svoju sansu za prolaz dalje. Predvodi ih legendarni selektor LA Zajino koji je u toj ulozi prakticno vec 40 sezona.

Na startu ciklusa pozvano je 12 igraca:

Aca Vlaisavljevic (KK Losers)
Endre Jakobicz (Brazil)
Milan Batricevic (Grcka)
Brana Spirovic (Grcka)
Slobodan Dozet (Rumunija)
Nikola Todorovic (Belgija)
Milan Spalevic (Pegolini)
Milan Majstorovic (Predragon)
Dragan Preradovic (Engleska)
Branislav Petrovic (Kurajberi)
Antonije Joksimovic (Predragon)
Pavle Vukadinovic (Izrael)

To ne znaci da su bolji od onih koji nisu pozvani za sada, racuna se podjednako i na jos nekoliko kandidata.

Ostali parovi prvog kola u nasoj grupi su: Holandija - Island, Grcka - Danska i Bugarska - Vels.

Necemo da pisemo i petljamo previse za pocetak tako da ovde zavrsavamo.

1.kolo EP u Turskoj: Srbija - Slovacka, 17:00h.

Ispratite seniorsku reprezentaciju, a potom i mladje snage u vecernjem terminu. Polecemo!

This Post:
66
313374.204 in reply to 313374.203
Date: 5/29/2023 3:20:06 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Slovacka - Srbija 83:98 (69728)

Pobedi se u zube ne gleda. To je sve sto je bitno u ovoj predstavi. Traljava utakmica sa dosta nekih propusta ali pisu se dva boda. Najefikasniji pojedinac meca je bio Dozet sa 28 koseva, pratili su ga Spirovic sa 19 i Spalevic sa 16 poena. Istakli su se jos, po statistici, Batricevic sa 10 poena, 7 skokova i 5 asistencija, kao i Vukadinovic sa 12 poena i 14 uhvacenih lopti. Kod Slovaka, mucili su nas Kopyl i Bodenek sa 24 odnosno 18 poena i Zmijovski sa 6 skokova u napadu.

U ostalim mecevima nase grupe nije bilo iznenadjenja. Bugarska - Vels 135:89, Holandija - Island 110:75 i Grcka - Danska 107:90.

Sledecu utakmicu igramo protiv Holandjana u ponedeljak u 17h.

This Post:
44
313374.205 in reply to 313374.204
Date: 6/5/2023 2:35:42 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Dobar dan postovani BB ljudi.

Na programu je drugo kolo prve faze EP-a u Turskoj. Igramo vazan duel, a protivnik je reprezentacija Holandije. Radi se o timu koji je u izuzetnom usponu, trenutno 9-i na svetskoj rang listi. Imaju jedno srebro sa SP iz sezone 52, kao I dve evropske bronze. Osvajaci su I Utesnog turnira pre 3 sezone. Sve to dovoljno govori o njihovoj perspektivi I napretku iako nemaju visok broj korisnika. Selektor im je konstantan I vec 17-u sezonu predvodi popularne ‘’lale’’.

Nasi momci utakmicu docekuju u dobroj formi I raspolozenju. Tim povodom, hteo bih da se zahvalim menadzerima na trudu da tako I bude, a kod nekih igraca smo imali I srecu s obzirom na minutazu. Raspored nam je takav da su naredne tri utakmice verovatno I kljucne za rasplet. Nije bas da je to divno I da nam odgovara ali ajde, necemo da kukamo nego da se borimo.

Ostali mecevi u nasoj grupi su: Bugarska – Island, Grcka – Vels I Slovacka – Danska.

Budite uz reprezentaciju Srbije na ovom velikom ispitu u 17h.

This Post:
55
313374.206 in reply to 313374.205
Date: 6/5/2023 3:04:43 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Srbija - Holandija 109:93 (69732).

Ostvaren je vazan trijumf koji povecava sanse za prolaz dalje. Holandjani su bolje zapoceli mec i bili u konstantnom vodjstvu u prvoj cetvrtini, ponajvise zahvaljujuci ofanzivnom skoku. Kada smo to poceli da kontrolisemo, preuzeli smo kontrolu meca i presli u vodjstvo, koje vise nismo ispustali do kraja utakmice.

Nasi momci odigrali su solidan mec, forma je takodje imala bitan uticaj. Igrac utakmice je Batricevic sa 27 poena i 6 asistencija, pratili su ga, takodje suterski raspolozeni, Vlaisavljevic sa postignutim 21 poenom uz 5 skokova i 6 asistencija i Todorovic sa 16 poena. Istakli su se jos Joksimovic i Karanovic sa po 10 poena.

Pripremamo se dalje za Bugare, to ce biti jos tezi mec. Pa onda jos tezi. Izuzetno je vazno da budemo disciplinovani kao do sada i tempiramo minute i formu. Svaki igrac je takticki vazan.

This Post:
11
313374.207 in reply to 313374.206
Date: 6/12/2023 9:00:52 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Dobar dan zajednico.

Pred nama je novi izazov, uz Grcku i nas, treca neporazena ekipa u grupi do sada, ekipa Bugarske. Pobedili su, pak, najslabije reprezentacije u grupi, Vels i Island, pa nam to i nije neki reper njihove snage. Nemaju medalja do sada sa velikih takmicenja ali ispred nas su na svetskoj rang listi trenutno. Predvodi ih isti covek vec peti uzastopni mandat.

Mi nastavljamo nasu seriju derbija, od pocetka takmicenja nema lake utakmice. Ocekuje nas teska bitka protiv ambicioznog protivnika. Pobedom bi napravili krupan korak ka plasmanu dalje, u slucaju poraza nismo prezaljeni. Forma je dobra, raspolozenje odlicno, hvala ponovo menadzerima na doziranju minutaze.

17h, trece kolo EP u Turskoj, Srbija - Bugarska. Podrzite seniore, a potom i mlade nade na SP u vecernjem terminu.

Last edited by krmelj at 6/12/2023 9:01:55 AM

This Post:
11
313374.208 in reply to 313374.207
Date: 6/13/2023 7:22:58 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Bugarska - Srbija 104:99 (69735).

Prvi poraz. U neizvesnom i napetom mecu, bolje su se snasle komsije u finisu utakmice. Imali smo dva suta za produzetak ali nije uslo. Nadajmo se da sledeci put hoce. Ceo tok utakmice smenjivali smo se u vodjstvu i Bugari su odneli zasluzenu pobedu. Nadmudreni smo, da budem precizniji, pogresnu taktiku sam postavio. Da nismo omasili ovaj GDP nategli bismo ih, ovako, idemo tezim putem. Odgovornost je moja, imao sam neki osecaj da ce nas unutra napasti i popucala je odbrana. Mucilo nas je dosta njihovih igraca, dok je kod nas bilo dosta pobacaja i tananih partija pojedinaca ali necemo sad o imenima, moraju menadzeri da ostanu zadovoljni

Porazom smo napravili korak nazad. Pobedom bismo resili 80% posla, ovako, idemo tezim putem. Prilicno je jasno - pobediti sve do kraja! Sledeci mec nam je biti ili ne biti, protiv jake Grcke. Tu prosto moramo da pobedimo sada, u slucaju poraza, sanse su nam ekstremno minimalne. Sa tom utakmicom mi zavrsavamo tesku seriju utakmica na neko vreme, dok ce svi ostali tek poceti da odmeravaju snage jedni protiv drugih.

U ostalim mecevima nase grupe, bez iznenadjenja: Slovacka - Vels 147:72, Grcka - Island 122:91 i Holandija - Danska 121:79.

Vec pocinjemo pripreme za mozda i kljucni mec za nas, vec u ovoj fazi, dok drugi imaju jos da gule i guslaju. Da mi dobijemo pa ostali neka vide kako ce. Svako dobro, do sledeceg, kljucnog ponedeljka.

This Post:
11
313374.209 in reply to 313374.208
Date: 6/13/2023 9:02:21 AM
KK Šumadija
II.4
Overall Posts Rated:
6161
Second Team:
KK Šumadija II
Биће боље,главу горе! Штета за она два шута пред сам крај меча...да смо само имали Јокића 😂
У понедељак цепамо Грке,кад је густо ту смо најјачи 💪🇷🇸

This Post:
00
313374.210 in reply to 313374.209
Date: 6/19/2023 10:17:36 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Dobar dan BB Srbijo.

Trecina je sezone prosla, a nasa reprezentacija vec igra najvazniju utakmicu. Situacija je takva da mi moramo danas da savladamo Grcku, u suprotnom sanse za top12 su u domenu teorije.

Selekcija Grcke napreduje iz sezone u sezonu. Tome svedoci i srebrna medalja sa proslog EP kao i 11-o mesto na rang listi. Imaju mlad i perspektivan tim predvodjen iskusnim selektorom. Kao i svi nasi protivnici do sada, i oni su imali meceve zagrevanja do utakmice sa nama. Mi smo njima prvi jak test, a oni nama poslednji.

Hvala vam ponovo na pruzenoj dobroj formi vecine igraca. Ocekuje nas spektakl i verovatno neizvesna utakmica u kojoj smo pod imperativom pobede.

Izadji i bori se! Srbija - Grcka 17h.

This Post:
33
313374.211 in reply to 313374.210
Date: 6/19/2023 3:07:25 PM
Dorcol
III.14
Overall Posts Rated:
1111
Second Team:
Dorcol Utopia
Dobra utakmica, sjajna postavka i nesrecan poraz. Samo nastavite ovako, nebo je granica!

This Post:
55
313374.212 in reply to 313374.211
Date: 6/19/2023 7:25:51 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Doziveli smo ubedljiv poraz, 73:56 za Grke. Time je prakticno ova sezona zavrsena za nas, sledi serija laksih utakmica ali kasno.

Bicu iskren. Grk me je takticki razvalio. Mozda je onako malo "odvalio" GDP i uspelo mu je. Verovatno moja najlosija takticka utakmica ikada. Nisam ocekivao da ce odigrati 2-3 zonu i plus gadjati unutra. Konkretno, sve sto sam predvideo u ova dva poraza od Bugara i Grka, bilo je kontra. Protiv Bugara sam mislio da nam spremaju LI i da ce nam mozda oni gadjati unutra jer nam je takva forma bila, a ono sve kontra, odigrase spolja i niti nam gadjase ista niti 2-3 zonu stavise da ih iznenadimo. U utakmici sa Grcima, forma nam je bila bolja za spoljnu taktiku, a ja namerno odigrao LI, sve naopako. Usrase nas. Drzali smo se dok je funkcionisala odbrana ali znalo se da sledi potop sa takvim taktikama. Da se obrnu nase taktike u ove dve utakmice bilo bi 20+ u obe za nas, ovako otpisani smo i krivica je samo moja i preuzimam odgovornost, lupajte mi minuse na stranici reprezentacije komotno.

Preuzimanje odgovornosti kod mene znaci sledece. U narednoj sezoni na Utesnom turniru ako ne uradimo nesto veliko i budemo domacini EP, necu se dalje kandidovati. Nisam ispunio misiju i to je to. Izvinjavam se svima, sto je bilo do vas, uradili ste, forma nam je dobra sve vreme, a ja sam svojim odlukama uprskao.

Advertisement