Steta, ali eto - nismo imali srece da ovako rano u goste idemo jednoj izuzetno kvalitetnoj evropskoj reprezentaciji, a o njihovoj snazi dovoljno govori cinjenica da su nas uzeli onako lagano uprkos nasem vecem zalaganju:
(61108)Na nasu zalost, i ja sam napravio gresku kad sam bukvalno minut prije zatvaranja postavki maknuo Inside GDP, vidjevsi da je selektor Grcke u posljednji trenutak pozvao beka sutera specijalistu. Ispade da je taj potez bio odlican blef, a mi smo platili cijenu.
Nakon izjednacenog prvog poluvremena i velikog broja licnih gresaka Grcke tokom citavog meca, ocekivao sam potpuni preokret nase selekcije u nastavku. Nakon -7 po zavrsetku trece cetvrtine, furiozno smo usli u cetvrtu cetvrtinu - krenuli smo da pogadjamo trice i odlicno branimo Grke na drugoj strani parketa. I bas kada je doslo vrijeme da preuzmemo vodjstvo i iskoristimo odlican momentum u odbrani, napad je zastekao i Grci su preuzeli kontrolu u svoje ruke. Sa losim sutevima su prednjacili Agbaba i Stekic, a vrlo je ruzno bilo vidjeti kako je Djurisic imao izuzetno mali broj suteva iako je bio nasa glavna uzdanica u ovoj taktici.
Grcka tako uspijeva da vrati ugodnu prednost na svoju stranu a na kraju je slobodnim bacanjima i poveca na 8 razlike i time vjerovatno zatvori vrata svim nasim nadama u ovom Utjesnom Turniru.
Ipak, nastavljamo svom snagom nas put do kraja ovog Utjesnog Turnira a vec danas nas ocekuje izuzetno tezak rival u vidu Hrvatske, ovaj put na nasem terenu.
Hrvatska je vjerovatno glavni razlog zasto nemamo medalju sa proslog Evropskog Prvenstva, jer su nas u vrlo iznenadjujucem raspletu za nas pobijedili na vrlo komforan nacin u okrsaju PTBa sa nase i RNG napada sa njihove strane:
(60186).
Hrvatski tim poznajemo vrlo dobro i svakako da veceras ocekujemo revans za navedeni mec. U nasem timu na raspolaganju necemo imati Batura, Tepavca, Gazica i Matanovica zbog neadekvatnih formi, a ostatak sastava ce biti u konkurenciji. Zbog vaznosti ovog meca nasi reprezentativci su u karantinu gdje ocekuju prozivku za susret i finaliziraju takticke dogovore te zbog toga nismo imali priliku da uzmemo izjavu od igraca.
Utakmica se igra sa pocetkom u 18.40 te vas pozivam da navratite ako imate priliku.
LP!