BuzzerBeater Forums

Srbija - II.2 > Sezona 41

Sezona 41

Set priority
Show messages by
This Post:
00
291243.208 in reply to 291243.207
Date: 4/12/2018 9:53:59 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Sve zavisi kakav je igrac.
Dobar I mlad igrac je uvek na ceni. A ovo sto si naveo to se tice matoraca.
Ali da, kada se zakaci par menadzera za jednog igraca cena onda moze da ode puno preko realne cene. Mada je sada uospte tesko reci sta je realno.

Last edited by Frankie Theildo at 4/12/2018 9:54:56 AM

This Post:
00
291243.209 in reply to 291243.207
Date: 4/12/2018 1:07:15 PM
Head Hunters
III.11
Overall Posts Rated:
141141
Ја не видим зашто је исто неприменљиво и у пракси?

Ја од тога ни не одступам. Средња вредност формирана је управо на основу 10-о-годишњих искустава продаје сличних играча, не од стране само једног менаџера, већ целокупне ББ заједнице.
Сад да ли играч вреди онолико колико неко од нас на основу сопствене слободне процене сматра да треба вреди или онолико колико је целокупна заједница на основу статистичких података трансфера сличних базираних на вишегодишњем искуству прецизно одредила да треба да вреди, сувишно је питање.
То што је неко одређеног играча платио више (зависно сопственој потреби) од предложене 'горње граничне вредности' требало би узети у обзир при формирању нових, средњих и граничних вредности, али у склопу раније добијене средње вредности или бар њеног дела (једне дестине нпр.) ког исти замењује.
Зато је важно успоставити и период на основу ког се промене цена узимају у обзир и заједно са ранијим ценама формирају и нову средњу, односно, нову граничну вредност.

А зашто да не? Ако је средња-реална вредност играча ког је продао, била нпр. 3.000.000, а опсег продаје у оквиру ког се кретала могућност његове продаје без одузимања средстава била између нпр. 2.400.000 и 3.500.000 , он је продавши га за 10.000.000 већ зарадио и више него што играч тржишно вреди, и чак у будућности и допринео подизању вредности сличних играча.
На крају, њему није ни било потребно да га продаје далеко изнад реалне тржишне вредности, а зарадио је и више него што тај играч заправо на тржишту и вреди и што би за њега реално и требао да узме.
Ови који су преко горње граничне вредности преплатили играча јер им је био потребан, тога су били и свесни и немају због чега да буду незадовољни.
Практична вин-вин-вин ситуација у којој добијају и менаџери који имају лове и преко им је потребан одређени играч, менаџери који поменутог играча продају изнад реалне-средње тржишне вредности и на тај зарађују и више него што је тржиште показало да исти реално и вреди, и само тржиште, које остаје константно и транспаретно, односно, склоно значајнијим променама једино у условима велике потражње за одређеним типовима играча који су преплаћени изнад горњих граничних вредности.

То си у праву и добро размишљање. Ја се тога нисам одмах сетио. :)
Само 3 нове варијабле решавају проблем. Навео си их.
По истом принципу узимање у обзир и периода почетка сезоне, ол стара, и периода пред плеј офa.
Сходно ранијим искуствима у поменутим деловима сезоне и актуелне потражње као дела обрачуна исте, вредности појединих играча или падају или добијају на цени.

Имаш једну сложену варијаблу у оквиру које се провлаче остале, једноставније, формирајући њене параметре.

Last edited by Relja hunter at 4/12/2018 1:10:05 PM

This Post:
00
291243.210 in reply to 291243.206
Date: 4/12/2018 1:54:37 PM
Head Hunters
III.11
Overall Posts Rated:
141141
Ја се у то уздам!

И нестрпљиво ишчекујем да се у наредним данима појави и његова кандидатура.
Остварио се као друголигаш, и мислим да је идеално време да нам се докаже и као селектор.

Обрадује нацију медаљама, и уведе нас у ЕУ. :)

Ако му је до нас, обичних, часних, честитих и поштених грађана ББ-а, а не до прволигашке олигархије, скупих вечера, кола, љубавница, кокса.., за које се шушка, да му истоимени истим већ подилазе, уверен сам да ћемо убрзо видети и његову кандидатуру. :)

https://www.youtube.com/watch?v=6jS_iWyzDYM