czy orientuje się ktoś czy nowe ustawienia taktyk wejdą również do NT w tym sezonie??
Jak patrzyłem bodajże przedwczoraj to było tylko jedno Isolation i jeden box and one. A dzisiaj są już dwa.
Imo będzie trochę rosyjskiej ruletki bo tych dwóch taktyk nie było wcześniej ;-)
jeśli tak to jakie są doświadczenia kandydatów z takim graniem i czy widzą miejsce na to w meczach kadry?
Zakładam, że w NT nie ma ogromnych dysproporcji pomiędzy zawodnikami więc isolacja w ataku nie jest potrzebna. To coś dla drużyny mającej jednego superstrzelca (wg teorii). Coś takiego chyba włączyła Nowa Zelandia, gdy w ciągu ostatniej minuty ich SG rzucił nam 15 punktów ;-)
Co do doświadczeń. Od kiedy weszły te taksy to w większości sparingów je grałem. U mnie w klubie zawsze coś w sparingu testuję. Nawet jak jest ustawione Base Offense oraz MtM, to coś testuję (np. zmiany krycia, a neutralne taktyki mają zniwelować wpływ innych czynników i uwypuklić to co badam).
Więc oczywiście jak pojawiły się nowe taksy to jest testowałem. Kontrolnie tylko kilka razy zagrałem coś innego, żeby mieć porównanie.
Więc takie mam doświadczenie.
Wnioski... szczegółowych brak ;-) Tylko oklepane frazesy. Badania będą trwały dalej.