BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Novi korisnici su zbunjeni...

Novi korisnici su zbunjeni...

Set priority
Show messages by
This Post:
00
175684.21 in reply to 175684.19
Date: 2/24/2011 3:04:12 PM
Overall Posts Rated:
164164
Jeste, al ovo na pocetku je najgore, jer kupuju igrace za ne realne cene i posle kad shvate onda prestanu igrati... Meni nije problem sad da puknem negde 200-300k, al ovim novima tih 200-300k je sve... Razmisli... :)

Mislim da vecina BB menadzera ima profil Facebook-u, pa sta vas kosta objaviti link i napisati neku primamljivu poruku. To je samo jedan nacin, a ima ih dosta... ;)

From: Brugi

This Post:
66
175684.22 in reply to 175684.19
Date: 2/24/2011 3:59:20 PM
Overall Posts Rated:
2727
ma tebi ako se cima samo napred

Izgleda da se opet ne razumemo, al' nema veze. To sto sam originalno predlozio i nije neko cimanje, ali ova rasprava bogami postaje. :P

Nego da ne duzim, ispostovao sam to sto sam zapoceo temu i napisao predlog za post. Ideja je bila da još neko dopuni i, kao što sam rekao, da se stavi u forum Pomoć i da se zalepi, ali neka neko bitniji od mene odluči/edituje/ignoriše. ;)

---------------------------------------

Evo nekoliko brzih informacija koje će malo olakšali novim korisnicima da počnu sa igranjem.

1. Pročitajte Priručnik za igru

http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx

Možda deluje zastrašujuće, ali nije tako. Za početak (prvi dan), pročitajte bar Pravila ponašanja, Utakmice, Igrači, Ocene, Trening i Nedeljni raspored. Posle, kad uhvatite vremena, pročitajte i ostale stvari.

2. Odredite / kupite igrače za trening

Opredelite se da li ćete trenirati spoljne ili unutrašnje igrače i držite se toga. Česta početničke greške:

- Mešanje treninga bekova i centara
- Treniranje starijih igrača
- Kupovina previše igrača za trening (ne možete efikasno trenirati više 6)

3. Odredite igrače koje ćete zadržati

Prema visini plate odredite koji igrači će igrati utakmice. Ne treba vam više od 11-13 igrača (zajedno sa trenircima), a ostale ili prodajte ili otpustite. Možete iskoristiti novac koji ste dobili na početku i da kupite kojeg boljeg igrača da bi pojačali ekipu.

4. Pazite pri kupovini

Pri kupovini nemojte srljati i obratite pažnju kako se kreću tržišne cene sličnih igrača. Nemojte kupovati igrača za 100k ako ne vredi više od 1k. Ove procene nisu savršene, ali mogu dati okvirnu ideju o vrednosti igrača.

5. Čitajte

Pored Priručnika za igru, gomilu informacija ćete naći na forumima:

- BB Srbija http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?fol...
- Pomoć Srpski http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?fol...
- BB Global (English) http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?fol...
- Help - English http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?fol...

Primedba: Ovde bi bolje bilo da budu linkovi baš na odgovarajuće teme, ali me mrzi sad da tražim...

---------------------------------------

This Post:
00
175684.23 in reply to 175684.22
Date: 2/24/2011 4:08:36 PM
Overall Posts Rated:
101101
Like ;)

This Post:
22
175684.25 in reply to 175684.24
Date: 2/24/2011 4:50:53 PM
Overall Posts Rated:
2727
Hvala obojici, ne smatram da sam kompetentan da pisem bilo kakva uputstva (pa cak ni ovako jadna), ali tako ispalo... Bidovao pa nema nazad, kao i onaj jadnik sa pocetka teme. :P

This Post:
00
175684.26 in reply to 175684.21
Date: 2/24/2011 5:23:53 PM
Overall Posts Rated:
112112
Jeste, al ovo na pocetku je najgore, jer kupuju igrace za ne realne cene i posle kad shvate onda prestanu igrati... Meni nije problem sad da puknem negde 200-300k, al ovim novima tih 200-300k je sve... Razmisli... :)

razmislio :) taj koji spici sve pare na glupost je upravo onaj koji se nije zainteresovao i tu nema pomoci :)

From: beks_ns

This Post:
00
175684.27 in reply to 175684.22
Date: 2/24/2011 5:37:04 PM
Overall Posts Rated:
112112
Izgleda da se opet ne razumemo, al' nema veze. To sto sam originalno predlozio i nije neko cimanje, ali ova rasprava bogami postaje. :P

slazem se, ako vec hoces da pises dzepni prirucnik, mozda je bolje da se prvo raspitate kod novajlija sta im se cini kao problem i tome slicno - da bi im zaista bilo od neke pomoci, sto spada u cimacinu o kojoj sam pricao....ovako, to je samo jos jedan post.

Ideja da lajkujete buzzer na fejsu je odlicna za pocetak :)

This Post:
00
175684.28 in reply to 175684.1
Date: 2/24/2011 6:25:40 PM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
705705
Second Team:
Krompir
Ja sam nov korisnik i zbunjen sam

Poceo sam juce da igram u 5. sam ligi,igram godina Football Manager i igrao sam jedno vreme WBM(World Basketball Manager) tako da imam neka iskustva.Procitao sam prirucnik za igru,i gledao satima po forumima ali za dosta pitanja nisam nasao odgovor.Verujem da ce vas mrzeti da mi odgovarate,al se nadam da cete ipak odgovoriti.

1.Shvatio sam da treba da treniram mlade na odredjenoj poziciji,ja imam 2 talentovana centra jedan 19god sa potencijalom 6 i ujedno najskuplji u timu ($5666), drugi 18god sa potencijalom 7 ($3080),imam i centra koji ima 20god solidne ocene al potencijal 3 i imam centra koji je dobar al ima 30god,dal to znaci da treba da prodam ovu zadnju dvojicu i da kupim nekog talentovanog centra pa da treniram samo centre?Ako prodam ovog od 30god koji ima dobre ocene i kupim talenta bicu slabiji, dal bi vi to uradili?

2.Imam naprednog trenera,naprednog PR menadzera i naprednog fizioterapeuta,sva 3 plate oko 12 000$ + sa platama igraca troskovi su 110 000$.Treba da prodam 8 igraca,odnosno one koje ne prodam da otpustim tako da ce troskovi biti oko 90 000$ nedeljno.Sad ne razumem prihode.Za TV ugovor mi pise 56 000$,dal je to svake nedelje il mi te pare daju samo kad mi se utakmice prenose?I koliko mogu da ocekujem od reklamne robe?Izracunao sam da za posetu publike treba da dobijem za svaki mec oko 65 000$.Zanima me dal su ovi troskovi preveliki,jel treba da smanjim?

3.Takodje od ovih 300 000$ ostalo mi je 260 000$,pokupovao sam vec 3-4 igraca i strucni stab.Jel se taj novac koristi samo za kupovinu i skautiranje?I koliko da trosim na to skautiranje,sve mi se cini po onome sto sam citao da je mala sansa da se dobije neki veliki talenat,i da se samo bacaju pare?

4.Pise da probam da organizujem prijateljske utakmice svake nedelje,al ako ja imam samo 12-13 igraca u ekipi,i isti tim mi igra i ligasku tekmu i prijateljsku jel ce se ono umoriti,pa cu da izgubim fazon sledecu tekmu 50 razlike??

Znam da vas mrzi,al ako vam nesto znaci bicu zahvalan onome ko odgovori

This Post:
11
175684.29 in reply to 175684.28
Date: 2/24/2011 7:37:27 PM
Overall Posts Rated:
9393
1. Za poziciju koju treniraš, kupi samo mlade igrače, od 18 ili 19 godina. Za poziciju koju ne treniraš, mogu i ti od 30 godina da odigraju. Imaš na temi "Uputstvo za trening" u prvom ili drugom postu link za trening 3 igrača na jednoj poziciji.

Pride, iskreno, ja bih trenirao spoljnu liniju, da sam na tvom mestu. Sporije im napreduju plate, a skuplje se prodaju na transfer listi, dok centre možeš kupovati jeftino.

Usput, nisam ti gledao tim, pa nisam obratio pažnju na ovu dvojicu što si pomenuo. Pozicije nemoj striktno vezivati za ono što im piše pored imena - ako piše da je centar, ne mora da bude to na kraju, recimo, dogodi se da imaš centra sa visinom 195 cm, pa samim tim se ne isplati da se trenira za centra. Dakle, svi sa 206+ mogu da budu centri (naravno, potencijal bar 6).

2. Pare od tv ugovora dobijaš svake nedelje, a plate isplaćuješ u nedelji u kojoj imaš bar jednu ligašku tekmu. Što se trenera tiče, kupi trenera Superioran (mislim da je to nvo 5).

3. Ulaži sad 20.000 u skautovanje. Kad prođe all star nedelja, sačekaj da sakupiš 10 bodova, pa odradi grupni skauting. Nakon toga, juri samo visoke igrače od 18 godina (visina 208+). Kad skautiraš nekog igrača prvi put, ako ima 5 zvezdica, onda ga skautiraj i drugi put i onda odaberi najbolje (što više zvezdica za rejting i potencijal).

U principu je dovoljno 10.000, ali je već prošlo skora pola sezone, pa će ti trebati 20.000

4. 13 igrača ti potpuno dovoljno da njih 10-11 sakupi 48-70 minuta. U ligi ti startere igraju najbolji, a za prijateljsku ubaci rezerve da pokupe ostatak minuta, dok odmaraj one koji su već sakupili preko 48 minuta.

Last edited by Jabus at 2/24/2011 7:41:01 PM

This Post:
00
175684.30 in reply to 175684.28
Date: 2/25/2011 3:56:55 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Пошто је прошло више од пола сезоне ствари стоје овако:
ниси погрешио што се тиче тренера, мада ти онај за односе с јавношћу у петој лиги вероватно није потребан. Тренера нивоа 5 ћеш купити кад за њега будеш имао пара, при крају ове сезоне или почетком идуће (требаће ти за њега бар 400 до 500 000, под условом да му плата не буде велика тј. око петнаестак хиљада).
Обрати пажњу на попуњеност арене и усклади цене да би посета била што већа с тим да ћеш цене карата подићи при крају сезоне - најважније што се тога тиче је да погледаш цене карата и испуњеност арене ривала из твоје лиге. Купи једног младог центра не старијег од 19г (најбоље са 18г) са солидним примарним скиловима за те паре што су ти остале - тренирај само центре до краја сезоне (и то на једној позицији) а онда продај једног до двојицу тренираца - па све испочетка са новим бољим тренером, 1 солидним играчем под кошем са драфта (или продај сву тројицу тренираца ако ћеш од следеће сезоне да тренираш само бекове али онда на драфту тражи бекове).
Даље мораш сам.

This Post:
00
175684.31 in reply to 175684.26
Date: 2/25/2011 5:02:31 AM
Overall Posts Rated:
164164
Ali pazi, mozda taj igrac postane bas jedan od boljih, mozda ima u planu da aktivno igra BB, ali posle ovakvog zaje*a... tesko.
Zato to treba preduhitriti, da se neki amerikanci ne bogate na racun nasih novih korisnika... ;)

edit:

Lajk za Brugi-a. :)

Last edited by Мирко at 2/25/2011 5:05:29 AM

Advertisement