Polska 60 - 85 USA (50277)Przegrywamy mecz z USA i odpadamy już na tym etapie z Mistrzostw Świata. Niestety sprawdził się czarny scenariusz i na najważnijszy mecz sezonu zostaliśmy praktycznie bez podkoszowych. Myślę, że można śmiało powiedzieć, że mecz przegraliśmy już po piątkowym update treningu. Próbowaliśmy walczyć, ale USA nie popełniło błędu, zagrało bezpieczne 3-2 w obronie, co praktycznie przesądziło o wyniku. Przed startem Mistrzostw Swiata już wiedzieliśmy, że ten sezon będzie bardzo ciężki. W całym roczniku mieliśmy praktycznie dwóch dobrych podkoszowych, dwóch niezłych jako uzupełnienie i długo długo nic. Zatem każda kontuzja czy spadek formy któregokolwiek z nich oznaczała spore problemy. Przed meczem z USA nie mieliśmy ani jednej sprawnej formy pod koszem, do tego kilka porządnych, co znacząco ograniczyło nam pole manewru. Jestem przekonany, że z tego meczu po prostu nie dało wyciągnąć się więcej. USA kadrowo jest niezwykle mocne, również grało z nożem na gardle i po prostu okazali się lepsi.
Przykro mi, że kończę swoją przygodę z kadrą w taki sposób oraz że przyczyniłem się do chyba najgorszego sezonu Polskich Kadr (2 godziny wcześniej z Mistrzostw Europy odpała pierwsza Reprezentacja). Przepraszam wszystkich zawiedzionych, ale to tylko pokazuje, że potrzeba zmian
. Myślę, że perspektywy przed kadrą U21 nie są złe. Kolejne roczniki wyglądają solidnie, zaplecze techniczne (mam na myśli bazę danych) jest bardzo dobre, więc mam nadzieję, że koljne sezony będą bardziej udane
.
Dziękuję wszystkim za te 6 sezonów
.