Co do tego pytania to dalej nie rozumiem;-) Możliwe, że nie umiem czytać ze zrozumieniem;-) ale Astarotte pytał dlaczego Świątczak grał na SF:D
Zagrał na SF, bo w końcówce potrzebne były rzuty za 3. Często w emocjonujących końcówkach trenerzy stosują takie manewry wstawiając na "nietypowe" pozycje graczy potrafiących dobrze rzucić za 3 pkt. Pytał też, czy mamy lepszych PG od Świątczaka...a więc nie mamy;-) a czy Świątczak w formie porządnej lepszy od Zuby w silnej? Trudne pytanie. Powiedziałbym, że niekoniecznie.
Skoro jest najlepszy w JS i JR, ale ma wyraźne braki w DV to już pisałem, że nadaje się jedynie do... Motion. A i do tego niebardzo, bo on przecież nawet podań nie ma...
Podniesiński jest najlepiej rozwiniętym SG jak już wcześniej wspomniałem. R&G nie tylko różni się szybkością od Motion. Przy R&G jest koncentracja rzutów z dystansu, natomiast przy Motion z dystansu/z półdystansu. Owszem Podniesiński traci w DV ale w JR, które też jest ważne przy R&G nadrabia do Rybaczuka. Z resztą jeżeli chodzi o podania to tylko Grzona ma chyba lepsze od niego:D Rybaczuk traci do Podniesińskiego 2 poziomy w PS:P
Podsumowując...być może Podniesiński nie jest na teraz graczem na pierwszą piątkę do każdej taktyki...ale moim zdaniem miejsce w NT mu się należy. Na pewno może swoimi umiejętnościami coś wnieść do NT. Poza tym z tego co pisał m4ti wynika, że stawia na graczy którzy się rozwijają. Grzona, Rybaczuk i Majcherczak się nie rozwijają więc pewnie dlatego ich nie ma. Do tego mamy już 18 graczy w kadrze. Wolnych slotów wcale nie tak dużo. Myślę, że m4ti jeszcze chciał trochę poczekać z dowołaniami. Według mnie trochę pospieszył się z tymi pierwszymi powołaniami:/
Last edited by kozlik4 at 8/10/2010 12:17:30 PM