1. Czy w przypadku niepowodzenia w wyborach, zainteresowanie kadrą NT nie osłabnie? W jaki sposób zamierzasz pomagać?
Na początku to wyglądało tak, że to ja napraszałem się z pomocą do NT. A był sporu opór ;-) No ale wywalali mnie drzwiami to ładowałem się oknem ;-)
A teraz to jest tak, że mój typowa reakcja po zalogowaniu się w BB jest taka, że sprawdzam pocztę od VJ ;-)
2. Nowe taktyki - pierwsze wnioski, uwagi. Czy masz nimi zamiar grać w najbliższych meczach kadry? Jak muszą wyglądać statystyki rywala, abyś zdecydował się zagrać z użyciem nowinek ( a ataku lub/i obronie )
Nie mogę podać wielkich konkretów. Będę dalej badał tą sytuację. Miałbym wielkiego cykora grać nowymi taktykami od razu.
3.Grupy ME już rozlosowane. Proszę o komentarz dot. rywali? Który mecze będą najważniejsze ? Proszę o ocenę szans na awans z tej grupy.
Najbliższy mecz jest najważniejszy ;-) Następnie pomyślimy o kolejnych.
Serio każdy mecz jest ważny. Przecież nawet małe punkty mogą grać rolę, bo przecież możliwa jest taka sytuacja, że Hiszpania, Serbia i my będziemy mieli po jednej porażce.
Najtrudniej o punkty będzie oczywiście z tymi zespołami.
Grupa jest najmocniejsza w historii. Mówi się trudno i nie ma co płakać. Trzeba jednego faworyta odesłać do domu - dzięki temu będzie łatwiej na głównym turnieju ;-)
4. Znając pomeczowe statystki tego pojedynku: (12560), czego zabrakło do wygranej ? Co sądzisz o poziomie zbiórek? Z czego to wynika?
Przegraliśmy bo byliśmy słabsi. Normalna sprawa. Słabszy ma zawsze mniejsze szanse na wygranie.
Rywal miał 164 bbstaty a my 145. Graliśmy na wyjeździe. Rywal miał średnią z rzutów (na sto punktów - suma podzielona przez 5) równą 108 a my 104,6.
Zbiórki to jedno ale przecież też obrony mieliśmy niższe, sumę ataków, procent osobistych, jeszcze kilka rzeczy by się znalazło. Każda taka strata o jakiś ułamek zmniejsza szanse na wygraną.
Niemniej dało się wykonać kilka manewrów, które by tą szansę zwiększyły. To jest pozytyw, bo widzę możliwości poprawy i wyciśnięcia trochę więcej z naszego składu w tym meczu. Można było np. trafić z obroną, ale nie tylko, widzę jeszcze kilka elementów. Np. wystawić dwunastu zawodników a nie dziesięciu. Takie niuansiki też zwiększają szansę na wygraną. Czy to by wystarczyło do wygranej? Tego nie wiem. Ale mogłoby.
5. Dlaczego taki, a nie inny wynik? (29196776). pech?, BBbug?, klątwa?
Jestem prawie pewny, że pierwotnie tu był inny mecz ;-) No ale wiadomo, że jak chodzi o jakiś ciekawy mecz to chodzi o Odlewnictwo.
Przypuszczam, że na sto rozegranych takich meczów Mario by wygrał co najmniej 51 razy. Więc na pewno można powiedzieć, że miał pecha, bo na 1 mecz nie wygrał ani razu i jest to losowanie poniżej wartości oczekiwanej a to zawsze jest pech (zresztą każdy przegrany zawsze może mówić o pechu, bo nawet jak ma 1% szans na wygraną, to przegrana jest gorsza od wartości oczekiwanej - nieważne).
Niemniej Mario nie zrobił wszystkiego, żeby ten mecz wygrać. Jak masz 70% szans na wygraną to powinieneś się ustawić tak, żeby zwiększyć te szanse do 80%. Jak masz 80% szans to ustaw się na 90%. W ten sposób będzie Ci się w sezonie trafiał 1-2 tak zwany bug mniej ;-)
Ale jak masz 20% szans na wygraną to ustaw się tak, żebyś miał 30% szans. Wtedy 1-2 razy Twój rywal będzie przeklinał buga ;-)
No więc Mario nie zrobił wszystkiego i otworzył furtkę dla rywala szerzej.
Co mógł zrobić lepiej? Kilka czynników. Też pewnie nie wymienię wszystkich. Mógł zagrać TC, mógł zagrać wolniej. Mógł potrenować generala, mógł inaczej trenować swoich zawodników, mógł jeszcze kilka innych rzeczy zrobić, których nie zrobił.
Nie wiem czy to by wystarczyło. Ale jak przegrasz i wiesz, że zrobiłeś wszystko co mogłeś najlepiej jak mogłeś, to wg mnie wtedy łatwiej przyjąć taką porażkę.