Srbija - Vels 137:66 (69746)Holandija - Grcka 112:100
Bugarska - Slovacka 94:76
Danska - Island 102:92
To su rezultati pretposlednjeg kola prve faze EP. Vec sam otpisao sezonu pre dva kola ali desilo se neocekivano. Rezultati su dosli kao poruceni. Bugari su sve dobili, Slovaci su pobedili Holandiju, a Holandija Grcku, mi smo slabije rivale savladali ubedljivije nego ostali kandidati i eto nas u krugu. Stanje je takvo da su Bugari izdominirali grupu i idu dalje kao prvi, a mi smo jedna od cetiri reprezentacije sa skorom 4-2 u ubedljivo najizjednacenijoj grupi. U najboljoj poziciji smo Holandjani i mi, a eto, Grci koji su nas odrali, nisu u povoljnoj situaciji i realno je da ispadnu. Slovacka je poslednji kandidat za dalji tok takmicenja ali ima samo teoretske sanse i potrebna im je neka abnormalna pobeda protiv Grcke u poslednjem mecu.
Situacija je jasna. U poslednjem kolu igramo protiv Danske, znatno slabijeg rivala nego Holandjani sto imaju, Bugarsku, dok ce Grcka i Slovacka medjusobno nesto pokusati. Na papiru, upala nam je kasika u med ali nije bas tako. Naime, nas ocekuju rastereceni Danci, koji ce ostatak svoje energije da istresu na nama, BB recnikom siguran ct nas ocekuje. Holandjani imaju natezeg rivala po kvalitetu ali ce Bugari onako u najlaganijem ritmu da odigraju i sacekaju narednu fazu, zasluzeno. Grci ce takodje da "jure" kos razliku protiv Slovaka tako da nas ocekuje pravi ringispil u poslednjem kolu.
Moramo biti zadovoljni sto uopste imamo sansu. Ovo nije bilo predvidjeno ali poklonu se u zube ne gleda. Budite uz nasu reprezentaciju sledeceg ponedeljka, tri od cetiri meca u grupi ce se pratiti sa podjednakom paznjom. Vreme je da pokusamo da vratimo izgubljeno poverenje. Kad su nam vec dozvolili...
Last edited by krmelj at 7/4/2023 11:46:51 AM