Dám to sem, mám to s NT souvislost. Dnes zveřejnili novinku o možnosti pro manažery vlastnit druhý tým. Jelikož zatím není překlad do češtiny, pokusím se shrnout nejdůležitější informace z této novinky:
- za 10 dolarů na rok si můžete pořídit druhý tým (tzn. dle aktuálního kurzu cca. 200 Kč za necelé 4 sezony), možnost vlastnit druhý tým není závislá na tom, zda jste nebo nejste supporter
- tento tým bude hrát v zemi Utopia, nové týmy se začnou přidělovat od IV. ligy, první 3 sezony se nebudou ve vyšších ligách zaplňovat volná místa klasickým způsobem nahrazení počítačem řízených týmů
- druhé týmy nedostanou nováčkovskou finanční injekci
- Utopia bude mít vlastní pohár, vítěz bude hrát B3, vítěz ligy (po 3. sezoně poprvé) bude hrát taky B3, pokud se někdo kvalifikuje prvním i druhým týmem, bude si muset vybrat jen jeden tým, kterým chce hrát B3
- draftovaní hráči budou země Utopia, která ale zatím nebude mít reprezentační tým
- druhé týmy nebudou moci kupovat hráče, kteří kdykoli předtím prošli prvním týmem, to je jediné omezení přestupů, obecně se dají použit k nákupu a tréninku hráčů z původní země
Celkově to beru jako dobrou možnost, jak rozšířit počet týmů spolupracujících s našim NT. Proto by mě zajímalo, kdo by měl zájem připojit se, založit si tým v zemi Utopia, nejlépe co nejdříve, aby dostal místo ve IV. lize (celkem 1024 míst) a pokusil se co nejrychleji postupovat a rozšiřovat stadion, abychom vyfoukli co nejvíce míst ve finančně zajímavé I. Utopanské lize a vytvořit tak zázemí pro české reprezentanty či talenty s budoucnosti českého reprezentanta. Než se vybuduje to zázemí, tak by týmy asi byly vhodné hlavně proto, aby trénovaly nějaké mladší talenty. Až se zabydlí a stabilizují, mohli by si ve vyšší lize dovolit i hráče platově nákladnější.
Navíc pro někoho, kdo třeba nyní cítí ztrátu motivace a nižší konkurenci v ligách by tyto ligy mohly dát nový impuls, protože se budou v těchto ligách střetávat aktivní manažeři z celého světa. Samozřejmě může být třeba trochu jazyková bariéra na ligových fórech, takže je otázka, jestli budou živější než ta hodně mdlá nyní u nás.
Já o možnosti zřídit si druhým tým uvažuji a budu rád, když se přidají další.