BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

[U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

Set priority
Show messages by
From: borczi
This Post:
00
243827.217 in reply to 243827.216
Date: 8/26/2013 7:13:27 AM
Overall Posts Rated:
593593
Za cztery godziny już będzie wszystko wiadomo... no może prawie wszystko - to, czy w tym sezonie mamy szansę na cud i zdobycie medalu. Dziś naszym rywalem drużyna, która właśnie wyprzedziła nas w rankingu światowym - Łotwa. Moim zdaniem obok Włochów faworyt do złota... czy uda nam się zatrzymać ich marsz? Na przeciwko nam staną takie ściany, jak:

http://www.buzzerbeater.com/player/26645465/overview.aspx
http://www.buzzerbeater.com/player/26645731/overview.aspx
http://www.buzzerbeater.com/player/26646087/overview.aspx

Czym możemy się przeciwstawić?

Mobilizacja była w tym tygodniu maksymalna. Wspólnie z właścicielami graczy pilnowaliśmy każdej minuty występu reprezentanta - wszystko, żeby udało się wycisnąć jak najwięcej z formy. Efekt to nasze maksymalne przygotowanie. Możemy więc powiedzieć, że zrobiliśmy naprawdę WSZYSTKO, żeby wycisnąć z tego co posiadamy jak najwięcej. W szerokiej kadrze mamy aż 10 zawodników w sprawnej formie (kilku z nich w sprawnej-maksymalnej). Do tego pięciu w silnej - większość w wysokiej. Wyjdziemy więc dziś maksymalnie skoncentrowani... no i zobaczymy, jaki będzie wynik tej koncentracji;)

:)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
243827.218 in reply to 243827.217
Date: 8/26/2013 9:16:33 AM
Overall Posts Rated:
593593
Polska - Łotwa

średnia pensja składu meczowego: 40 498 - 47 900
średnia forma: 8,83 - 8,45
średnie DMI składu meczowego: 821275 - 895091
ent - na korzyść Łotwy

Trzymajcie kciuki za niespodziankę i od 15,30 ZAPRASZAM na czat meczowy;)

Last edited by borczi at 8/26/2013 9:24:20 AM

This Post:
00
243827.219 in reply to 243827.218
Date: 8/26/2013 11:20:53 AM
Overall Posts Rated:
593593
:(:(:(:( bezsensu...

From: Krejzol

This Post:
00
243827.220 in reply to 243827.219
Date: 8/26/2013 11:24:12 AM
Overall Posts Rated:
455455
Zgadzam się! :)

This Post:
00
243827.221 in reply to 243827.220
Date: 8/26/2013 11:36:38 AM
Overall Posts Rated:
593593
(25303)

Polska - Łotwa 74:84

Niestety... ten mecz uwidocznił najlepiej naszą siłę w tym sezonie... pokazał, kto rządzi juniorskim światem basketu w BB:( Nie chce mi się pisać... graliśmy dobrze tylko do stanu 26:16 w połowie 2 kwarty (20 minuta). Do tego momentu gra wyglądała naprawdę świetnie, obrona zatrzymywała Łotyszy i można było z optymizmem patrzeć na resztę meczu. No i ... na tym się skończyło:(( Gra postanowiła nam udowodnić, że jeden SF w składzie to za mało - spadł Grzywacz (beznadziejny mecz). Łotysze też mają jednego SFa, no ale akurat to nie na nich trafiło. Przegraliśmy z kretesem zbiórki. Zupełnie nie mogliśmy zatrzymać trzech "monsterów" podkoszowych u rywali:( Na dodatek cała sprawna forma o kant d... , bo i tak jako jedynie punktowali dwaj gracze w silnej - Wołoszyk i Byczkowski. Co z tego, że na przykład ocena Maciałka dość wysoka, skoro mecz słaby:(

Odpadliśmy z walki o medale... po prostu w tym sezonie byliśmy słabsi od Włoch, Łotwy...

... teraz czekamy na Francję i zostaje walka o baraże do MŚ.

... ale komentarz po dzisiejszym występie tylko jeden... bezsensu:( ... załamka... tyle pracy w piach...

From: Czesław

This Post:
11
243827.222 in reply to 243827.221
Date: 8/26/2013 11:56:53 AM
Overall Posts Rated:
179179
Nie zawsze można wygrywać. Cóż trudno, dzięki za całą pracę włożoną w kadrę.
Żeby nie było jednak tak słodko, komentarz selekcjonera w stylu: bezsensu, jest bezsensu:).
Trzeba zadać pytanie jak to się stało że kraj czterokrotnie mniejszą liczbą Prezesów ogrywa nas i to zmniejszy nastawieniem. Trzeba zadać pytanie jakie czynniki wpłynęły na tę porażkę? Gdzie pojawiły się błędy ? Jak bardzo nieoptymalnie trenują nasi kadrowicze? Czy wszystkie mecze były zagrane dobrze? Czy selekcja była odpowiednia?

:Bezsensu" -tak może napisać Prezes który co ledwie co zaczął grać, ustawił pressa i przegrał z botem.. Ze strony selekcjonera wymagałbym nieco bardziej merytorycznej odpowiedzi.

From: Pewu

This Post:
00
243827.223 in reply to 243827.222
Date: 8/26/2013 12:05:45 PM
Overall Posts Rated:
914914
Błędy raczej powstały 2-3 sezony temu, a nie teraz. Gra się tym co się otrzymuje w spadku.

This Post:
11
243827.224 in reply to 243827.222
Date: 8/26/2013 12:34:23 PM
Overall Posts Rated:
593593
Wybacz mi taki oto komentarz bezpośrednio po meczu... spowodowane to było emocjami - nie będę ukrywał - wierzyłem mocno w to, że wszystkie działania, które wykonaliśmy skutkować będa wygraną z zespołem, który jest od nas w teorii silniejszy. I to zwycięstwo otworzy nam drogę po medal. Niestety drzwi do strefy medalowej zamknęły się z hukiem, więc wybacz poziom emocji... nie potrafię jeszcze teraz przyjąć tej porażki obojętnie.

Co do Twoich pytań - podstawowy czynnik - mamy po prostu słabszy skład. Wrzuciłem wyżej trzech zawodników kadry Łotwy. Do tego dochodzi czwarty - Kula. My nie mamy żadnego zawodnika porównywalnego z nimi. Nasi są słabsi... niewiele, ale jednak. W takim meczu jak dziś więc musimy liczyć po prostu na szczęście - jakąś kontuzję, spadek za faule... dziś nam szczęście nie pomogło. Zaczynaliśmy sezon z tym, co posiadamy... trening w tym sezonie przebiega raczej zgodnie z planem... po prostu to, co przez kilka lat było u nas "hodowane" nie wystarczyło do pokonania aktualnie drugiej siły na świecie. My "gonimy" w treningu w tym sezonie ID i IS (albo bloki ;) ), a rywale tylko szlifują co mają. Potem nam w meczach wyraźnie brakuje choćby zbiórek. Wysocy Włochów i Łotyszy na SFie radzą sobie lepiej niż nasi centrzy. Zdążyli pewnie też trochę poprawić górę. U nas z wysokich tylko dwóch ma rzuty... OD nie ma praktycznie żaden.

Błędy... moim zdaniem mamy też skład, który po prostu nie pozwala niczym zaskoczyć. Nie mam JS, nie mamy OD u wysokich i zbyt dobrej góry, nie mamy nikogo w zbiórkach na poziomie choćby 16. Ciekawa sprawa podczas dzisiejszego meczu - Kuzniar na boisku i nie tracimy punktów, a wszystkie akcje Łotyszy kończą się w ostatniej sekundzie wymuszonym rzutem z daleka od kosza. Co z tego jednak, skoro w tym samym czasie nie zdobywamy punktów, bo Kuzniar to super obrońca, ale jednak bez ataku - a obok niego na PFie nie może zagrać SUPER-strzelec z IS 17-18 i JS koło 13, bo takiego po prostu nie mamy. PeWu ma pomysł - moim zdaniem dobry - na to, aby móc wyszkolić chociaż dwóch takich graczy, którzy będą mniej monotematyczni od innych. No i musimy pilnować szkolenia - każdego tygodnia - od samego początku. Przede wszystkim graczy z potencjałem od MVP wzwyż. To możemy robić od tego roku.

Co do pytania: Jak bardzo nieoptymalnie trenują nasi kadrowicze? ... zabrakło u nas tak naprawdę dwóch-trzech graczy dominujących. Mamy na takich szansę za rok. Niestety nie mają zbyt dużego potencjału i to może być problem:( Gdzieś w takim razie zaszwankowała selekcja do treningu - u świetnych właścicieli znaleźli się gracze z potencjałem, który zablokuje ich w trakcie sezonu kadrowego. Co do treningu w tym roku - uważam, że właściciele zrobili wszystko co było możliwe do zrobienia z tymi zawodnikami. Wybrałem najlepszych, których aktualnie mamy... co tydzień sprawdzam jak wygląda rocznik nie tylko 21-latków, ale także i graczy 20-letnich. Potwierdzeniem dzisiejsze powołanie Książkiewicza, który gdyby miał sprawną, to by już dziś zagrał. Nasi obwodowi zostali tak poprowadzeniu, aby przynajmniej mieli IS na poziomie "porządny". Tylko w jednym przypadku jest niższe.

Co do tego, czy wszystkie mecze były zagrane dobrze... zgadzam się, że popełniłem jeden błąd - wybierając w meczu z Bułgarią w obronie strefę 3-2 przeciwko LI. Pierwszy mecz z trudniejszym rywalem i wierzyłem, że nasi mają potencjał, aby taką obroną zatrzymać dobry atak Bułgarów. Porażka pozostała jednak bez konsekwencji - wygraliśmy grupę zgodnie z moim planem. Niestety podłożenie się Łotyszy Turkom spowodowało, że trafiliśmy do grupy z dwoma najlepszymi zespołami na świecie. Przed dzisiejszym meczem jak pisałem zrobiliśmy wszystko, co tylko było możliwe, żeby być jak najlepiej przygotowani. Zdradzę mały sekret - udało się tak pokierować korespondencją, aby być pewnym, że Łotysz zagra TiE na naszego normala - zapewniało nam to podobnego ENTa w meczu.

Niestety nic nie pomogło... byliśmy po prostu dziś słabsi.

This Post:
00
243827.225 in reply to 243827.222
Date: 8/26/2013 12:40:53 PM
Overall Posts Rated:
593593
Czesław - jeżeli masz pomysły na zmiany (oprócz zmiany trenera, bo to można wywnioskować od początku Twojej polemiki ze mną), to bardzo proszę po prostu zaproponuj. Bardzo prosto stać z boku i twierdzić, że jest źle... wysyłamy mnóstwo maili, podpowiadami, prosimy, konsultujemy, pilnujemy... ale tak jak napisał PeWu - dostałem tych zawodników na początku sezonu i patrząc na to, jak wyglądają teraz, w jakiej są formie na najtrudniejsze mecze, uważam, że to był maksymalny poziom, który mogliśmy osiągnąć: minus 10 punktów z Łotwą - drugą siłą na świecie.

From: kozlik4

This Post:
00
243827.226 in reply to 243827.225
Date: 8/26/2013 1:02:39 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Którzy zawodnicy z tych którzy są obecnie w kadrze są zablokowani?

This Post:
00
243827.227 in reply to 243827.225
Date: 8/26/2013 1:10:16 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Ej no Czesław w trochę oschły sposób ale zazwyczaj motywuje do konstruktywnej rozmowy.
Mnie wydaje się, że można się przyczepić do zarządzania entem, współpracą z właścicielami, troszkę doborem grajków i ogólnie taktyką. Nie wiem czy można o było rozegrać lepiej. Ale na pewno można to było zagrać inaczej. Masz trudny orzech do zgryzienia. Zagrać w MŚ trzeba po prostu. A już teraz popracować baaaardzo intensywnie z następnym rocznikiem. Jak PeWu pisał. gra się tym co dostaje, ale drugi sezon daje szansę samemu doszlifować rocznik.
Jak stoją młodzi PG/SG? Bo śmiesznie by było, jakby debiutowali 20-latkowie. Tak było ostatnio..a tak chyba jednak być nie może. Może trzeba zmienić coś w sztabie?
Rozmawiajmy i zróbmy coś.

Zastanów się proszę nad wpisem w wątku treningowym - kontynuujmy rozpoczętą pracę.

Advertisement