Υπάρχει όμως και το κόστος ευκαιρίας Βασίλη...Αν είσαι σε άμεση ανάγκη ενός παίκτη, και βρεις κάποιον που σε καλύπτει, τότε ναι μπορείς να σκάσεις και κάτι παραπάνω, αφού οι συνέπειες στο αγωνιστικό μέρος πιθανόν να ναι μεγαλύτερες στην ομάδα σου.
Ένα απλό παράδειγμα, εγώ με τον Taner Yan. Πριν τον είχε 4Μ και δεν πουλήθηκε, ενδιάμεσα πούλησα τον Γάλλο που ενδιαφέρθηκες, και είχα μείνει χωρίς βασικό 2αρι με δύσκολα ματς μπροστά μου. Ο Taner Yan λοιπόν εκείνες τις μέρες ήταν στα 4.5Μ. Τα έδωσα. Κανείς όμως δεν μπορεί να μιλήσει για υπερτιμημένη μεταγραφή, λόγω του ότι ο παίκτης είναι σπουδαίος, με ελάχιστους ανάλογους στην αγορά. ''Κακή κίνηση επιχειρηματικά θα πει κανείς. Σούπερ αγωνιστικά όμως.
Έτσι και αλλιώς δεν επεμβαίνουμε στο να κόψουμε ''ευκαιρίες'' έτσι; το κάνουμε σε πολύ κραγμένες περιπτώσεις. Όπως έχω γράψει και πριν, 1 παίκτης μη προπονήσιμος με 5-6κ μισθό δεν είναι δυνατόν να αξίζει 1Μ. Εκεί ναι, θα επέμβουμε και θα διορθώσουμε την τιμή, αφήνοντας πάλι 1 λογικό κέρδος στην λογική ότι αφήνουμε την αγορά να λειτουργήσει...
Επίσης το παιχνίδι ανά σεζόν περνάει από πολλές φάσεις. Πχ, στις αρχές κάθε σεζόν βλέπεις 18αριδες να πουλιούνται σε τρελλά νούμερα. 6Μ έχω δει πχ. Αν ψάξεις αυτή την εποχή, θα δεις πως οι τιμές τους είναι αρκετά ποιο πεσμένες. Επίσης, μετά στην μέση της σεζόν παρατηρούμε μια αύξηση των τιμών, και όσο πλησιάζουμε στα play offs γίνεται μεγαλύτερη, επειδή οι ομάδες προσπαθούν να προετοιμαστούν για αυτά...
Όσο τώρα για τις προτεινόμενες τιμές, έχουμε πει άπειρες φορές, πως είναι αδύνατον να είναι αντικειμενικές σε πολλές περιπτώσεις αφού παίρνουν 2-3 βασικά σκιλς και λένε παίκτες με την τάδε ηλικία/προοπτική και τόσο στο τάδε σκιλ πάνε τόσα. Έλα που όμως μαζί με την εμπειρία μιλάμε για 13 σκιλ;