Dziękuję wszystkim za gratulacje! :) jest to duży sukces - powtórzyliśmy wynik z poprzednich mistrzostw i po raz czwarty z rzędu gralismy w finale - to się jeszcze nikomu wcześniej nie udało ! Czy moglismy osiągnąć więcej? Wątpię - Włosi byli po prostu lepsi. Patrząc na tych włoskich zawodników, którzy są na TLu to skład mielismy porównywalny, ale mieć porównywalny skład przeciwko HCA i lepszej formie to za mało. Więc u kogo tej formy zabrakło? Na pewno u Kuchciaka, który przez cały sezon praktycznie liderował w Naszych statach punktowych, u Orszewskiego - najlepszego podkoszowego, Rudasa, Iwaniuka.
Włosi komplet w formie lub bodajże 1 w silnej. Druga sprawa - FT - Włosi nader często faulowali Nas i wykorzystywali Nasze średnie podejście do tego elementu gry.. 14/26 szału nie robi, a wynik końcowy mógłby byc przez to lepszy. Co cieszy to fakt, że w końcu zdominowaliśmy grę pod koszem, bynajmniej w defensywie, jednak skuteczność strzelców była fatalna. Podobała mi się gra Guardów... w ofensywie, za to jeśli chodzi o defence to mam zastrzeżenia. Jednak coś za coś. Ostatnim takim mankamentem to straty - w meczu z Francją mieliśmy dwie, tutaj aż 16, to dużo za dużo..
No cóż - stawiliśmy czoła, przegralismy - trudno, świat się nie kończy, na pewno Orzelki jeszcze nie raz pokażą na co ich stać :) teraz mamy przed sobą Mistrzostwa Świata i tam też pięknie byłoby zakończyć medalem :) jak będzie - czas pokaże, tymczasem trzeba brać się za draft..
Dziękuję menadżerom wszystkich zawodników, którzy grali w tym sezonie lub którym troszkę zabrakło - srebro jest dzieki Wam ! :)
PS - jednak myślę, że to nie wszystko, na co Was stać... ;))))