Co do pierwszej części. Możesz trenować jedną umiejętność nawet cały sezon i dłużej, czynnikami które blokują rozwój zawodnika są wiek i potencjał. Im starszy zawodnik to wytrenowanie kolejnego poziomu jakiejś umiejętności będzie zajmować więcej czasu. Potencjał natomiast wyznacza górną granicę jaką może osiągnąć zawodnik i związany on jest z pensją. Poszukaj na forum napewno jest tabelka do jakiej pensji zawodnik z okreslonym potencjałem może dojść. Jeżeli chodzi o zmianę treningu co tydzień to tylko zależy od Twojej strategii rozwoju zawodników. Możesz trenować daną umiejętność dopóki ona nie wzrośnie u jakiegoś jednego konkretnego zawodnika i ewentualnie po wzroście zmienić na trening innej umiejętności lub jeżeli chcesz możesz trenować do momentu kiedy umiejętność nie podskoczy u dwóch lub trzech zawodników. Jeżeli chodzi o to że dana umiejętność trenowana jest 2-4 tygodnie tzn że przez mniej więcej taki okres musisz trenować zawodnika tym treningiem aby jego umiejętność wzrosła np ze słabej na przeciętną czy z np z wybitnej na rewelacyjną. A co do tego maxa to tak jak pisałem, uzależniony on jest pensją jaką może osiągnąć zawodnik z określonym potencjałem.
Po pierwsze będę najlepszy, po drugie będę pierwszy
...