Raporcik z kolejnych kroków;)
1. Pełna baza zrobiona - przesłana do skautów;)
2. Czapki z głów przed Managerami, którzy zgłosili się do skautowania rocznika 18-latków:
PG/SG tomeeeksz (163498), oxygenum (164732)
SF/PF/C Carisma (163377)
Wczoraj się zgłosili, a dziś rano już wysłane zostało razem około 400 maili do właścicieli zawodników!!! REWELACJA!!! Współpraca rozpoczęta, kontakty nawiązane, plan treningowy ustalony, pilnowana jest również lista transferowa - ci, którzy kupią naszych 18-latków zostaną "dopadnięci" przez SUPER-skautów!
Na dodatek osoby, które skautują to sami trzecioligowcy, a więc doświadczenie i znajomość gry jest po ich stronie! To SUPER sprawa, że los POLSKIEJ reprezentacji U21 spoczywa w rękach tak świetnych fachowców!
3. Zaktualizowałem już komunikat na stronie reprezentacji o składzie personalnym SZTABU skautów:)
4. Sparing zagramy z Niemcami... myślałem o zespole spoza Europy - bo przecież niedługo ME... ale Chiny mi uciekły, a reszta jakoś nie do końca leżała. Niemcy za to pasują nam jeśli chodzi o skład - w tym roku to nie będzie ekipa do bicia. Tacy zawodnicy jak na przykład:
Rolf Sponsel (28582309) (28582309),
Hanns-Georg Russin (28581998) (28581998) czy
Tom Größling (28582389) (28582389) zapewnią nam mam nadzieję należyte przetarcie przed pierwszymi meczami ME.
5. Przejrzana też lista transferowa.
6. Ogarniamy powoli projekty:) Te zaczynające się w tym sezonie...
Czy też rzuciło Wam się w oczy, że pensje 21-letnich rozgrywających są wyższe niż rok temu?
W zeszłym sezonie na obwodzie 50-tysięcznik był może jeden lub dwa... czołówka zawodników zarabiała po 30 tysięcy... teraz w większości zespołów są gracze z pensjami 50 lub nawet 60 tysięcy... a 40 tysięcy to norma. Dziwne...
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)