BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
252258.22 in reply to 252258.20
Date: 12/26/2013 10:22:26 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Skaut byl Caprfild a případně bude pokračovat.

This Post:
11
252258.23 in reply to 252258.8
Date: 12/26/2013 10:27:46 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
ad 1) zájem komunity? co je to komunita? to jsme my všichni manažeři. Osobně ale kromě NT a U21 nevidím pro nikoho jasný pozitivní efekt v tom, jestli komunita má 200 nebo třeba 1000 manažerů. Naopak pro některé manažery pokud by měli třeba B3 ambice, je lepší aby v zemi bylo co nejméně manažerů a co nejmenší konkurence. Takže pokud to myslíš vážně, je potřeba začít konat a ne říkat, že má něco dělat komunita. Když lidi uvidí pozitivní příklad, třeba se přidají a přijdou s nápady, kde dále hru propagovat.

ad 2) je to o tom, nenechat se odradit, když jednou dvakrát nějaká snaha je bez odezvy a zkoušet to dále a dále. A neříkej, že nejsou protinávrhy, já ti dala hned 2 - buď zcela podpořit NT a výchovu vysokopotenciálových hráčů nebo se snažit udělat maximum pro U21. Prostě na tom tvé kočkopsu nic moc pozitivního nevidím, toť vše. Jen tobě to zabere čas, který si mohl využít efektivněji.
A teď mé konkrétní návrhy - nemusí vše nutně dělat U21 manažer, můžou se na tom podílet další spolupracující manažeři, možná je otázkou, co je vhodné spíše pro NT a co pro U21:
- podle mne se poslední sezony strašně zapomíná na to, že to není buď a nebo, že to není tak, že se trénuje buď pro sebe nebo pro U21/NT, ale že ten přínos je oboustranný, zvlášť u U21, kde se prakticky netrénuje mimo pozice, je ta synergie pro klub a U21 evidentní, jen je to potřeba manažerům správně vysvětlit, pak by se nestávalo to, co tady předvedl 1 manažer v téhle diskuzi
- pokusit se oslovit všechny české manažery bez ohledu na to, jestli mají nebo nemají vhodné hráče pro U21/NT, aby se získal přehled o tom jestli a jak mají zájem spolupracovat, představit jim svůj koncept, dát jim ale i možnost napsat svoje představy. Někdo neodpoví, někdo odmítne, ale najdou se o takoví, co by zájem spolupracovat mohli mít. Získají se tak potenciální kupci. Kontakt bych navrhovala napřímo BB-poštou, ale k tomu třeba i pravidelnou propagaci U21 na jednotlivých ligových fórech.
- sledovat nově přihlášené manažery, kontaktovat jejich manažery, nabídnout jim mentorství, pomoc při začátcích ve hře, může to pomoci k tomu, že nebudou odcházet v takovém množství a získají se potenciální spolupracující týmy do budoucna
- větší počet příspěvků na fóru, nejen předzápasové info, ale detailní pozápasový rozbor, více různých statistik, ať za odehranou sezonu nebo historických nebo informace o roztrénovaných hráčích
- pořádně sledovat trh a inzerovat, když se hráč, který je v hledáčku U21 nebo NT objeví na trhu, takových avíz jsem v poslední době viděla hodně málo, i když nějaké byly, rozhodně jsem ale na trhu viděla české hráče, které nikdo neavizoval
- více mít pod kontrolou, když hráči přestupují, kdo kupuje, kdo kryje, jaké mají finanční limity - ale tady vidím problém spíše u NT
- různé soutěže, ať už jen pro zábavu nebo třeba i s nějakou odměnu, dle možností požadatele

Veškerá spolupráce s U21/NT musí být ale na bázi dobrovolnosti, bez nátlaku a kdykoli může být ukončena či znova obnovena.

Z pozice U21 trenéra je potřeba se zaměřit na věci, které jsou v jeho moci. Bylo tady třeba zmíněnou, že hra má minimální rozvoj, s tím ale těžko někdo z české komunity něco udělá. Ale já třeba s napětím očekávám, co přinesou nové taktické možnosti a jak moc to ovlivní použití taktik na U21 a NT úrovni.

Last edited by flumpinka at 12/26/2013 10:35:42 AM

This Post:
00
252258.24 in reply to 252258.22
Date: 12/26/2013 10:34:57 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Oba na mne svými příspěvky působíte poněkud negativně a otráveně z té situace, která je. Očekávala bych spíše nějaké nadšení a nápady, jak s danou situací něco udělat. Jen tak můžete ty lidi přilákat na svoji stranu. Na případné negativní reakce musíte být připraveni, umět se nad ne povznést a vypořádat se s nimi s nadhledem.
Povzdech typu "Ta diskuze tu probíhá vždy jen s pár lidmi." podle mne další lidi do diskuze nepřiláká.

This Post:
00
252258.25 in reply to 252258.24
Date: 12/26/2013 10:44:42 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Otázka na oba kandidáty. Můžeme si zahrát modelovou situaci? Představme si, že jsem v draftu draftovala hráče potenciál 9, výška 201 cm, vlastnosti - 5 5 5 5 5 5 - 5 5 5 5 - 5 5. Oslovili byste mne ohledně tréninku pro U21? A jak by tato komunikace probíhala? Můžeme si ji tady veřejně nasimulovat? Předpokládám, že první kontakt bude od vás a pak budeme pokračovat, dokud nedojdeme k nějakému závěru.
Chovejte se tak, jako byste už byli zvoleným U21 trenérem.

Last edited by flumpinka at 12/26/2013 10:46:42 AM

This Post:
00
252258.26 in reply to 252258.23
Date: 12/26/2013 11:08:07 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
1) Ano pro NT a U21 je to hlavní pozitivní efekt, ale pro konkurenci v lize taky. Vezmi si třeba, že už ve 3. ligách máš spousty botů, jsem to nedávno počítal a zhruba 4-5 III. lig je zaplněno boty. To tě pak taky nebude dlouho bavit, když hraješ pouze proti botům a ne proti skutečnému hráči. Takto nemáš pořádně důvod se ani zlepšovat a nemáš ani zkušenosti jak získat a ověřit až na PÚ, kde zase nenasadíš TOP hráče kvůli minutám. Samozřejmě jak píšeš tým pro B3 cíle chce co nejmenší komunitu, ale zase nebude až tak dobře připraven na ten svět, když tady bude mít menší konkurenci.

Neříkám, že komunita má být hlavní. Můžeme udělat speciální fórum na návrhy jak a kde propagovat. Někdo s tím má třeba zkušenosti, tak může pomoci třeba sestavit inzerát.

2) Já neříkám, že návrhy nebyly. Na tebe jsem zapomněl to se omlouvám, ale nebyly dořešeny a prodiskutovány pořádně s plusy a mínusy. Stejně jako ten můj kočkopes jak ty říkáš. Ano uznávám má to chyby a proto bych o tom rád podiskutoval. Já na tom vidím pozitivní to, že dáme šanci i týmům z 3. ligy, které začínají nebo nemají tolik peněz na pořízení NT hráče, aby trénovali aspoň pro tu U21. U vyšších lig bych tímto chtěl, aby se manažeři více zajímali o NT hráče.

- Problém je, že spousta manažerů to tak bere, že je okrádáme na síle a děláme to jen pro dobro U21. Málokdo si uvědomí, že to je i pro ně.
- To je trošku možná i problém v NT, že se znají sice kupci, ale jsou to pravidelní kupci, kteří už nemají díky předchozím nákupům peníze nebo místo. Pak není kde brát a hledá se kupec na poslední chvíli. S tímto souhlasím a mohla by se udělat pak databáze společná pro U21 a NT, kdo o co má zájem.
- Tady si myslím, že v U21 to celkem probíhá, ale pouze napůl a to když dostane hráče pro U21. Jinak se na ně bohužel kašle a tím pak je to časem i přestane bavit, což je škoda.
- Tento bod u mě možná souvisí s první větou v bodě 2. Trošku mě tam odrazuje ta samomluva, když hodím nějaký příspěvek a nikdo to moc neokomentuje.
- Soutěže jako tipovačky na Slovensku můžeme pořádat, ale musí být vidět i aktivita na tom fóru. Ono když tam nikoho pořádně nevidíš, že to čte nebo přispívá, tak nemá moc význam dělat soutěž.

This Post:
00
252258.27 in reply to 252258.24
Date: 12/26/2013 11:10:52 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Já jsme na negativní příspěvky připraven. Je jasně, že 100 lidí 100 názorů. Jen vždy bych čekal nějaké svůj návrh s + a - a nejenom kritiku. Ty třeba podáš svůj návrh a přispěješ s nápady. Můžeme o tom diskutovat, ale kolik bylo předtím u té debaty jen negativních příspěvků bez nápadu. To mi vadí.

This Post:
00
252258.28 in reply to 252258.25
Date: 12/26/2013 11:16:17 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
No nejsem si jistý, jestli je modelová situace vhodná, protože komunikace může trvat několik zpráv. Buď ti to mohu popsat nebo bychom to mohli udělat přes BB-mail a pak to sem nascreenovat do jedné zprávy. Navíc bys to sem pak mohla dát ty oba zároveň, aby jeden neměl třeba výhodu a nemohl čerpat od druhého.

EDIT: Možná bude lepší skype pokud máš, protože pošta je omezená a pořádně není poznat kdo co přesně píše.

Last edited by Lukainos at 12/26/2013 12:19:08 PM

From: stepys

This Post:
11
252258.29 in reply to 252258.15
Date: 12/26/2013 2:13:44 PM
Overall Posts Rated:
99
Mas pravdu,ze pro NT nikoho netrenuji.O souctu jsem se z nikym nebavil,jen mi bylo receno,ze by se mohl dostat do NT U21 pri dobrem treninku,tak trenuji.A ted nekdo napise,ze se muj hrac nemuze dostat do NT U21,protoze netrenuji hrace do NT???Nezda se Ti to divne???A Ja nemam byt nastvany???Tak jsem!Mi by nevadilo,ze se ti hraci do NT U21 nedostanou,jen jsem chtel pomoci,kdyz jsem tu cetl,ze pro U21 nechce nikdo trenovat.Tak pokud mas dost lidi na trenovani,tak v poho!Jinak forum ctu stabilne,ale proste neprizpivam,protoze to nema cenu,ale kdyz se jedna primo o mne,tak se proste zeptat musim.Aspon vim,na cem jsem.A navrhy nemam zadne.Ale jedno vim,do ted jsi mel ode mne hlas,ted uz ho nemas!Tak at se Ti dari a snad nenasbiras tolik hlasu a to jen proto,ze bych chtel vedet,zda se ti mi podprumerni hraci dostanou do NT U21.stepys

From: Lukainos

This Post:
00
252258.30 in reply to 252258.29
Date: 12/26/2013 2:32:23 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Ano mohl a právě,že tam je to slovo MOHL,tak to znamená má šanci, ale nemusí se tam dostat. Ano napsal jsem to já, protože kandiduji s jiným konceptem, jelikož se situace vyvinula jinak a jako U21 nemáme proti velmocem šanci. Už i se stejně silnými soupeři máme problém. Vem si kdybych nekandidoval a kandidoval s tímto úplně někdo jiný, tak budeš na něho naštvaný a chovat se takto? Ber to tak, že kandiduje jiný manažer, který má jiný koncept.
Ano nechce pro U21 moc lidí trénovat a když začnou, tak v průběhu většinou přestanou, proto to chce ty změny a jelikož u NT je to podobné a NT by měla být hlavní, tak jsem se rozhodl kandidovat s tímto konceptem, který by tomu měl napomoci.
No to je hezké, že ho čteš pravidelně, ale když ničím nepřispěješ, tak já to nemohu vědět a pak se nediv, že kandiduji s něčím co se ti nelíbí, když nenapíšeš svůj názor a nevyjádříš se k tomu nějak. Kdyby ses k tomu vyjádřil a prodiskutovali bychom to, tak možná dnes můžu kandidovat normálně a tento koncept bych vyhodil z hlavy.
No je to tvoje volba a rozhodni se sám. To, že mi to nepřeješ jsem pochopil, ale nemohu za to, že nedokážeš pochopit, že ty hráče co máš, tak nejsou až tak EXTRA a zároveň si je taky trénuješ pro sebe.

This Post:
11
252258.31 in reply to 252258.30
Date: 12/26/2013 2:44:55 PM
Overall Posts Rated:
1111
luku pises ze nt je priorita tak proc kandidujes a chces odrovnat U21 ? nebo spis takhle to chapu ja z toho cos tu napsal.

This Post:
00
252258.32 in reply to 252258.31
Date: 12/26/2013 2:49:50 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak co se sleduje u země více? Úspěchy NT nebo úspěchy U21? Kolik lidí víc zajímá NT a kolik U21? Navíc naše U21 s takovým počtem manažerů jen těžko někdy vyhraje ME nebo MS. Proto je lepší pomoci NT, když sama není konkurence schopná.

Advertisement