Może...
1. Dla 19-ki i/lub 20-ki określenia "epicki" i "boski" mogą być fajną alternatywą
2. Tłumaczenie radykalne. Skoro "kiepski" wywodzi się od wulgaryzmu "kiep", to dlaczego to określenie miałoby definiować gracza lepszego niż "niezdarny"(słowo o wydzwięku neutralnym"?
3. Mediocre. W wielu językach, w tym w angielskim oznacza "mierny, marny,przeciętny". W polskim BB zostało przetłumaczone na "słaby". Może warto to poprawić?
4. Zamiast określenia "porządny" lub "silny/solidny" można jeszcze wykorzystać słowo "niezły"
5. Tłumaczenie z jajem. 1-ka- c***owy, g****any czy coś w ten deseń, 20-ka-Chuck
1. wprowadziłem do alternatywy propozycję epicki i boski - skraca nieco za długie "legendarny" co wpisuje się bardzo dobrze w pomysł zmiany
2. to kwestia zmiany znaczenia słowa, kiepski już nie oznacza czegoś tak dramatycznego, sądzę że "nędzny" jest określeniem bardziej dosadnym od "kiepski", stąd taki układ
3. nie bazuję na tłumaczeniu słów, bo wiele nie ma odpowiedników, lub też odpowiedniki nie mają takich samych znaczeń w różnych językach... chodzi po prostu o odpowiednie stopniowanie, rzecz jasna nic nie stoi na przeszkodzie żeby w "radykalnej" alternatywie "przeciętny" był o poziom niżej, musimy jedynie wtedy znaleźć jedno więcej słowko dla wyższych poziomów
4. rozważałem "niezły", ale póki co nie wpasowało mi się w żadną koncepcję... jeśli chciałbyś przedstawić pełną alternatywę możemy ją dodać do dyskutowanych
5. tak
dzięki za komentarz