BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > Η γωνιά των GM

Η γωνιά των GM

Set priority
Show messages by
This Post:
00
132391.221 in reply to 132391.220
Date: 11/16/2010 5:20:08 AM
Overall Posts Rated:
303303
Μωρε την εκτιμηση εγω και οι περισσοτεροι την κανουμε σιγουρα μονοι μας και κατανοουμε την αξια καθε παικτη

μην το λες , μην το λες :)))) δεν στο λεω προσωπικα αλλα γενικα.

Παραδειγμα δες τα στατιστικα του αγωνα μου του σαββατου , δες τους σουτινγκ και των δυο ομαδων τα στατιστικα , σκεψου οτι και οι 2 πουλιουνται ποιος θα σε ενδιεφερε περισσοτερο απο τους 2 ? μετα δες μισθους.....

This Post:
00
132391.222 in reply to 132391.220
Date: 11/16/2010 5:27:04 AM
Overall Posts Rated:
343343
Υπάρχει όμως και το κόστος ευκαιρίας Βασίλη...Αν είσαι σε άμεση ανάγκη ενός παίκτη, και βρεις κάποιον που σε καλύπτει, τότε ναι μπορείς να σκάσεις και κάτι παραπάνω, αφού οι συνέπειες στο αγωνιστικό μέρος πιθανόν να ναι μεγαλύτερες στην ομάδα σου.

Ένα απλό παράδειγμα, εγώ με τον Taner Yan. Πριν τον είχε 4Μ και δεν πουλήθηκε, ενδιάμεσα πούλησα τον Γάλλο που ενδιαφέρθηκες, και είχα μείνει χωρίς βασικό 2αρι με δύσκολα ματς μπροστά μου. Ο Taner Yan λοιπόν εκείνες τις μέρες ήταν στα 4.5Μ. Τα έδωσα. Κανείς όμως δεν μπορεί να μιλήσει για υπερτιμημένη μεταγραφή, λόγω του ότι ο παίκτης είναι σπουδαίος, με ελάχιστους ανάλογους στην αγορά. ''Κακή κίνηση επιχειρηματικά θα πει κανείς. Σούπερ αγωνιστικά όμως.

Έτσι και αλλιώς δεν επεμβαίνουμε στο να κόψουμε ''ευκαιρίες'' έτσι; το κάνουμε σε πολύ κραγμένες περιπτώσεις. Όπως έχω γράψει και πριν, 1 παίκτης μη προπονήσιμος με 5-6κ μισθό δεν είναι δυνατόν να αξίζει 1Μ. Εκεί ναι, θα επέμβουμε και θα διορθώσουμε την τιμή, αφήνοντας πάλι 1 λογικό κέρδος στην λογική ότι αφήνουμε την αγορά να λειτουργήσει...

Επίσης το παιχνίδι ανά σεζόν περνάει από πολλές φάσεις. Πχ, στις αρχές κάθε σεζόν βλέπεις 18αριδες να πουλιούνται σε τρελλά νούμερα. 6Μ έχω δει πχ. Αν ψάξεις αυτή την εποχή, θα δεις πως οι τιμές τους είναι αρκετά ποιο πεσμένες. Επίσης, μετά στην μέση της σεζόν παρατηρούμε μια αύξηση των τιμών, και όσο πλησιάζουμε στα play offs γίνεται μεγαλύτερη, επειδή οι ομάδες προσπαθούν να προετοιμαστούν για αυτά...

Όσο τώρα για τις προτεινόμενες τιμές, έχουμε πει άπειρες φορές, πως είναι αδύνατον να είναι αντικειμενικές σε πολλές περιπτώσεις αφού παίρνουν 2-3 βασικά σκιλς και λένε παίκτες με την τάδε ηλικία/προοπτική και τόσο στο τάδε σκιλ πάνε τόσα. Έλα που όμως μαζί με την εμπειρία μιλάμε για 13 σκιλ;

This Post:
00
132391.223 in reply to 132391.222
Date: 11/16/2010 5:53:34 AM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Γιαννη η ενσταση μου ,δεν εγκυται στο γεγονως των αποφασεων των gm .
Και εσεις (gm) και οι υπολοιποι παικτες συνεχως μαθαινουμε περισσοτερα πραγματα οσον αφορα το game .
Και ιδιως αναπροσαρμοζωμαστε βασγ των τρεχουσων συνθηκων.

Και δεν αναφερομαι στην τελικη τιμη πωλησης ενος παικτη ,το οποιο ειναι ενα εντελως υποκειμενικο γεγονως.
Ενας παικτης σπανιος σε συγκεκριμενη στιγμη σιγουρα μπορει να χτυπηθει σε τρελη τιμη ,λογω αναγκαιοτητας μιας ομαδας για τις συγκεκριμενες ικανοτητες του παικτη ή ακομη για συναισθηματικους λογους ή γοητρου ή οτιδηποτε αλλο.
Αυτο δεν ειναι το θεμα και σιγουρα δεν ειναι κατακριτεω μιας και η αγορα αγοραπωλησειων ειναι και πρεπει να ειναι ελευθερη.

Ουτε εχω ιδιαιτερο προβλημα με το εργαλειο που λεγεται Εκτίμηση Ποσού Μεταγραφής ,γιατι οι περισσοτεροι γνωριζουμε οτι αυτο ειναι ενας μπουσουλας και οτι παρουσιαζει αρκετες δυσλειτουργιες ,οπως μεγαλο ευρος τιμων ή μη αναγραφης ποσου.

Το προβλημα μου ειναι ,οταν αυτο το εργαλειο αθελα λεω ,λειτουργει αθεμητα για την αξια των παικτων των ομαδων μας.
Οταν την ιδια στιγμη σε 2 παικτες βγαζει το ιδιο μυνημα με διαφορετικο ποσο.
1)
Εκτίμηση Ποσού Μεταγραφής: Υπάρχουν 47 πρόσφατες μεταγραφές παικτών στην ηλικία των 27-28 χρόνων, στην θέση των σμολ φόργουορντς με προσόντα εκπληκτικός σουτ με άλμα και προοπτική οποιαδήποτε. Από αυτούς, παίκτες με προσόντα περίπου σαν του Pawel Boczulak πωλούνται από $ 900 000 έως $ 3 200 000.
2)
Εκτίμηση Ποσού Μεταγραφής: Υπάρχουν 47 πρόσφατες μεταγραφές παικτών στην ηλικία των 27-28 χρόνων, στην θέση των σμολ φόργουορντς με προσόντα εκπληκτικός σουτ με άλμα και προοπτική οποιαδήποτε. Από αυτούς, παίκτες με προσόντα περίπου σαν του Xavier Bachs πωλούνται από $ 750 000 έως $ 900 000.

Με τα λεγομενα εδω η εκτιμηση βγαινει απο:
1)ηλικια 27-28 χρονων
2)προοπτικη οποιαδηποτε
3)σουτ με άλμα εκπληκτικός.

Απο 47 δηλαδη πρόσφατες μεταγραφές με κριτηριο αυτα τα χαρακτηριστικα ,οπου δεν τον ενδιαφερουν τα υπολοιπα σκιλ και για αυτο υπαρχει και αυτη η ψαλιδα μεταξυ χαμηλοτερης και ψηλοτερης τιμης

Το προβλημα ειναι οτι για καποιον αγοραστη ,που διαθετει 2000000 ,η αγορα του δικου μου παικτη βαση εκτιμησης ειναι μη συμφερουσα , ενω του retired παικτη χαρακτηριζεται λαβρακι.
Αυτο ειναι ανεπιθυμητος ανταγωνισμος εκ μερους της μηχανης στην αγορα παικτων

Παρομοιο ειναι και το παραδειγμα που προανεφερα με τα προιοντα χ.

Θελω να πιστευω πως αυτο ειναι bug ,αυτου του εργαλειου και οτι χρηζει επιδιορθωσεις.
Πιστευω να καταλαβες το τι εννοω.

This Post:
00
132391.224 in reply to 132391.221
Date: 11/16/2010 6:00:52 AM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Πω πω...
Στην αρχη ειδα την στατιστικη.
Πρωτ απ ολα εσυ επαιξες με συστημα που επικεντρωθηκες στην περιφερεια και ο αλλος κοιτα μεσα ,οποτε ο καθενας δινει αλλου το βαρος και κανει τη συγκριση δυσκολη.
Ποσοστα ειχαν παρομοια ,αξιλογηση ο αλλος ειχε μεγαλυτερη.
Αναρωτιεσε παλι τι αντιπροσωπευει ο αριθμος της αξιολογησης.
Την αμυνα?
Ποσοτικα δεν βλεπεις τιποτα.
Ε καλυτερος λεω ειναι ο αλλος.
Μετα βλεπω μισθους και λεω πωπω...
Συμπερασμα?
Να εισαι ευτυχης που πανω κατω ο ενας παικτης ισοροπησε τον αλλον και οτι εσυ ξοδευεις 60000 μισθο λιγοτερο τη βδομαδα.
χαχαχα

This Post:
00
132391.225 in reply to 132391.223
Date: 11/16/2010 6:18:03 AM
Overall Posts Rated:
343343
Βασίλη, όποιον δεν τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, απλά δεν ξέρει το παιχνίδι...Αν συνεχίσεις να βλέπεις την εκτίμηση σαν σημαντικό στοιχείο αξιολόγησης της αξίας ενός παίκτη τότε, επέτρεψε μου να αμφιβάλω και για τις δικές σου γνώσεις...

This Post:
00
132391.226 in reply to 132391.225
Date: 11/16/2010 6:42:16 AM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
χαχαχα
εχεις δικιο ,απλως οταν βλεπω κατι το οποιο ειναι αστοχο ,το εοισημαινω με σκοπο να βοηθησω στη διορθωση του.
Το θετικο ειναι ,οτι συμηθως εκει βλεπω το αδυναμο σημειο ,οποτε πιστευω οτι το game ειναι σε πολυ καλο επιπεδο ,μιας και βλεπω να γινεται προσπαθεια να μπουν και νεα συστηματα τακτικης ,στα νεα ανακοινωσεις εχουν ενσωματωθει οι κολλητοι μας κ.τ.λ.
Ξερεις οτι παντα εξαιρω ,τις θετικες προσπαθειες που γινοντε οπως και κατακρινω τα στραβα γινομενα.
Και παντα καλοπροαιρετα.

This Post:
00
132391.227 in reply to 132391.224
Date: 11/16/2010 6:47:19 AM
Overall Posts Rated:
303303
Συμπερασμα?
Να εισαι ευτυχης που πανω κατω ο ενας παικτης ισοροπησε τον αλλον και οτι εσυ ξοδευεις 60000 μισθο λιγοτερο τη βδομαδα.
χαχαχα

αλλα συμπερασματα πρεπει να βγαλεις και οχι αυτο. Η καλλιτερα (επειδη ειδα και λιγο κατι παικτες που πουλαγες ) να αρχιζεις να ξαναψαχνεις ορισμενα θεματακια ....
γιατι με αυτα που ειδα μαλλον θα συμφωνησω με τον τζωννυ ...

This Post:
00
132391.228 in reply to 132391.226
Date: 11/16/2010 6:49:15 AM
Overall Posts Rated:
343343
Δεκτό και σεβαστό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνουμε τα ίδια δεν είναι; Το φόρουμ suggestions υπάρχει ακριβώς για αυτό τον λόγο...Αποδεδειγμένα οι ΒΒ'ς το διαβάζουν και κάποιες από τις εισηγήσεις γίνονται πράξη, όπως αυτό με τα νέα των κολλητών...

This Post:
00
132391.229 in reply to 132391.227
Date: 11/16/2010 9:32:46 AM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Για να μην παρεξηγιομαστε εγραψες
Παραδειγμα δες τα στατιστικα του αγωνα μου του σαββατου , δες τους σουτινγκ και των δυο ομαδων τα στατιστικα , σκεψου οτι και οι 2 πουλιουνται ποιος θα σε ενδιεφερε περισσοτερο απο τους 2 ? μετα δες μισθους.....

ετσι εγω ειδα τον παικτη σου που επαιξε ως sg ,ο οποιος ειναι sf ο αξιας 4110 την βδομαδα.
Και τον αντιστοιχο με 69000 μισθο του αντιπαλου σου.

Και πες μου λοιπον τι συμπερασμα θα πρεπε να βγαλω?
Οταν λες πως θα πρεπε να ειναι διαφορετικο το συμπερασμα μου ,ενω ζητησες να δω τα στατιστικα ,γραψε τουλαχιστον το τι πιστευεις εσυ(που αυτος ειναι και ουσιαστικα ο λογος που εθεσες το θεμα).

This Post:
00
132391.230 in reply to 132391.229
Date: 11/16/2010 2:24:21 PM
Overall Posts Rated:
303303
το παραδειγμα στο εδωσα για αυτο που ειπες οτι πολλοι ξερουν να εκτιμουν την αξια ενος παικτη. Η αξια ενος παικτη ειναι διαφορετικη για καθε ομαδα (μιλαω για τον ιδιο παικτη) . Φυσικα και ο εν λογω παικτης δεν ειναι καλλιτερος απο τον αντιπαλο του (μου τον ματιαξες και τραυματιστηκε στην προθερμανση μαλιστα) αλλα η ομαδα φιλε μου τον κανει να φαινεται το ιδιο ...

This Post:
00
132391.231 in reply to 132391.230
Date: 11/16/2010 4:10:46 PM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
και γλυτωνεις και 65000 μισθου την εβδομαδα εναντι του συγκεκριμενου αντιπαλου ,δεν νομιζω να διαφωνουμε πουθενα?
Για τον τραυματισμο του ριξε καμπανες στο προσωπικο σου ,δεν φταει το σαββατογεννημενογαλανολευκο ματακι μου.
χαχαχα

Advertisement