No dobrze. Tak jak myślałem to OD nie powala...jak zdołałem ustalić z Mario PF miał od 4-5,czyli też bez rewelacji...ale przecież Kotyrba, czy Masłocha którzy też niedawno byli na TL-u już mieli dużo lepsze skille, a mimo to ich vis a vis nawrzucali dość sporo.
Nie znam skilli rywala. To wróżenie z fusów. Musi mieć dobrze rzucających zawodników z dystansu. To jest pewne.
Oprócz tego należy zadać sobie pytania jakie OD i ID mieli zawodnicy Mikrusa skoro wyciągnęli takie staty w obronie...i dlaczego to nie miało odzwierciedlenia w skuteczności ataku ekipy Mario?
Może dlatego że Mario zagrał PtB a jego ekipa do tego się absolutnie nie nadaje.
Mówi się, że przewaga parkietu praktycznie niweluje wyższe nastawienie.
Mówi się? Gdzie się mówi? Ja tak nie mówię. I nie zgadzam się z tym.
Ja osobiście nie uważam, żeby taktyka jaką zastosował Mario na ten mecz była jakoś rażąco zła, przekreślająca szanse na zwycięstwo już przed meczem i będąca objawem zlekceważenia rywala. Owszem po meczu można mówić, że można by było zagrać lepiej...ale według mnie taktyka była dość rozsądna.
Rozsądna, nierozsądna - była nieskuteczna. I Mario musi to zaakceptować i się z tym pogodzić.
Twierdzisz, że gdyby zagrał co innego to niewiele by to dało. Bo w składzie miał dziury.
A to znaczy, że samo budowanie zespołu w tym klubie leży.
Dlatego jak wspomniałem Tobie na czacie, gdy ktoś nie potrafi na boisku udowodnić swojej przewagi to nie zasługuje na awans.
I tyle.
W ogóle warto zwrócić uwagę, że obrona ekipy Mario lepiej spisała się przy nietrafionej strefie w meczu z gbasport w półfinale PP niż w tym meczu z Mikrusami i obronie MtM...a przecież przeciwnik był dużo bardziej wymagający.
Nigdy nie porównuję do siebie jakichś meczów, bo po pierwsze grają w nich przeciwko sobie zupełnie inni zawodnicy - i o tym nie można zapominać.
Po drugie ci zawodnicy są w innej formie.
I tak, i tak dalej.
Być może nastawienie w play-off ma większe znaczenie niż w sezonie regularnym?
Widziałeś jaką wojnę urządziły sobie Patusiaki i The Soulcrashers w III.10?
Cztery kontuzje w dwóch meczach finałowych ;)