BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
This Post:
00
239716.229 in reply to 239716.228
Date: 5/19/2013 4:40:13 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
nie nie
już nie pamiętam jak się ten magik logosów nazywał :)
czekaj sprawdzę w starym wątku kuźni
o mam Avirto się zwał...
teraz nie wiem kto robi
a ja po prostu prpzyciąłem obrazek Tomkowi mello
i tyle tak by pasował do wymogów BB
to potrafię:)
szaleństwo normalnie:)\

This Post:
00
239716.230 in reply to 239716.229
Date: 5/19/2013 5:37:24 PM
Overall Posts Rated:
455455
Ja robię jak mi się nudzi :) dawno się nie bawiłem, ale teraz dużo czasu wolnego :)

From: kozlik4

This Post:
00
239716.231 in reply to 239716.221
Date: 5/19/2013 5:44:34 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
powszechnie ponujacy na forum prikaz treningu multi skili niz typowych mutantow, i manager ktory sie zainteresuje tematem i wyczyta to na forum tez niechetnie ciagnie trening grajka do konca zwlaszcza gdy jest w 5 lidze i po dwoch update'ach pensji zaczyna wiazac koniec z koncem

Nigdy nie było łatwo. Zawsze były jakieś przeciwności. Po prostu trzeba się z tym zmierzyć. Owszem trend jest na trenowanie mutliskilli są też ludzie którym odpowiada trening do U-21...trzeba tylko stworzyć jakąś inicjatywę, wyjść do nich. Dlatego uważam, że projekt treningu do U-21 jest bardzo dobry. Taki projekt to też dobry marketing dla U-21. Nie wymagajmy też za wiele. Wiadomo, że trening do U-21 nie jest dla wszystkich. Chodzi o to aby znaleźć kilku zapaleńców których to jara.

U-21 ma bezsprzecznie swoje atuty. Wymieniłem już wiele z nich wcześniej także nie będę się powtarzał. Jestem pewnym, że znalazłoby się kilku, którzy po prostu chcieli by stworzyć reprezentanta. Do U-21 droga jest zdecydowanie krótsza. Poza tym trening do U-21 jest świetną sprawą dla kogoś kto dopiero zaczyna. U boku scauta można się szybko wiele nauczyć. Innymi słowy jest to świetny start dla początkujących. Tak zaczynało wielu dzisiaj już topowych menadżerów.

EDIT: Co do pensji to kiedyś były dużo większe, ludzie robili samych mutantów do U-21 i jakoś dawali radę. Także teraz powinni mieć jeszcze prościej.

Last edited by kozlik4 at 5/19/2013 5:54:00 PM

From: kozlik4
This Post:
00
239716.232 in reply to 239716.231
Date: 5/19/2013 5:51:57 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Długo już ta cała dyskusja trwa....a wniosków mam wrażenie żadnych:D Wszystkie argumenty zbijacie;-) W takim razie skoro jest tak dobrze to dlaczego jest źle?:-)

Last edited by kozlik4 at 5/19/2013 5:52:09 PM

This Post:
11
239716.233 in reply to 239716.232
Date: 5/20/2013 4:11:44 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
jeśli skutecznie zbijamy, to widać nie są trafne:)
ale tak na poważnie, dobrze by było, jakby Joa wypowiedział się w całości (ma w końcu doświadczenie dwóch kadencji a to sporo sezonó wi sporo grajków)
ja jedyne co mogę - i robię - to mali gracze z moich roczników
czemu tak źle? nie wiem
pewnie jest sporo racji, że teoretycznie nabijanie maksymalnych głównych dałoby radę
ale też z doświadczenia wiem, że to mega trudne do uzyskania przy obecnym poziomie wiedzy i chęci właścicieli
wiesz czym się różni program NT od tego zaproponowanego dla U21?
tym, że każdy z trenujących inwestuje początkowo jakąś kasę i sporo czasu w kogoś, któ zawsze będxzie miał sporą wartość (*to o programie NT) bo będzie graczem na lata
wydaje się, że mało osób wzięłoby się w podobną inwestycję tylko dla samego uczestniczenia w kadrze U21
większość zawodników jak trafiło w drafcie do właścicieli to już u nich zostają - to już pokazuje, że nie inwestuje się w kupno grajka z myślą o U21. Ale warto zbadać pomysł o tym, by sprawdzić, czy faktycznie tylu chętnych się znajdzie ( a ilu by trzeba było, bo w NT jest zdecydowanie łatwiej o sukces programu - brak ograniczeń czasowych)

tak czy siak nie widzę tego do końca
bo idę o zakład, że łatwiej mi będzie wytrenować w obecnym stanie rzeczy (u właściciela od początku) niż w programie, gdzie trzeba znaleźć kupca i chętnego na sprzedaż grajka (nie byle jakiego, bo nigdy nie nadrobi straty w tak krótkim czasie).

To co działa w NT działa dlatego, że perspektywa czasowa pozwala nawet na to, by złapać utalentowanego Historyka w wieku 19 lat i przy samozaparciu zrobić go dla NT lub sporo zainwestować wiedząc, że wytworzy się twór - w razie czego - do odzyskania sporej części gotówki
w U21 to nie pójdzie - nie ma miejsca i czasu na szukanie/ selekcję/ sprzedaż

sam trening głównych umiejętności jest do przełknięcia, ale z założeniem, że dadzą się przekonać właściciele. W innym przypadku nie znajdziesz nic sensownego w pozostałych założeniach programowych. Więc moim zdaniem program jako taki w formie znanej z NT nie wypali. Trzeba wyszukać inną formułę. Jak coś służę informacją jak to teraz leci z nastawieniem właścicieli
W chwili obecnej jest tak, że właściciele albo decydują się na trening głównych skilli (tak tak, źli skauci też od tego zaczynają), jak nie pójdzie to zachęcamy do zrobienia czegoś z szansą na U21 ale i z wpływem na klub (czy to z szansą na sprzedaż czy też z szansą na gwiazdę klubu - a do tego trzeba coś połapać z bocznych), a jak nie wyjdzie i to i to, wtedy z wysokim potencjałem łapie się co się da dla NT (i taki trening kombinuje). Chyba rocznik Baluta, Wasztyla i spółki był ostatnim rocznikiem, w którym ja miałem współpracę ściśle na nabijanie skili głównych, przykład tego zawodnika (21330008) w pozostałych rocznikach (obecny kadrowy i 18 latkowie) nie potrafiłem przekonać w przypadku najlepszych grajków. Może tu jest problem. braku umiejętności przekonywania najlepszych graczy. Może faktycznie inny skaut miałby lepsze wyniki w przokywaniu, by często potencjał gracza został prawie wykorzystany w 4 sezony.
To akurat można przedyskutować.

This Post:
11
239716.234 in reply to 239716.233
Date: 5/20/2013 6:27:55 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
jeśli skutecznie zbijamy, to widać nie są trafne:)

Na początku słyszałem argument, że to wszystko wina NT bo zabrała historyków;-) Jak wszystkie argumenty są tak trafne to z całą pewnością nie jest zbyt dobrze:D

Joa pisał o tych historykach do NT bo rozumiem, że brakuje mu jakości wśród zawodników. Pisał (przynajmniej ja to tak odebrałem), że grajki są słabsi niż w poprzednich latach. Scauci z kolei piszą, że nie są słabsi:-) Kogo słuchać? Sam patrzę i widzę, że pensje nie powalają, a aż tak chyba BBcy ich nie obniżyli by grajki z 14k pensji łapali się do składu. Z resztą zawodnicy nie wykorzystują nawet potencjału supergwiazdy po skończonym sezonie U-21 więc coś chyba jest na rzeczy...

Trochę to jest tak, że środowisko U-21 tkwi we własnym sosie. Ludzie z zewnątrz nie za bardzo są w stanie skutecznie dyskutować na argumenty bo zwyczajnie nie mają dostępu do wszystkich informacji, realiów itp. itd. W związku z tym nie wiem czy ogólna dyskusja coś wniesie. Według mnie środowisko U-21 musi we własnym gronie zastanowić się co zmienić by było lepiej. Ewentualnie z pomocą musi przyjść nowy coach. Nawet jeśli jest dobrze to zawsze przecież może być lepiej;-) A czy jest dobrze to już zweryfikuje wynik.
wiesz czym się różni program NT od tego zaproponowanego dla U21?
tym, że każdy z trenujących inwestuje początkowo jakąś kasę i sporo czasu w kogoś, któ zawsze będxzie miał sporą wartość (*to o programie NT) bo będzie graczem na lata
wydaje się, że mało osób wzięłoby się w podobną inwestycję tylko dla samego uczestniczenia w kadrze U21

Utalentowanego grajka do U-21 można kupić za 100-200k i po 4 sezonach można go sprzedać za około 1mln czyli 8-10 razy więcej. Jak robisz takich trzech to jest jakiś biznes. To są tylko 4 sezony

Za utalentowanego grajka do NT trzeba wydać 8-10 razy więcej czyli koło 1mln na starcie. Po 9-10 sezonach ile jesteś w stanie za takiego grajka dostać? 3-4 mln? Czy to jest taki dobry interes?

Wszystko jest kwestia dobrej inwestycji. Im taniej kupisz tym więcej możesz zarobić. Oczywiście do NT też można kupić grajka za taniej niż 1mln i wtedy zarobek wzrasta. Natomiast na pewno nie jest tak, że na treningu do U-21 nie da się zarobić. Jak sami pisaliście grajków do U-21 jest mnóstwo na TLu i schodzą za drobne bo nikt nie jest nimi zainteresowany więc teoretycznie łatwiej jest kupić dobry materiał do treningu za drobne.

Według mnie multiskilli nie robi się by na nich zarabiać. Ich się robi przede wszystkim dla własnego klubu bo na TLu nie zawsze można dostać to co by się chciało, a także dla własnej przyjemności. Wielu ludzi czerpie ogromną frajdę z wytrenowania super grajka by kiedyś z dumą powiedzieć: " Zrobiłem najlepszego SF/PG/SG/PF/C w BB" !:D Jest to cel dla którego ludzie grają.

Jeżeli chodzi o projekty i trening to wszystko kwestia chęci i dobrego marketingu;-) Dobrze pamiętam czasy jak trening multiskillowy nie był trendy. Było jak teraz z U-21 tylko w drugą stronę. Pamiętam, że za żadne skarby nie dało się nakłonić ludzi by trenowali grajków na nie swoich pozycjach. Pamiętam jak dziś, że ludzie odpowiadali: "Ale jak to? To jest PG. PG mam na C wystawiać? Coś Ci się czasami nie pomyliło":D No i udało się to zmienić. Nie widzę powodu dla którego trening do U-21 nie mógłby być równie trendy co do NT.
bo w NT jest zdecydowanie łatwiej o sukces programu - brak ograniczeń czasowych

Ja jestem diametralnie odmiennego zdania. Według mnie w U-21 jest dużo łatwiej bo krócej. 4 sezony to nie 9. Łatwiej jest 4 sezony trenować na najwyższych obrotach niż 9. Dłuższy czas to też większe prawdopodobieństwo różnych sytuacji losowych. Dłuższy czas to też kilka razy więcej zmian trenera i dodatkowa kasa. Poza tym w u-21 jest tylko przyjemny trening na głównych pozycjach. Żadnego skakania po pozycjach. W NT trzeba trenować grajka na "nie swoich" pozycjach. Sam robiłeś Gieysztora więc wiesz z czym to się wiąże:-)

From: Kac100

This Post:
00
239716.235 in reply to 239716.234
Date: 5/20/2013 7:08:07 AM
Overall Posts Rated:
435435
Poza tym uważam, ze konkurencja w NT jest duzo większa niż w U21 a co za tym idzie wytrenowanie zawodnika jest duzo łatwiejsze do U21 niż do NT.

This Post:
00
239716.236 in reply to 239716.234
Date: 5/20/2013 7:34:00 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Na początku słyszałem argument, że to wszystko wina NT bo zabrała historyków;-) Jak wszystkie argumenty są tak trafne to z całą pewnością nie jest zbyt dobrze:D

uwaga trochę wybrana z tematu i niewiele wnosząca:) - nie wiem jak się do tego odnieść, może przyganiał kocioł garnkowi? ;)

Joa pisał o tych historykach do NT bo rozumiem, że brakuje mu jakości wśród zawodników. Pisał (przynajmniej ja to tak odebrałem), że grajki są słabsi niż w poprzednich latach. Scauci z kolei piszą, że nie są słabsi:-) Kogo słuchać?

wklejałem co mam nie mam poglądu na całość składu i bazy. Odnośnie moich grajków to możesz porównać to co wkleiłem - nie musisz wierzyć w nic czego nie widzisz:) Stąd też uważam, że najlepiej jakby Joa to podsumował jakoś. Ja ze swojej strony wskazuję, że minimum dwóch grajków z programu od samego początku chciałem jako skaut U21 prowadzić.

Sam patrzę i widzę, że pensje nie powalają, a aż tak chyba BBcy ich nie obniżyli by grajki z 14k pensji łapali się do składu. Z resztą zawodnicy nie wykorzystują nawet potencjału supergwiazdy po skończonym sezonie U-21 więc coś chyba jest na rzeczy...

ominąłeś uwagę o zmniejszającej się ilości graczy z największą szansą na bycie gwiazdą (a więc z dużym początkowym SS6 lub SS10 - w tej chwili odnośnie pensji to sięgamy praktycznie do poziomu 2000/tydzień i tacy są w bazie - porównaj z poprzednimi latami tak 4 sezony i wcześniej). A potencjał? pisałem jak to wygląda i z tego wynika dlaczego tak jest...mam wrażenie, że kręcimy się w kółko z rozmową. Ja piszę o tym, że obecnie nie mam aż tylu chętnych do pracy ślepo dla U21, że mniej jest grajków klasowych co łącznie dosyć mocno zmniejsza szansę na postępowanie o jakim piszesz - czyli nabitych na maks grajków w ilości chociażby kilku takowych. Natomiast Ty piszesz o pensjach...nie ma to znaczenia jeśli nie spełni się warunków w jakich wskazuję potrzebę zmian nastawienia. Nie da się wymusić (a przynajmniej ja nie potrafię - i to wskazuję jako czynnik do potencjalnych zmian o ile tak selekcjoner uzna) zadowalającej ilości grajków o fajnych statystykach u gotowych na poświęcenie właścicieli.

Trochę to jest tak, że środowisko U-21 tkwi we własnym sosie. Ludzie z zewnątrz nie za bardzo są w stanie skutecznie dyskutować na argumenty bo zwyczajnie nie mają dostępu do wszystkich informacji, realiów itp. itd.

Ciężko by, realia znane były szerszej publiczności, chociażby dlatego, że niekoniecznie sporo osób się interesuje U21. Teraz gdy występy są słabsze dzawiązała się rozmowa. Wczęsniej tak sztab jak i społeczeństwo nie ciągnęły do rozmowy...a więc to niekoniecznie jest zamknięte, ale czasem nikt nie puka;) - tak pół na pół bym dał. Kto chce coś wiedzieć to wie. Nawet teraz, opisuję pracę skauta i jak wygląda rzeczywiśtość...zobacz czy jakikolwiek wpis odnosi się do tego? Jeśli tak to nieznacznie zahacza. Widać taka wiedza nie jest w cenie:)

Last edited by Astarotte at 5/20/2013 7:35:20 AM

This Post:
00
239716.237 in reply to 239716.236
Date: 5/20/2013 7:57:32 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
W związku z tym nie wiem czy ogólna dyskusja coś wniesie. Według mnie środowisko U-21 musi we własnym gronie zastanowić się co zmienić by było lepiej. Ewentualnie z pomocą musi przyjść nowy coach. Nawet jeśli jest dobrze to zawsze przecież może być lepiej;-) A czy jest dobrze to już zweryfikuje wynik.

też tak uważam, że nowa miotła może coś fajnego wniesie...taka już charakterystyka kadr i zmian w nich. A potrzeba dyskusji jest...sam piszesz powyżej o tym. Więc pozbądź się wątpliwości a serce wypełnij nadzieją..;)
Utalentowanego grajka do U-21 można kupić za 100-200k i po 4 sezonach można go sprzedać za około 1mln czyli 8-10 razy więcej. Jak robisz takich trzech to jest jakiś biznes. To są tylko 4 sezony

sytuacja,którą opisujesz można i faktycznie zaobserwować, ale tak od 2/3 sezonu. Na początku za setkę to można wsunąć jakieś danie u Gesslerowej a nie kupić kogoś poważnego dla U21. jedno zero więcej za czołówkę listy jak najbardziej. a nawet teraz patrz:potencjał 7 :
Jump Shot: mediocre Jump Range: respectable ↑
Outside Def.: proficient Handling: mediocre
Driving: respectable Passing: average

potencjał 7:
Jump Shot: strong ↑ Jump Range: average
Outside Def.: prominent Handling: average
Driving: mediocre Passing: average
Inside Shot: respectable Inside Def.: strong

obaj nie schodzą z ceną poniżej 300 000 i to teraz i to praktycznie z bardzomałymi szansami na cokolwiek
i tak jest teraz...cena jaką podałeś jest niemożliwa dla złapania na początku sezonu za gracza z top 50 listy albo i dalej...

Za utalentowanego grajka do NT trzeba wydać 8-10 razy więcej czyli koło 1mln na starcie. Po 9-10 sezonach ile jesteś w stanie za takiego grajka dostać? 3-4 mln? Czy to jest taki dobry interes?

a co wniesie w jakość gry dla klubu? masz mutentów (oczywiście na skalę U21) u siebie w składzie? Jak większość kumatych właścic8ieli z dobrem klubu na tarczy...mało kto trzyma takie badziewie..ale grajek do NT to już inna rzecz. Ten to wnosi sporo już po 4 sezonach treningu i kosztuje mniej w stosunku do tego co wnosi. Zgodzę się, że dla osób chcących zaliczyć flagi przy grajkach U21 to łatwiejsza droga. Ale jak pisałem osób tych nie jest wiele...

Wszystko jest kwestia dobrej inwestycji. Im taniej kupisz tym więcej możesz zarobić. Oczywiście do NT też można kupić grajka za taniej niż 1mln i wtedy zarobek wzrasta. Natomiast na pewno nie jest tak, że na treningu do U-21 nie da się zarobić.

trenowanie gracza pod kadrę jakąkolwiek w tym kraju i osiągnięcie kadry jest nieopłacalne nic a nic:)
rozpatrywanie tego z punktu widzenia ekonomii nie jest zasadne. Właśnie niepoliczalne czynniki jak chęć posiadania kadrowicza daje kilku maniaków w tym względzie skorych do poświęceń.
Jak sami pisaliście grajków do U-21 jest mnóstwo na TLu i schodzą za drobne bo nikt nie jest nimi zainteresowany więc teoretycznie łatwiej jest kupić dobry materiał do treningu za drobne.

jak pisałem, za drobne to można kupić gościa, który nawet trenowany ściśle według zasad nie złapie się (zdecydowana większość znanych mi przypadków - ale oczywiście bywają wyjątki)

Według mnie multiskilli nie robi się by na nich zarabiać. Ich się robi przede wszystkim dla własnego klubu bo na TLu nie zawsze można dostać to co by się chciało, a także dla własnej przyjemności. Wielu ludzi czerpie ogromną frajdę z wytrenowania super grajka by kiedyś z dumą powiedzieć: " Zrobiłem najlepszego SF/PG/SG/PF/C w BB" !:D Jest to cel dla którego ludzie grają.

o to to to..właśnie o to chodzi..a takie podejście i sposób idealnie wytrenowanego gracza pod U21...hmm nie idą w parze
Więc chyba lepiej złapać takiego: "Wytrenowałem fajnego grajka dla klubu daje szansę na podprowadzenie w jeszczze lepszym kierunku...a no i zapomniałem:) zagrał w U21" - takich właścicieli jest zdecydowana większość.

Last edited by Astarotte at 5/20/2013 8:01:41 AM

This Post:
00
239716.238 in reply to 239716.236
Date: 5/20/2013 8:09:24 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Asta rozumiem sytuację, że scaut ma ciężko przekonywać itp. natomiast to nie jest dla mnie jakaś szczególna wymówka. Tak jak pisałem już poprzednio kiedyś było ciężko przekonywać do treningu mutliskilli, a jakoś się udało. To jest tylko kwestia zaangażowania i argumentów, a argumenty za treningiem do U-21 są i już je wymieniałem. Po prostu wokół U-21 musi się więcej dziać i tutaj po raz kolejny zachęcam do stworzenia odpowiedniego projektu i zebrania ludzi chętnych do współpracy tak jak to kiedyś VJ zrobił.

Poza tym nie oszukujmy się nie każdy user się na scauta nadaje. Może problem jest z odpowiednią selekcją scautów? Nie wiem jaka jest prawda ale w kontekście U-21 co rusz słyszę historię, że a to ktoś się nie odzywa od sezonu, a to ktoś odszedł a baza przepadła, a to scaut się nie interesuje. Scauci to muszą być ludzie z energią i pasją by ten kontakt nawiązywać co 1-2 tyg. Jak ktoś czuje się wypalony to powinien bazę przekazać komuś innemu.

Co do tych grajków co pokazałeś...Jeśli takie skille mieli na początku to według mnie ok. Być może problem jest na innych pozycjach? Dobrze by było jakby Joa się wypowiedział konkretniej. Z tego co kojarzę to przy okazji meczu z Brazylią sugerował, że ma kłopoty pod koszem stąd strefa 2-3.

Z drugiej strony ta strefa 2-3 to jednak w mojej opinii też niezbyt fortunna decyzja:/

This Post:
00
239716.239 in reply to 239716.237
Date: 5/20/2013 8:09:44 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Jeżeli chodzi o projekty i trening to wszystko kwestia chęci i dobrego marketingu;-) Dobrze pamiętam czasy jak trening multiskillowy nie był trendy. Było jak teraz z U-21 tylko w drugą stronę. Pamiętam, że za żadne skarby nie dało się nakłonić ludzi by trenowali grajków na nie swoich pozycjach. Pamiętam jak dziś, że ludzie odpowiadali: "Ale jak to? To jest PG. PG mam na C wystawiać? Coś Ci się czasami nie pomyliło":D No i udało się to zmienić. Nie widzę powodu dla którego trening do U-21 nie mógłby być równie trendy co do NT.

ucięło mi fajną wypowiedź:)
ale po efektach go poznacie...co masz po treningu multi a co po mutowaniu?
generalnie zaznaczam, że produkcja pod Nt ma dodatkowy atut. Pasuje do podejścia najpierw klub potem kadra (pod kątem ekonomicznym i przydatności w klubie). Podejście odwrotne spowodowało wyginięcie zawodników pod kadrę a dopiero dalej dla klubu. Ciężko przekonać właściciela do tego drugiego skoro ogólne forum i rady wszystkich dookoła są inne niż kierunki nadawane przez skauta. Patrz na wątek porad lub same poradniki na forum. Więc kto podejdzie do tego wbrew temu co krzyczą wszyscy?
Jak wielu graczy jest zakopywanych przez innych gdy dół jest zrobiony pod U21, nawet góra jest jakaś a el kto takie monstrum z pensją ponad 100 000 i pozycją C wystawiać będzie na górze? Próbowałem tak Pakurę i to był ostatni dzwonek. Posiadasz w swoim składzie tak wytrenowanych graczy jak piszesz?

Ja jestem diametralnie odmiennego zdania. Według mnie w U-21 jest dużo łatwiej bo krócej. 4 sezony to nie 9. Łatwiej jest 4 sezony trenować na najwyższych obrotach niż 9. Dłuższy czas to też większe prawdopodobieństwo różnych sytuacji losowych. Dłuższy czas to też kilka razy więcej zmian trenera i dodatkowa kasa.

tak w tym ujęciu czasu - to szybciej i łatwiej. W przypadku zerknięcia na aspekt finansowy i prrzydatność gracza z gruntu to działąnie nie ma wielkiego sensu. Właśnie ten niepoliczalny czynniki chęci posiadania kadrowicza robi różnicę. Dlatego mamy kilku chętnych do trenowania czasem szalonego (ale według mnie za mało).

Poza tym w u-21 jest tylko przyjemny trening na głównych pozycjach. Żadnego skakania po pozycjach. W NT trzeba trenować grajka na "nie swoich" pozycjach. Sam robiłeś Gieysztora więc wiesz z czym to się wiąże:-)

Gieysztor nie zagrał w NT...grał natomiast skutecznie w U21.

Advertisement