BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Cveto

This Post:
00
200039.23 in reply to 200039.21
Date: 11/2/2011 7:34:18 AM
Overall Posts Rated:
3636
Mislim, da je KoperBoy poskušal povedati, da je znano dejstvo, da so ti dve taktiki najbolj uspešni in da za uporabo teh taktik ni treba imeti nobenega superiornega znanja in to kar je napisal ni bil nekakšen napad na izbiro tvojih taktik ampak je samo trdil, da ti ni treba biti nek genij, da vidiš katere taktike se najbolj uporablja v B3 in to potem aplicirat na svojo ekipo. Pa ne vzet sedaj mojega komentarja kot nekakšen napad jaz samo poskušam pojasniti stvari. Seveda je pravilno, da uporabljaš taktiko, ki je najbolj uspešna. Če hočeš najboljše rezultate seveda. Krivda za tako stanje je na strani game engiena... In zaradi tega stanja je po mojem mnenju še toliko bolj pomembno spodbujanje igralcev k treniranju. To je zame najpomembnejša naloga U21 manegerja.

No nekateri manegerji trdijo, da na nižji stopnji (na kateri ni še tako iztopajočih notranjih igralcev) igra pod koš ni tako močna v primerjavi s drugimi taktikami, kot je na najvišjem nivoju. Če je to res, potem je faktor taktične podkovanosti enako pomemben.

Lp Cveto

From: Koperboy

This Post:
00
200039.24 in reply to 200039.23
Date: 11/2/2011 7:49:35 AM
Overall Posts Rated:
952952
Hvala, da obstaja še kdo, ki zna brati.

No nekateri manegerji trdijo, da na nižji stopnji (na kateri ni še tako iztopajočih notranjih igralcev) igra pod koš ni tako močna v primerjavi s drugimi taktikami, kot je na najvišjem nivoju. Če je to res, potem je faktor taktične podkovanosti enako pomemben.

Dejansko je izstopajoče notranje igralce dosti lažje natrenirati kot izstopajoče zunanje, le potrebno je imeti dovolj visokega igralca z dobrimi začetnimi primarnimi skilli. Problem je v temu, da treniranje tri-skillnih beštij ni več profitabilno, kar je razvidno predvsem na trgu, kjer se takšni igralci prodajajo za smešno nizke cene. Zadnji takšen je bil Dule Gačič in videli smo, kaj se je z njim zgodilo. Zdaj so bolj cenjeni fleksibilni notranji igralci, ki imajo za ceno par preskokov v notranjih skillih dobre podaje, zunanjo obrambo in/ali šut.
Ko pa pride kakšna generacija 18-letnikov, kjer je dovolj najti dva menedžerja, ki bosta notranje skille svojih mladcev nabildala do nezavesti, se potem mogoče bolj splača igrati Look inside. Čeprav sem sam mnenja, da so pri Look inside zunanji igralci bolj pomembni kot notranji, vendar je to že druga debata.

From: gover

This Post:
00
200039.25 in reply to 200039.22
Date: 11/2/2011 7:57:10 AM
Overall Posts Rated:
3636
No tukaj se ti moram opravičiti. Sem malo nerodno prebral tisti stavek in sem mislil, da leti na moje taktične sposobnosti oz. moje enolično igranje v ligi. Užalil me pa zagotovo nisi, ker me ni mogoče.

V teoriji sta res uporabljeni te dve taktiki samo, bistvo je kako jih uporabljaš. Mislim, da imam dovolj izkušenj iz prejšnjih mandatov in iz kluba, da bi se le lahko preizkusil še v vodenju mladinske repke.

Kar pa se tiče najine debate, jo zaradi mene brez problema nadeljujeva. Me ni težko debatirati o bb in o spološnem. Upam, da ni nobene zamere in da bova lahko mirno sodelovala tudi po volitvah kdorkoli dobi mandat.

lp

This Post:
00
200039.26 in reply to 200039.25
Date: 11/2/2011 8:07:12 AM
Overall Posts Rated:
952952
Hvala za takšen post, malo ljudi je sposobnih to napisati. Me veseli, da sva na isti valovni dolžini. Tudi z moje strani ni nobene zamere, saj se noben ni spuščal na osebni nivo, ampak je debata vedno tekla striktno o BB zadevah. Seveda bom z veseljem še naprej pomagal U21 reprezentanci, neodvisno od tega, kdo bo selektor.

This Post:
00
200039.27 in reply to 200039.19
Date: 11/2/2011 8:11:08 AM
Overall Posts Rated:
1313
Pozdravljeni vsi pristaši dobre košarke!!

Rad bi dodal sledeče, prijavil sem se na volitve za trenejra slovenske reprezantance. Vem da bi dobil lahko samo glas ali dva, vendar sem se odločil da napišem nekaj kar je čisto res..
Kot se videl je borba za stolček zelo napeta rad bi povedal volivcom, zakaj vedno eni in isti selektorji, zakaj ne bo enkrat sprememba. Izberite kakšnega novega selektorja dajtemu priložnost da se sam izakže in pokaže da tudi on nekaj zna. Vedno eni in isti selektroji in eni in nisti rezulati mislim da bi morali to sprementi in galsovati za ZANTEL.......

Le tako nam bo uspelo osvojiti vrh BuzzerBeatra.......DAJTE OŽNOST ŠE DRUGIM

hvala Zantel

A je sploh potrebo karkoli dodat ?

Hm, verjetno pa bi bilo zanimivo, če bi se nekako zmenila, ter oba sodelovala pri mladinski repki. Braco, zaradi ustaljenega delovanje bi imel nabor, gover pa bi skrbel za tekme. Dela bi bilo manj za oba, vendar pa bi morala biti komunikacija na zelo visoki ravni, prav tako sodelovanje.
No vsekakor, kdorkoli izmed vaju bo izvoljen, sem prepričan, da bo dobro vodil repko.
Me pa neki zanima... Braco, imaš kakšnega treniranca ?
Gover ima Aljaža Osaja...

This Post:
00
200039.28 in reply to 200039.19
Date: 11/2/2011 8:31:36 AM
Overall Posts Rated:
952952
Le tako nam bo uspelo osvojiti vrh BuzzerBeatra.......DAJTE OŽNOST ŠE DRUGIM

Po moje bi mogel biti minimalen (neuradni) pogoj za U21 selektorja ta, da si natreniral vsaj enega svojega igralca od 18.leta do U21 reprezentance. Če sam ne veš, kako to izgleda, potem tudi težko pomagaš drugim pri temu.

This Post:
00
200039.29 in reply to 200039.28
Date: 11/2/2011 8:42:10 AM
Overall Posts Rated:
170170
Po moje bi mogel biti minimalen (neuradni) pogoj za U21 selektorja ta, da si natreniral vsaj enega svojega igralca od 18.leta do U21 reprezentance. Če sam ne veš, kako to izgleda, potem tudi težko pomagaš drugim pri temu.

Zanimivo....

Mene pa zanima kako bo čez 2 sezoni, kdo bo takrat nameraval kandidirati za selektorja U21?

Zato, ker bom takrat pomoje jaz kandidiral, če pa bo huda konkurenca, pa raje odstopim.

Lp

This Post:
00
200039.30 in reply to 200039.29
Date: 11/2/2011 8:48:41 AM
Overall Posts Rated:
952952
Zato, ker bom takrat pomoje jaz kandidiral, če pa bo huda konkurenca, pa raje odstopim.

Kje pa je tvoja tekmovalnost? Zakaj se oziraš na druge? Ponavadi se to dogaja, ko nisi prepričan v lastne sposobnosti...več samozavesti je treba!

Kakorkoli; to je nitka za debato o letošnjih U21 kandidatih in U21 repki, tako da prosim, da se omejimo samo na njih.

Last edited by Koperboy at 11/2/2011 8:50:35 AM

This Post:
00
200039.31 in reply to 200039.30
Date: 11/2/2011 8:53:37 AM
Overall Posts Rated:
170170

Kje pa je tvoja tekmovalnost? Zakaj se oziraš na druge? Ponavadi se to dogaja, ko nisi prepričan v lastne sposobnosti...več samozavesti je treba!

Kakorkoli; to je nitka za debato o letošnjih U21 kandidatih in U21 repki, tako da prosim, da se omejimo samo na njih.

Se opravičujem, toda da me ne bi narobe razumel, jaz sem prepričan v svoje sposobnosti, toda če namerava kandidirati nekdo kot je, npr. Braco, ki ima izkušnje z U21 Reprezentanco, in tudi BB igra že zelo dolgo, raje njemu prepustim repko, in se umaknem. Le hočem najboljše za Slovenijo, da ne bo pomote.

Lp

This Post:
00
200039.32 in reply to 200039.31
Date: 11/2/2011 9:02:28 AM
Overall Posts Rated:
952952
Ok razumem. Ampak prej kot v dveh sezonah to najbrž ne bo jasno. Verjetno bom tudi sam kandidiral.

Last edited by Koperboy at 11/2/2011 9:03:03 AM

This Post:
00
200039.33 in reply to 200039.27
Date: 11/2/2011 9:12:50 AM
Overall Posts Rated:
3434
Ne, nobenega treniranca nimam. Žal sem v prejšni sezoni zelo hitro izpadel iz pokala in sem se odločil da bom imel samo 8igralcev in da bom igral samo ligaške tekme brez prijatelskih.

Ko smo pa že pri Osaju. Osaj je bil eden izmed najbolj potencialnih trenirancev v svoji generaciji, to tudi priča njegov prestop saj je 1M za igralca v teh časih kar lepa številka. Vendar pa sem danes pregledal 20letnike in moram priznati da je zelo zaostal z napredkom napram drugim igralcem. Zato imam sedaj vprašanje za goverja (pa ne bit užaljen), kako misliš ti prepričat druge trenerje da naj trenirajo svoje trenirance, oz. kako jim misliš pravilno svetovati z treningom, ko pa je tvoj treniranec slabše treniran od nekaterih ostalih?

Advertisement