Ostatnio mniej czasu poświęcam na analizowanie naszej ligi, ale tez coś dodam od siebie.
Z mojej perspektywy ten sezon jest nudny, z racji, że tak naprawdę o nic mój zespół nie walczy no i też masa obowiązków życiowych, co ma wpływ na ilość czasu poświęcanej grze. W tym sezonie nie ma głównego faworyta do awansu, ale widać, że walczyć będzie 5 zespołów. Jako osoba bezstronna będąca "na uboczu" napisze co sądzę o tych zespołach. Myślę, że fajnie jest coś takiego przeczytać, jak inni (w tym przypadku ja) postrzegają Twój zespół.
Jest to wyłącznie moje zdanie, z którym nie każdy pewnie się zgodzi.
Young Sokol Team(164544)12 zawodników
Pensje zawodników $157 325 ($13 110 na jednego gracza)
Bardzo mądrze budowany młody zespół z 2 doświadczonymi graczami. W tamtym sezonie już jako beniaminek pokazał się z bardzo dobrej strony, teraz jest jeszcze lepiej. Duże możliwości rozwoju, ładna pierwsza 5. Przydałby się jeszcze jakiś dobry gracz na obwód(w razie kontuzji), no i też aby gracze podkoszowi trochę odciążyli w zdobywaniu punktów (osobiście bardziej cenie umiejętność rzutu z bliska niż umiejętność zbierania).
K.S.sports(163124)10 zawodników
Pensje zawodników $104 273 ($10 427 na jednego gracza)
Drużyna bez gwiazd, ale tworząca kolektyw. Jest to dla mnie osobiście taki przykład, że za nie duże pieniądze można stworzyć na prawdę fajny zespół. Znając "silnik" tej gry, mając umiejętność odpowiedniego doboru zawodników można ugrać na prawdę dużo, czego przykładem jest ten zespół. Szkoda, że za poziomem sportowym nie podąża infrastruktura, no i, że obwód nie jest troszeczkę silniejszy.
Wisla Krakow PL(55846)10 zawodników
Pensje zawodników $159 426 ($15 943 na jednego gracza)
Mój odwieczny rywal, już od ponad 10 sezonów razem jesteśmy w tej lidze. Bardzo dobry skład. Może to jest właśnie ten sezon, w którym zespół zdoła "uwolnić się" z tej ligi? Życzę mu tego, ale jeżeli nie uda się, może to czas, żeby coś zmienić, przemeblować zespół, gracze nie są już pierwszej młodości, może nawet zmienić sposób budowania zespołu, skoro od dawna nie udaje się stanąć na najwyższym pudle.
Pantery Kraków(164173)10 zawodników
Pensje zawodników $149 990 ($14 999 na jednego gracza)
Fajni gracze grają w tym Krakowie. Stać jak najbardziej ich na awans, wyrównana pierwsza 5 która potrafi na prawdę dużo, ale nie zapominajmy, że bardzo ważną rzeczą w tej grze jest ekonomia, bez niej nie będziemy w stanie stworzyć dobrego zespołu na lata. Pamiętajmy o treningu młodych graczy, których możemy w późniejszym czasie sprzedać z dobrym zyskiem, albo oprzeć takim trenowanym graczem zespół na kilka dobrych sezonów.
Wincentow(163076)8 zawodników
Pensje zawodników $166 007 ($20 751 na jednego gracza)
Na papierze pierwsza 5 wygląda najmocniej w lidze. Nie pokazali jeszcze na co ich stać gdyż starają się ugrać jak najwięcej w pucharze, a to nie za dobrze wpływa na formę najlepszych graczy. Forma pójdzie w górę to mogą być bardzo groźni.
Zespoły mocno zaciągnęły pasa, pensje znacznie niższe niż w ubiegłym roku (przypomnę, Raiders TEAM 10 zawodników, pensja łącznie $259 722 co i tak było dopiero 3 wynikiem płac w lidze).
Jeżeli ktoś poczuł się urażony, że nie doceniłem jego zespołu, to teraz może pokazać (wynikami), że mylę się w swoich ocenach. Powiedzieć "ja Ci pokaże kto jest najlepszy" :). Może to być taka motywacja, aby mieć jeszcze lepsze zespół.
Pozdrawiam
Last edited by sproket at 6/24/2012 11:32:46 AM