Podle mne není potřeba všechno převrátit, podle mne byl nějaký koncept, který docela fungoval, jen jsme přestali být dostatečně důslední. Už to tu bylo několikrát opakováno na guardech je ta končící generace lepší než ta, která vozila medaile, včetně zlaté z MS. SF řekněme minimálně srovnatelné. Kde ale kvalita klesla, to jsou podkošoví hráči. Což ve finále degraduje i ty vnější, protože takticky nejsme dostatečně variabilní a jsme příliš čitelní.
Samozřejmě, jak napsal macros, svět se taky posunul a jsou na vyšší úrovni, než bývali. Podle mne to chce udělat jen pár úprav a hlavně být důslednější a opravdu naplno intenzivně trénovat ty hráče. Otázkou je, jaké by měly být ty úpravy. Určitě výše primární skilly ID a REB u podkošáků a zamyslet se nad těma blokama, které se tu omílají dokola poslední dobou. Určitě podkošem zvednout hlavně OD a taky JR a PA (zpětně si myslím, že PA 16 u Hány a Urbánka nebyl žádný luxus, ale hodně prospěšný bonus). Na SF si myslím, že koncept je celkem dobrý, možná by stálo za zvážení některé SF trochu více trénovat pro vnější taktiky, přidat JR/JS, ubrat asi REB, ale ne moc. U guardů možná lehc ubrat HA/DR, přitlačit na JR, PA a taky přitlačit na to IS. To jsou jen nápady, samozřejmě něco z toho si můžete vzít, něco ne a naopak přidat nějakou další nevyslovenou myšlenku.