Nakon proslonedeljne pobede nad Nemcima, mi smo se kvalifikovali za drugu fazu svetskog prvenstva u Madjarskoj. Iako je to veliki uspeh, prosao je nezapazeno jer ja nemam vremena da piskaram, a imam i sve manje volje za to. Realno gledano, ovo je ogroman uspeh jer smo mi
reprezentacija koja je samo pet puta ucestvovala na SP u ovih 33 sezone koliko BB postoji. Sa SP imamo samo jednu medalju, i to zlatnu kada je ekipu vodio Ivko i kada smo imali neka jako zvucna imena :) Rados, Glusac, Galib...
http://www.buzzerbeater.com/match/21935/boxscore.aspx Razlika izmedju tog zlatnog tima i ovih koje ja vodim ovih poslednjih sezona je u potencijalu. U ovoj najvecoj utakmici za nas u21 smo imali 10 igraca sa potencijalom 9+ i dva sa potencijalom 8. Danas mi igramo sa 2 igraca pot-a 5, i imamo samo dvojicu potencijala 9+ i to na krilu gde potencijal nije ni bitan za ovaj uzrast. Tako da je ovaj prolaz u drugu rundu itekako dobar rezultat.
No, dosta kukanja. Ili mozda ipak... :D
Danas igramo sa Argentinom i dobijamo jos jedan CT u nizu :D Ovo ce biti utakmica kojom mozemo mnogo da izgubimo, a malo da dobijemo. Ako ih pobedimo, verovatno ih izbacujemo iz trke za drugi krug i ne prenosimo pobedu nad njima u drugi krug. Ako izgubimo, oni idu sigurno u drugi krug i mi prenosimo samo jednu pobedu :/ Nije bilo dovoljno sto smo dobili Amere u barazu i sto smo SP krenuli sa manjim entom, ili sto su nas povrede sprecile da napredujemo (Vrtikapu u prvom redu), vec nam treba i svaka druga reprezentacija da udari CT :O
Razlika u kvalitetu izmedju nas i Argentine je ocigledna za svakog ko prati u21, ali daleko od toga da su slaba reprezentacija. Na nasu srecu, danas su u nesto losijoj formi, mada i mi kuburimo sa devetkama. Ali ako se poredimo sa njihovom formom, u solidno boljoj situaciji smo. Sto se tice treninga, i tu fino napredujemo i cak ni Brcanski i Dojkov nisu jos uvek ispunili potencijal jer se vrlo pazljivo napravio trening plan i menadzeri se drze istog. Zahvaljujem se jos jednom na tome :)
Dakle, danas u 19.30h, utakmica prtortiv Argentine koju ne smemo da izgubimo! :)
DODJITE NA CHAT