Дадохме начало на втори кръг и е време и менидърите от синята половинка да получат по някое друга оценка на свършената работа.
В първия двубой
(88030406) аз победих
Internazionale di Montano (120214) без особени трудности като единственото по-интересно е ниската резултатност, която предвид ниските нива на ентусиазъм и бавното нападение на колегата (което според мен беше и най-логичния ход) е напълно нормално явление.
В един изключително инфарктен мач
(88030412) CARLSBЕRG (45071) победи със само 1 точка като гост
Medrano Spurs (44878). Точни прогнози и добра идея да забави нападението, фокусирайки и играта под коша бих казал, че това е много изстрадана, но заслужена победа.
(88030411) отборът гост (
Red army RS (44881)) въпреки домакинското предимство и точните прогнози надигра
Botev Plovdiv (45119). Очаквана за мен лично победа предвид потенциала на двата отбора, а в случая и по-високото ниво на усилие на отбора гост.
Новакът в лигата
Chelsea02 (120724) продължава с доброто представяне
(88030410), побеждавайки
Varna Rodents (120270). И двата отбора играха с еднакво ниво на усилие и вътрешни нападения (единия с по-бавно, а другия с по-бързо); тук и домакинското предимство даде леко предимство. Като цяло обаче наистина добро представяне на лондончани.
BC Chepinec (45015) очаквано победи без никакви проблеми
(88030409) друг от новаците -
Puhcho (120095), който със странни за мен прогнози улучи 50:50. Един съвет и пояснение за тези, които не са наясно:
Гледай Вътре е бързо нападение с вътрешен фокус, а
Нисък Пост е бавно нападение с вътрешен фокус - пише го в наръчника. С прогнози за нормално темпо и вътрешен фокус не мисля, че може да се оцели нещо.
Разгромна победа
(88030408) за водача в синята половинка и фаворит за промоция този сезон
BC Vitosha Sofia (120410) като гост над
Himik Vidin (44986). С по-високо ниво на усилие и частично позната прогноза (опасявайи се да не играе по-бавно нападение според мен) - категорична победа за нациоалния селекционер. Тук искам да вмъкна, че е добра идея, когато играете срещу изразено по-силен противник да заложите на по-бавни нападения. По този начин ще му дадете по-малко като брой нападения и съответно по-малко възможности да бележи и разгърне потенциала си.
В интересен за следене мач
(88030405),
Sofia Mavericks (45152) победи като гост
Balkan bear (120352). Победата се дължи на точните прогнози, правилната защита и добра тактика в нападение (като фокус), макар че малко ме озадачава защо точно
Нисък пост. Според мен лично по-добре щеше да си пасне
Гледай Вътре и може би победата щеше да е малко по-лесна и по-изразителна. В случая логиката е освен вътрешен фокус, също така да се играе на висока скорост.
И стигаме до последния мач за вечерта, който бе спечелен след невероятен обрат в последната четвърт
(88030407) от отбора домакин -
BC Road Runners (120172). Въпреки точните прогнози на
Spiritus (44912), по-високото ниво на усилие и домакинското предимство си казаха думата. В пъти по-добър процент стрелба за домакините и успешен завършек на мача.
Баланса след 1я кръг от 2я етап е 3 победи за червената половинка и 5 за отборите в синята. Това до голяма степен според мен се дължи на по-голямата активност от страна на отборите в синята половинка и по-коректния им подбор на прогнози и тактики за мачовете.