Krótki update połączony z podsumowaniem:
1) Dziękuję wszystkim towarzyszącym naszej reprezentacji w trakcie tego sezonu! Szczególnie podziękowania dla skautów reprezentacji. Byli nimi gooziec,Barteqr i Krzychu. Barteqr zasłużył w pełni na podkreślenie, ponieważ dzięki niemu w tym sezonie na nowo stworzyliśmy bazę skilli naszych reprezentantów. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie uda nam się ją jeszcze udoskonalić i sprawić, żeby menedżerowie mogli automatycznie aktualizować skille graczy za pomocą kodów BB.
2) Muszę przyznać, że pod względem wyniku to naprawdę dobry sezon. Nie myślę tu o porównaniach z zeszłymi latami, lecz raczej o tym, że mam świadomość, że z tej kadry udało się wycisnąć prawie wszystko. Parę błędów się pojawiło, i możliwe, że gdyby nie one, może nawet zdobylibyśmy medal, lecz trudno, i tak wyszło dobrze.
3) Na razie aktualizacja baz miała miejsce tylko w małym stopniu - ruszę z tym w pełni dopiero po umówieniu sparingu (o co się staram, ale na razie bez efektów). Mogę tylko zdradzić, że o ile 20-latki troszkę słabsze niż ten rocznik, to 19-latki naprawdę imponują i powinny pograć o medal na ME.
4) Mała rozpiska, kogo możemy wylosować w el. MŚ
Ameryka
Wenezuela
Urugwaj
przegrani z Stany/Chile, Kanada/Brazylia
Azja
Korea
Iran
przegrani z Chiny/Filipiny, Hong Kong/Tajwan
Afryka
Algieria
Ghana
przegrani z RPA/Egipt, Nigeria/Senegal
Jeśli uda się uniknąć HK/Tajwanu/Filipin/Kanady w losowaniu, jestem raczej dość spokojny o sprawę awansu.
5) Kiedyś policzę typerka... ale obawiam się, że z takim poziomem motywacji następna edycja stoi pod znakiem zapytania.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.