Walkę o utrzymanie czas zacząć ]:-)
Nie wiem, czemu Saneik nie wystawił Chińczyka w składzie, jedyne uzasadnienie, jakie widzę to trening (tu nasuwa się pytanie: czemu nie w Pucharze?), poza tym wszystkie mecze o stawkę sezon temu na look inside, nadział się na przewidywanie i BOOM! Choć przyznam, że ten Fin fatalny jest, nie spodziewałem się czegoś takiego po graczu z pensją 127 tysięcy. Powiem mocno - najgorszy zawodnik jakiego kiedykolwiek widziałem w BB biorąc pod uwagę stosunek pensji do umiejętności. Niby fajnie, że ma 19 obrony na obwodzie, ale on totalnie nie umie rzucać. Od takiego gracza oczekuje się dużo więcej niż podać i pokryć. I to było widać w meczu - niby mój PG (zakładam, że tę pozycję krył) rzucił 5/13, ale sam rzucił 2/12 i zaliczył tylko 5 asyst - to drugie wynika z kiepskiej dyspozycji ofensywnej zespołu, wynikającej z 2-3 i przewidywania - ale w tym zespole nie pasuje, bo ani podaniami nie wykreuje sytuacji dla PF i C, szczególnie przy 2-3, a nie oszukujmy się, tak będziemy na Saneika grali, ani nie wykorzysta powstałych w ten sposób luk w obronie na obwodzie, ani nawet nie wniesie nic do ataku pod koszem ze względu na rzut z bliska oceniony na 4. I to zrobił Prezes grający od sezonu 9... Dziwne.
W każdym razie, taki pogrom cieszy, Gregović to jest absolutny kocur, kupiłem go będąc w IV lidze, tam został MVP, pomógł mi rozkręcić się w III lidze, później stał się superzmiennikiem, teraz gra w II lidze i na luzie wchodząc z ławki wciska 28 punktów - nigdy go nie sprzedam ;-)