Nie mow mi na co mam prawo byc wkurzony.
Oczywiscie zawodnik to wlasnosc managera, ale niech taki manager od razu powie scautowi, ze nie zamierza robic zawodnika pod kadre. Niech nie marnuje jego cenny czas i jego cenne porady i wiele innych aspektow, ktore on musi robic on i trener kadry. Niech radzi sobie sam i niech nie wymaga od nikogo, zeby powolywac jego gracza.
Wiem o czym mowie, bo sam mialem kadrowicza w zeszlym sezonie w U21 i jakos mimo swoich planow, na prosbe trenera U21 moglem dac 2 razy trening formy i nie tylko ja tak robilem. Niestety nie zrobili tego wszyscy, ktorzy maja w kadrze reprezentanta mimo, ze taka prosba jest rozsylana przez trenera kadry do wszystkich prywatnie na skrzynki w postaci PM.
I rok temu mielismy zaszczyt znowu zdobyc brazowy medal, zaszczyt, ale ten zaszczyt jak w tym roku slabo wyglada na tle tego, ze moglibysmy awansowac do finaly, gdyby tylko managerowie kadrowiczow staneli na wysokosci zadania (oczywiscie mowie o tych nielicznych, ktorzy cenia bardziej kilkadziesiat $$ wiecej na koncie, a w dodatku jeszcze chca zdazyc ze sprzedaza zawodnika poki on jest w reprezentacji, bo to kilka $$ wiecej przy sprzedazy).
I czy komu sie to podoba czy nie, taka jest prawda i mam prawo ja wyrazic.
Oczywscie to jest gra, gdzie kazdy gra dla siebie w tym i Ja, ale Ja doceniam ten mily dodatek w postaci kadr narodowych w tej grze i utozsamiam sie zarowno z tym dodatkiem, jak i mozliwoscia reprezentowania kilku tysiecy innych managerow z pod znaku orzelka.
Szkoda, ze Alicjo tego nie masz. Tymbardziej, ze szukalas do kupna potencjalnych kadrowiczow z rocznika '17 i paru prowadzilas z nadzieja na U21. Tylko sie pytam po co? Zeby zarobic? czy zeby przyprawic o bol glowy trenera podczas walki o medal?
Nastepnym razem poluj na obcokrajowcow przynajmniej beda z tego jakies korzysci ;]
Last edited by Georgian at 3/1/2013 7:05:16 PM