BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

[U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

Set priority
Show messages by
From: Czesław

This Post:
33
243827.235 in reply to 243827.225
Date: 8/26/2013 1:39:08 PM
Overall Posts Rated:
179179
Czesław - jeżeli masz pomysły na zmiany (oprócz zmiany trenera, bo to można wywnioskować od początku Twojej polemiki ze mną), to bardzo proszę po prostu zaproponuj. Bardzo prosto stać z boku i twierdzić, że jest źle...

Dzięki że odpisałeś, ale ten fragment uważam za nieco niesprawiedliwy osąd. Niczego nie sugeruję, żadnej polemiki nie prowadzę. Stwierdziłem że warto zacząć dyskusję, rzuciłem kilka pytań. Wcale nie mając na celu atakowania Ciebie, za bardzo wziąłeś to do siebie. Wynik kadry nie jest wypadkową działań jednej osoby tylko systemu i czynników nań pływających.

Natomiast argument o staniu zboku...czy to oznacza że odzywać się mogą tylko Ci przy korycie kadrowym?;) Jeżeli tak uważasz, to cytując pewnego Prezesa " słabe to". Gasząc w taki sposób każdą próbę rozpoczęcia dyskusji przyczyniasz się raczej do tego że problem będzie się pogłębiał. Każde zdanie jest warte uwagi, nawet odmienne...
kończąc o staniu z boku..trenuję SF pod kadrę..z chęcią chciałbym zobaczyć jak wygląda na tle rywali, ale Ty od dobrych kilku tygodni zwlekasz z opublikowaniem rankingu...wiem, rozumiem łatwiej wkleić goliznę, GM poklepie po plecach, parę piłek przybędzie.

From: borczi

This Post:
00
243827.236 in reply to 243827.232
Date: 8/26/2013 1:39:39 PM
Overall Posts Rated:
593593

Trzech grajków na tym poziomie to bardzo mało. Na tym etapie sezonu to już większość wieloletnich gwiazd i supergwiazd powinno być zablokowanych albo zbliżać się do bloka.

Ten 20 latek też już zablokowany?

Ten 20-latek jeszcze nie;)

Chodzi o to, że w momencie, w którym u Wlochów lub Łotyszy taki na przykład "potwór" http://www.buzzerbeater.com/player/26645731/overview.aspx zastanawia się, czy na decydujące mecze skoczyć w IS, czy mieć ID 19, to nam zostaje u najlepszego centra (Maciałek) ewentualnie skok w kozłowaniu lub JS. To "bardzo mało" powoduje, że właśnie dwa, trzy (Rosja) zespoły nam w tym roku po prostu uciekły. Janas był najlepszy na początku sezonu - teraz dał się dogonić kolegom z kadry... a tu każdy skok może mieć znaczenie;)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)

To: Pewu
This Post:
00
243827.237 in reply to 243827.223
Date: 8/26/2013 1:44:54 PM
Overall Posts Rated:
179179
Błędy raczej powstały 2-3 sezony temu, a nie teraz. Gra się tym co się otrzymuje w spadku.

No i? Czy ja gdzieś napisałem że to co Borczi ugrał dowodzi że jest kompletnym beztalenciem i nierobem?;)
Nie. I jestem ostatni aby tak uważać.

Napisałem że warto zastanowić się jak działa cały system, bo coś jest nie tak skoro dysponujemy słabszymi zawodnikami. Może warto poszukać przyczyn?

This Post:
00
243827.238 in reply to 243827.235
Date: 8/26/2013 1:48:39 PM
Overall Posts Rated:
593593
Zacznę od końca - od rankingu - napisałem przecież, że umieszczę go ale z końcem sezonu + to, jak wygląda nasz stan 18-latków po drafcie. Aktualnie nie mam skilli wszystkich zawodników. Powoływać jeszcze nie mogę, bo walczymy o MŚ. Ranking będzie, ale wtedy, kiedy będzie miał sens, bo obejmie pewne dane całego rocznika.

Wziąłem do siebie, bo rozumiem dyskusję merytoryczną na temat mojego wyboru strefy 3-2 z Bułgarią... ale nie rozumiem ogólnikowych pytań, na które właściwie znasz moją odpowiedź... Przykład - Czy selekcja była odpowiednia? Co mam Ci odpowiedzieć... znam skille wszystkich graczy 21-letnich i na bieżąco sprawdzam 20-latków. Powołani byli ci z najlepszym poziomem umiejętności (przede wszystkim pod LI) i w najlepszej formie.

Co do stania z boku - bardzo fajnie, że piszesz, ale fajniej by było, gdyby to naprawdę były rozmowy merytoryczne - pytanie: Po co grał Gross... albo po co gra 20-letni Kuzniar... wtedy mogę odpisać coś, co naprawdę będzie wartościowe. Na inne pytania mogę Ci tylko odpisać, że uważam, że zrobiłem ile tylko mogłem w tym roku z tą grupą. Od ludzi mi pomagających nie dostałem sygnału, że coś powinno wyglądać inaczej, więc mam nadzieję naprawdę, że więcej się po prostu nie dało:(

This Post:
00
243827.239 in reply to 243827.237
Date: 8/26/2013 1:51:26 PM
Overall Posts Rated:
593593

Napisałem że warto zastanowić się jak działa cały system, bo coś jest nie tak skoro dysponujemy słabszymi zawodnikami. Może warto poszukać przyczyn?

Z tym się zgadzam...

Zadałeś jednak takie pytania w większości, które dotyczą konkretnie tego sezonu - na przykład co do selekcji. Chyba, że miałeś na myśli selekcję już na poziomie 18-19-latków.

This Post:
00
243827.240 in reply to 243827.230
Date: 8/26/2013 1:58:13 PM
Overall Posts Rated:
593593
Obecny rocznik z całą pewnością nie jest super skoro grają w kadrze 20 latki (dawno tego nie było!) i to pewnie jedna z głównych przyczyn słabych wyników... ale czy Ty nie przesadzasz trochę z tymi życzeniami?:-) Z RB 16 to ciężko grajków nawet w NT szukać. To samo z IS 17-18 i JS 13:D

Gra jeden... i to nie jego wina, że dziś przegraliśmy. Jego SS4 i SS10 wśród centrów stawia go wysoko, a do tego (mam nadzieję, że PeWu się nie pogniewa, że zdradzę:( ) dwie "19" w skillach obronnych-podkoszowych warto wykorzystać w kadrze U21 bez względu na wiek!!!

Co do życzeń...

http://www.buzzerbeater.com/player/26645731/overview.aspx

Dziś ocena 18,0 i 15pkt... zobacz DMI... ile może mieć w IS i zbiórkach?:(( Dziś nam zaaplikował ich 15...

U Włochów to samo...

Ja nie przesadzam z życzeniami, to po prostu na tę chwilę rzeczywistość czołowych kilku graczy w U21. My takich dominatorów nie mamy. Dziś Łotyszom przeciwstawiliśmy zespołowość... i nic to nie dało, bo ich kilku dominatorów nas po prostu stłamsiło. To niestety nie jest odzwierciedlenie rzeczywistości koszykarskiej:/

This Post:
00
243827.241 in reply to 243827.238
Date: 8/26/2013 2:00:18 PM
Overall Posts Rated:
179179

Wziąłem do siebie, bo rozumiem dyskusję merytoryczną na temat mojego wyboru strefy 3-2 z Bułgarią... ale nie rozumiem ogólnikowych pytań, na które właściwie znasz moją odpowiedź... Przykład - Czy selekcja była odpowiednia? Co mam Ci odpowiedzieć... znam skille wszystkich graczy 21-letnich i na bieżąco sprawdzam 20-latków. Powołani byli ci z najlepszym poziomem umiejętności (przede wszystkim pod LI) i w najlepszej formie.

Ok, może nie zbyt ogólnikowo ułożyłem pytanie, nie chodzi mi o moment gdy Ty wybierałeś zawodników już do grania. Miałem na myśli slekcję jak proces tworzenia gracza, sprzedawania, trenowania jak najlepszym trenerem itd. Ja naprawdę rozumiem, że jako selekcjoner masz mały wpływ na to czym grasz, ale nie mam poczucia że robisz coś by w przyszłości Twoi następcy mieli lepiej.
Ok, to czekam na koniec sezonu z tym rankingiem. Może warto by wrzucić z jakim trenerami trenują nasze przyszłe gwiazdy?

Co do stania z boku - bardzo fajnie, że piszesz, ale fajniej by było, gdyby to naprawdę były rozmowy merytoryczne - pytanie: Po co grał Gross... albo po co gra 20-letni Kuzniar...

To czego oczekujesz? Pytania są różne. Nie zawsze będą przyjemne i łatwe. Inna sprawa że Ty jako selekcjoner i tworzący wątki meczowe ustawiasz kilmat wątku...a tam najczęściej:

(243827.57) ;).

To Ci stojący z boku o czym mają merytorycznie zapytać? Jak zdobyć wstęp do tego Balcan selection?;))

This Post:
00
243827.242 in reply to 243827.241
Date: 8/26/2013 2:08:17 PM
Overall Posts Rated:
593593
To czego oczekujesz? Pytania są różne. Nie zawsze będą przyjemne i łatwe. Inna sprawa że Ty jako selekcjoner i tworzący wątki meczowe ustawiasz kilmat wątku...a tam najczęściej:

(243827.57) ;).

To Ci stojący z boku o czym mają merytorycznie zapytać? Jak zdobyć wstęp do tego Balcan selection?;))

Oczekuję tego, że będę mógł odpowiedzieć coś merytorycznego... a nie będę po porażce musiał zastanawiać się, co ma wnieść do rozwoju kadry ogólnikowe pytanie w sumie retoryczne:(

Co do tych oczekiwań - nie każdy ma takie jak Ty;) Ale oprócz pań umieszczam również podsumowanie taktyczne meczu, a ostatnio pojawiły się również statystyki wszystkich naszych dokonań w ME. Nikt nic nie powiedział wartościowego (wątek KK pomijam:) ). Klimat wątku jest więc taki, że jakiekolwiek zainteresowanie pojawia się albo wraz z golizną, albo wraz z porażką:)

This Post:
11
243827.243 in reply to 243827.242
Date: 8/26/2013 2:24:50 PM
Overall Posts Rated:
179179

(243827.57) ;).

Oczekuję tego, że będę mógł odpowiedzieć coś merytorycznego... a nie będę po porażce musiał zastanawiać się, co ma wnieść do rozwoju kadry ogólnikowe pytanie w sumie retoryczne:(

Co do tych oczekiwań - nie każdy ma takie jak Ty;) Ale oprócz pań umieszczam również podsumowanie taktyczne meczu, a ostatnio pojawiły się również statystyki wszystkich naszych dokonań w ME. Nikt nic nie powiedział wartościowego (wątek KK pomijam:) ). Klimat wątku jest więc taki, że jakiekolwiek zainteresowanie pojawia się albo wraz z golizną, albo wraz z porażką:)

To kiedy się zastanawiać? po wygranej? To ja już nic nie rozumiem;)

Przecież napisałeś coś po tej porażce - słynne już bezsensu;). to jest merytoryczne?
Ja nie mam nic przeciwko goliźnie, mam tylko taki zarzut że oprócz tego nie wiele więcej dajesz od siebie aby wątek dot. danego meczu był ciekawy. Nie przyciągasz nowych osób do wątku, nie inspirujesz nowych dyskusji. Skoro nie można zadawać pytań odnośnie rozwoju kadry, nawet gdy idzie źle...to co można? Bo ja już się pogubiłem.

Last edited by Czesław at 8/26/2013 2:25:53 PM

From: kozlik4

This Post:
00
243827.244 in reply to 243827.242
Date: 8/26/2013 2:27:42 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Tak patrząc zupełnie z boku z roli obserwatora (byłem z drugiej strony także muszę przyznać, że to wygodna pozycja:D) na skład U-21 i porównując z poprzednimi sezonami to Maciałek, Wołoszyk(!), Korczakowski, czy Rocki wyglądają całkiem dobrze pod względem pensji...czyli podejrzewam, że na początku sezonu byli całkiem dobrym materiałem by dalej ich rozwijać.

Nie, że chce coś akurat Tobie zarzucić bo wiem że często mimo chęci selekcjoner nie jest w stanie wpłynąć na właściciela ale (tak uczciwie) czy z tych grajków nie dało się już więcej wycisnąć?

Od takich Włochów rzecz jasna odstają...ale od Włochów to ostatnio regularnie oklep dostawaliśmy, a ten chociaż brazowy medal mimo to udawało się jakoś wyrwać. Nie wiem. Możliwe, że inne zespoły są teraz dużo lepsze.

Tak się zastanawiam...W sumie Ty powinieneś mieć większą wiedzę na ten temat. Uważasz, że mamy słabszy skład niż np. sezon temu?

From: Kac100

This Post:
00
243827.245 in reply to 243827.242
Date: 8/26/2013 2:31:50 PM
Overall Posts Rated:
435435
1. Kto pilnuje, żeby zawodnicy sie nie zablokowali?

2. Jak maja być trenowani( wyglądać) 18, 19, 20 i 21 latkowie na poszczególne pozycje ( początek sezonu)?

3. Ilu zawodników jest trenowanych pod U21 i czy wszyscy trenują w ten sam sposób, czy sa jakieś warianty i jak to wyglada procentowo?

4. Co ty zrobiłeś, żeby za 3, 4 sezony było lepiej?
A) inny trening
B) projekt treningowy

5. Czy w przyszłym sezonie mamy szanse na złoto i jaka, czy będziemy mocniejsi?

6. Jaki procent zawodników z baz jest trenowanych?

7. Czy możesz zrobić ranking SS10, SS6 i SS4 dla poszczególnych pozycji (rocznikowo)?

Last edited by Kac100 at 8/26/2013 3:00:44 PM

Advertisement