Καλημέρα σας παίδες,
Αγαπητέ μου φίλε, σου εύχομαι ειλικρινά να είσαι καλά & ευτυχισμένος. Όσον αφορά τις μομφές που εξέφρασες για το άτομό μου. Με ξέρουν οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου, εσύ όχι. Άσε εκείνους να κρίνουν. Το ποιός είναι ψεύτης, το αφήνω στην κρίση των υπόλοιπων παιδιών, που είναι απόλυτοι εκφραστές της άποψης στο φόρουμ εδώ μέσα. Το αν είσαι πιο ώριμος, δεν χρειάζεται να το λές. Άσε να το κρίνουν άλλοι. Και μόνο που το λες, φαίνεται η ανωριμότητά σου. Δεν αποτελεί ωριμότητα να βρίζεις τον οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου. Μην υποβάλλεσαι σε φασιστικού τύπου ιδεολογίες, δεν θα σε βγάλουν πουθενά. Μάθε να ακούς & να διαφωνείς. Αλλά να διαφωνείς με επιχειρήματα & όχι με το να βρίζεις & να κατηγορείς ανθρώπους μεγαλύτερους, που έχουν δει πολύ περισσότερα απο σένα στη ζωή τους. Λυπάμαι ειλικρινά αν δεν έμαθες τη λέξη "σεβασμός" στη ζωή σου. Το άν έχω προοδεύσει στη ζωή μου, το ξέρω εγώ & η δουλειά που κάνω. Μόλις θα δουλέψεις -όπως δουλεύουν & όλα τα υπόλοιπα παιδιά εδώ μέσα που είναι εργαζόμενοι- & θα δεις με πόσο κόπο βγαίνει το ψωμί, τότε θα είσαι ικανός να μου απευθύνεις τον λόγο ισοσταθμιστικά. Μέχρι τότε, τρώγε το φαγητό που σου φέρνουν άλλοι & πάψε να το παίζεις κάποιος. Ασυγκράτητος δεν είμαι, ούτε & θα γίνω, ούτε & θέλω να γίνω. Λίγο χαβαλέ να κάνω με τα παιδιά στο φόρουμ, πράγμα που δεν μπορώ να κάνω μαζί σου, διότι μας χωρίζει μεγάλη διαφορά νοοτροπίας και ούτε θα ξαναμπω στη λογική. Ήταν μεγάλο λάθος. Εσύ έχεις καταβληθεί απο ιδέες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ή διαφορετικής άποψης, ενώ εγώ, όταν διαφωνώ, επιχειρηματολογώ με πειστικό, θέλω να πιστεύω, τρόπο. Το να ισοπεδώνεις χαρακτήρες & προσωπικότητες, επειδή έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, δεν σε κάνει ώριμο, σε κάνει ανόητο. Το να βρίζεις λοιπόν δεν αποτελεί επιχείρημα, αλλά ισως σύμπτωμα κάποιου συμπλέγματος, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Άλλωστε δεν είδα κανέναν να σε υποστηρίζει, μιας & όπως λες έχεις δίκιο. Σταμάτα να πιστεύεις οτι έχεις ΠΑΝΤΑ δίκιο, δεν είσαι αυθεντία, κανείς μας δεν είναι. Μόνο που για να γίνεις άξιος συνομιλητής, πρέπει να μάθεις την λογική της επιχειρηματολογίας & όχι της ακατάσχετης υβρεολογίας. Θλίβομαι, όταν βλέπω νεαρά παιδιά, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς επικοδομητικό λόγο, να αντιδρούν με τόσο ακραίο τρόπο σε νουθεσίες, συμβουλές ή ο,τιδήποτε άλλο απο μεγαλύτερους. Φαίνεται τελικά οτι αντιμετωπίζεις μεγάλα προβλήματα, νεαρέ μου & σου φταίνε τα πάντα. Εμείς εκφράσαμε μια άποψη. Αν εσύ διαφωνείς, δικαίωμά σου, σεβαστότατο. Κανε το όμως με σωστό τρόπο & όχι με το να υβρίζεις συνεχώς τον συνομιλητή σου. Δεν αποτελεί ορθό τρόπο η ισοπέδωση του άλλου, η αντιμετωπίσή του με τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Δεν είμαι 40 χρονών, είμαι 31 στα 32. Αλλά ακόμα & η ειρωνεία που σε διακατέχει, αποτελεί κατά την προσωπική μου άποψη σημαντικό πρόβλημα ελλειματικής προσωπικότητας, κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν ισχυρίστηκα οτι έχω δίκιο. Αυτό το έκανες εσύ με το να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους οτι έχουν άδικο & σύ μόνο δίκιο. Η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση. Αλλά προσπάθησε να την βρεις, μην θεωρείς ότι πάντα σου φταίνε οι άλλοι. Επαναλαμβάνω οτι το να θεωρείς οτι έχεις καλύτερη ομάδα, είναι άποψη σου, σεβαστότατη απολύτως. Το αν μπορούμε να σε "κοντράρουμε" (ακόμα & ο όρος "κόντρα" δείχνει ξεκάθαρα σημάδια αντιδραστικής και προβληματικής συμπεριφοράς) είναι άλλο θέμα. Εμείς δεν θέλουμε, εσύ θέλεις, γιατί θεωρείς τον εαυτό σου ΑΥΘΕΝΤΙΑ. Πέσε απο το σύννεφο, στο οποίο βρίσκεσαι, ωρίμασε λίγο & σκέψου οτι πάνω απο όλα στη ζωή μετράνε οι ηθικές αξίες & μια απο αυτές η ευγενής άμιλλα, την οποία δεν επέδειξες, κατά την ταπεινή μου προσωπική άποψη, στο τέλος του πρωταθλήματος.
Υ.Γ. Σε όλα τα μηνύματα που στέλνεις δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα. Το μόνο που κατα κόρον λες, είναι "δικιά μου άποψη.., δεν ισχύει, μιλάω πιο σωστά και λέω αλήθειες". Ποιές είναι οι αλήθειες, ποιά τα επιχειρήματα σου, ποιά η άποψη σου; Ακόμα δεν κατάλαβα, ούτε εγώ, ουτέ κανείς, πιστεύω, εδώ μέσα.
ΦΙΛΙΚΑ - Δημήτρης
Last edited by Δημήτρης at 6/10/2010 3:06:19 AM