Już kiedyś był skaut, który twierdził, że trenuje pięknego zawodnika dla kadry, a potem okazało się, że wcale nie był taki piękny ani pięknie trenowany ;-)
Nigdzie nie napisałem, że trenuję kogoś, kto będzie grał w kadrze.
Ty za to twierdzisz, że nie trenuję nikogo zgodnie z proponowaną przez siebie ideą.
Wystarczy popatrzeć w Twój skład. Młodszych zawodników (tych U21) można ocenić po samej pensji, wieku i potencjale. Oni nawet nie załapaliby się na przegląd VJ, a on miał progi ustawione dużo niżej niż ja ;-)
Po pensji? A to ciekawe.
Starszych - jest tylko jeden ciekawy - Tatomir. Tego można sprawdzić w bazie (poprawka, ja mogę) ;-)
Piszemy sumy? ;-) Jeszcze go nie sprawdziłem ;-) Gram w ciemno ;-)
Tatomira dostałem wraz z klubem. Miał wtedy 20 lat. I wyglądał na starcie gorzej niż Erazmus. Tyle, że miał wyższy potencjał. Gdybym zastosował się do myśli szkoleniowej znanej z HT powinienem się był go pozbyć a już na pewno nie trenować. Bo przecież za stary.
Coś mnie jednak tchnęło, że jego trening w przyszłości będzie korzystny dla mojego klubu.
Jedno jest pewne.
Tatomir nigdy nie zagra w kadrze.
Są od niego lepsi jak Swiatczak czy Markiewka.
Hmmm... widzę jeszcze Sapikowskiego. Kurcze, o tym nie pomyślałem. 42k ale go chyba nie sprawdzałem, nie pomyślałem o 31-latkach. Mój błąd. Jest nauczka na przyszłość, sprawdzać starszych niż 30 lat.
Ta, C z pensją 42k przydatny dla kadry.
Okej, zabawmy się.
Rozłóż skille na tyle interesująco, żeby 42k zawodnik z pozycją domyślną C był przydatny dla kadry.
Pokaż mi magię ;)
Jeśli jednak twierdzisz, że w Twoim składzie może być jakiś potencjalny reprezentant (chociaż za bardzo tego nie widać) to tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, że warto było zrobić ten przegląd.
Mylisz się.
W moim składzie są zawodnicy trenowani wg mojego modelu.
I żeby którykolwiek z nich był przydatny choć w kilku spotkaniach kadrze musi najpierw przejść długą, żmudną drogę treningu - podobną do tej, jaka jest udziałem graczy z MTR. Czego przed żadnym z właścicieli nie ukrywam. Za to z przyjemnością przyjmuję od nich wiadomości o chęci przebarwiania kolejnych ze skilli.
Ale gdy już będzie przydatny kadrze to na pewno nie będzie miał chilijskiej pensji.